Więc tak, dzisiaj podjechałem i mechanior oblukał mi zawieszenie, do wymiany sa tak jak się spodziewałem:
przód:
tuleje wachacza dużę
obie manszety
przegub lewa strona - już mam (i tu pytanie jaka jest śruba na piaście - normalna czy po stożku - jesli ktoś wie to jaki ma wymiar ta śruba)
sworzeń z lewej strony
gumy stabilizatora
tył:
tulejka zwrotnicy prawa i zastanawiam się czy nie wymienić od razu obu
linka hamulca ręcznego - te z prawej i lewej strony
komplet naprawczy zacisku hamulcowego.
No i tu by było OK, tylko że jak podjechałem do sklepu to oni połowy części to nie wiedzą jak szukać, a mechanior to mi nie miał jak wycenić bo prawie nie miał częśći w wykazie (z tego co wiem to w InterCarsie patrzył).
I teraz moja prośba czy ktoś może mi powiedzieć czy jakieś części które wymiwniłem są współne z jakimś inym modelem z grupy FIAT-a, co by pomóc sklepikarzom w szukaniu tych części.
Kappa - zawieszenie
Kappa - zawieszenie
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: Kappa - elementy do wymiany po sprawdzeniu zawieszenia
Kappa 1995r. Reperaturka zacisku chyba firmy autofren: D4 083."Marcin_D" pisze: komplet naprawczy zacisku hamulcowego.
Kupowalem w carix SC. Warszawa http://www.carix.pl/ cena 30 zl.
Re: Kappa - elementy do wymiany po sprawdzeniu zawieszenia
To kupowałem w Vemapolu w Jabłonnej koło Warszawy....."Marcin_D" pisze: tuleje wachacza dużę
tył:
tulejka zwrotnicy prawa i zastanawiam się czy nie wymienić od razu obu
linka hamulca ręcznego - te z prawej i lewej strony
Ceny (jak mnie pamięć nie myli):
Tuleje duże po ok. 40PLN
Tulejki zwrotnicy - 5,25PLN (taniocha, ale starcza na ok. 0,5-1 roku, ale wymiana jest dośc prosta)
Linki - coś około 130PLN za dwie
Ceny są takie tylko w sklepie, na fakturę proforma - przez telefon wyższe.....
Z intercarsem jest taki problem, że nawet w aplikacji mają całe g$#@#!@, w Vemapolu wiedzą co sprzedają....."Marcin_D" pisze: No i tu by było OK, tylko że jak podjechałem do sklepu to oni połowy części to nie wiedzą jak szukać, a mechanior to mi nie miał jak wycenić bo prawie nie miał częśći w wykazie (z tego co wiem to w InterCarsie patrzył).
Kappa '98 2.0 20V - LPG - była
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
Kappa - zawieszenie
Słyszałem,że na tył coś od Cromy pasuje. Mnie w ciągu najblizszych kilku tygodni tez czeka wymniana zawieszenia i podobnie mam problem z częściami...ale nie poddadm się, trzeba będzie coś zakombinować. Jak sie dowiem czegoś bliżej-to dam znać.
Artystyczna Fotografia Profesjonalna 0606 65 32 66. ZaPrAsZaM!i!
Kappa - zawieszenie
Żeby nie zakładać nowego tematu to mam takowe pytanie
Czy tuleja wachacza przedniego do Kappy jest taka sama jak do Alfy 164 i Cromy czy jest całkiem inna - to raz
a dwa czy tulejka zwrotnicy z tyłu jest ta sama w Alfie 164, Themie i Cromie co i w Kappie.
Czy tuleja wachacza przedniego do Kappy jest taka sama jak do Alfy 164 i Cromy czy jest całkiem inna - to raz
a dwa czy tulejka zwrotnicy z tyłu jest ta sama w Alfie 164, Themie i Cromie co i w Kappie.
Lancia i jeszcze raz Lancia