KAPPA 2.0 - instalacja Landi Renzo OMEGA S ????
Witam, od pewnego czasu jestem szczęsliwym posiadaczem Lanci Kappa 2.0 20V V.I.S. W najbliższym czasie zamierzam zainstalować w moim samochodzie instalacje gazową firmy Landi Renzo "OMEGA S" ponieważ robie trochę kilometrów i uważam że jeżeli można placić mniej to poco przepłacać za paliwko. I mam pytanko do kolegów klubowiczów czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tą właśnie instalacją ?? Z góry dziekuje za jakieś informacje i opinie na temat tej instalacji.[/b]
Zainstalowałem!!! Narazie jest super pokulam się troszkę to napisze cos więcej.
Witam!!
I jak się sprawuję instalacja???Ile kosztuje taka intstalacja???I jak ze spalaniem-ile średnio na 100km?
Pozdr
Memet
I jak się sprawuję instalacja???Ile kosztuje taka intstalacja???I jak ze spalaniem-ile średnio na 100km?
Pozdr
Memet
Zakładałem instalacje w Grudziądzu i kosztowała mnie 4.200. Na razie jest super nie zauważyłem żadnej różnicy czy jadę na gazie czy na benzynie oczywiście poza kosztami. Jak na razie zrobiłem 2 kkm i nie było nawet najmniejszego problemu po 1 kkm byłem na przeglądzie także bez żadnych niespodzianek. Spalanie wyszło mi średnio trasa/miasto z przewaga trasy 10-11 na 100 km. Co tu dużo pisać jestem zajebiście zadowolony i oby tak dalej. Zrobię kilka fotek to wstawie do podejrzenia na forum.
Mam pytanko a czy ty masz już zainstalowaną jakąś instalacje?
Pozdrawiam
Mam pytanko a czy ty masz już zainstalowaną jakąś instalacje?
Pozdrawiam
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
późno się zebrałem do tematu ale nadaję:
mam Kappę 2.0 bez visa, rok 96 i kupując ją 01 maja br miała juz Landi Renzo (mam wszystkie dokumenty, także importowe z włoch ale nie moge sie doczytać typu). Była załozona w 2004r. przy 178 kkm w okolicy Szczecina (tam kupiłem auto). Samochód ma teraz 315 kkm! i jeździ wręcz wspaniale żadnych ubytków oleju, spalania oleju itp. czy dymienia z rury. Z tego wynika że przebieg ponad 300 kkm jest niczym strasznym dla tego silnika przy dobrej instalacji gazowej. Tu dają do myślenia fakty podawane w 99% przez sprzedawców "Lancia Kappa 95, 96, 97 rok - prebieg 130 do 150 kkm - wg mnie bzdura! Uwierzcie że na gazie jedzie sie równie dobrze jak na benzynie, oczywiście w moim przypadku.
Ale tyle dobroci. Troche negatywu - pojemność bagaznika, koszt przeglądu, i sama świadomość wożenia butli jest be. jakies dwa miesiące temu przestało mi przełączać z benzyny na gaz, co ja sie o pstrykałem przełącznikiem i dalej nic. Odwiedziłem kilku "gazolików", powymieniali filtry, elektrozawory, przeczyścili styki i nic. Wracam do domu, "zaczął działac" i tak na zmianę, raz działa raz nie działa. Narazie kilka tygodni jest ok, ciekawe jak długo.
Problemem jest zdobycie oprogramowania na CD do LandiRenzo. Objeździłem cały Lublin i nikt takiego nie ma (to by załatwiło problem czemu nie przełączał), kolega gazolik szuka oprogramowania poprzez swoich znajomych (może coś znajdzie).
Odnosze wrażenie że Landi Renzo są bardzo rzadkie w kraju, a przynajmniej w mojej części.
Poza tym problemem wszystko jest ok.
pozdrawiam. Artur.
mam Kappę 2.0 bez visa, rok 96 i kupując ją 01 maja br miała juz Landi Renzo (mam wszystkie dokumenty, także importowe z włoch ale nie moge sie doczytać typu). Była załozona w 2004r. przy 178 kkm w okolicy Szczecina (tam kupiłem auto). Samochód ma teraz 315 kkm! i jeździ wręcz wspaniale żadnych ubytków oleju, spalania oleju itp. czy dymienia z rury. Z tego wynika że przebieg ponad 300 kkm jest niczym strasznym dla tego silnika przy dobrej instalacji gazowej. Tu dają do myślenia fakty podawane w 99% przez sprzedawców "Lancia Kappa 95, 96, 97 rok - prebieg 130 do 150 kkm - wg mnie bzdura! Uwierzcie że na gazie jedzie sie równie dobrze jak na benzynie, oczywiście w moim przypadku.
Ale tyle dobroci. Troche negatywu - pojemność bagaznika, koszt przeglądu, i sama świadomość wożenia butli jest be. jakies dwa miesiące temu przestało mi przełączać z benzyny na gaz, co ja sie o pstrykałem przełącznikiem i dalej nic. Odwiedziłem kilku "gazolików", powymieniali filtry, elektrozawory, przeczyścili styki i nic. Wracam do domu, "zaczął działac" i tak na zmianę, raz działa raz nie działa. Narazie kilka tygodni jest ok, ciekawe jak długo.
Problemem jest zdobycie oprogramowania na CD do LandiRenzo. Objeździłem cały Lublin i nikt takiego nie ma (to by załatwiło problem czemu nie przełączał), kolega gazolik szuka oprogramowania poprzez swoich znajomych (może coś znajdzie).
Odnosze wrażenie że Landi Renzo są bardzo rzadkie w kraju, a przynajmniej w mojej części.
Poza tym problemem wszystko jest ok.
pozdrawiam. Artur.
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
mam program do landi podaj adres to ci wysle. w sumie jest ich trzy rodzaje,niewiem ktory jest odpowiedni do twojej instalacji wiec wysle ci wszystkie.a nuz ktoras podpasuje