Drodzy lanciomaniacy!!!!! jest problem.....
Podczas mrozów , które były,moja Lucyna miała problem z zagadaniem.....ale dostała trochę prądu na baterie i poszła.....
Wracając z pracy, gość mnie wyprzedził,więc włączył się agresor i podjąłem próbę wyprzedzania,była z 12 stopni na minusie i po zredukowaniu na 3 szarpnęło i Lucyna zgasła.....po próbie dwukrotnego zapalenia zagadała ale pojawił się komunikat ENGINE CONTROL SYSTEM FAILURE ale pomalutku dojechałem do domku (jakieś 15 kilometrów)....śmigałem jakiś tydzień z tym komunikatem, ale podjąłem decyzję , że jadę do machera.....generalnie miałem problem z odpaleniem ale jak zagadała to szła....gość wymienił filtr paliwa, sprawdził pompę w baku i zdiagnozował,że regulator ciśnienia paliwa.....wymieniłem i ....nadal nie odpala, jak zapali to z bólem i po 2-3 tysiącach obrotów odłącza dopływ paliwa i gaśnie.....pompa paliwa sprawdzona.....
pomocy, nie wiem co jest grane, podejrzewam ,że może padł czujnik ciśnienia paliwa na listwie CR....ale nie mam pewności ,że to jest to......poddajcie temat bo wymiękam.....pomóżcie bo nie wiem co robić....jeździłem z kompem i po dodaniu gazu, czyli obroty ponad 2 tyś, spada napięcie na czujniku ciśnienia paliwa na listwie......ale boję się,że wymiana kolejnego czujnika nic nie wniesie do tematu!!!!! Proszę o porady, bo Lucyna stoi drugi tydzień i nie mam pomysłu na nią......dzisiaj podczas próby pojawił się komunikat DEFECTIVE ELECTRICAL CONNECTION, i nadal gadała z bóle i gasła po2-3 tysia obrotów.....
Kappa 2.4 JTD - problem z odpalaniem
- marsik81
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Michał
Kappa 2.4 JTD - problem z odpalaniem
Pierwsza włoszka w rodzinie....Lancia Kappa 2.4 jtd
Re: Kappa 2.4 jtd- problem z odpalaniem.
Log rozruchowy zrób poczytaj. Zobaczymy co pokaże czujnik ciśnienia cr.
- marsik81
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Michał
Re: Kappa 2.4 jtd- problem z odpalaniem.
Witam, dziękuję za info ale mam jeszcze jedno pytaniebronx pisze:Log rozruchowy zrób poczytaj. Zobaczymy co pokaże czujnik ciśnienia cr.

Pierwsza włoszka w rodzinie....Lancia Kappa 2.4 jtd
Re: Kappa 2.4 JTD - problem z odpalaniem
Mes fes
Google multiecuscan
Google multiecuscan