Hej,
mój znajomy (z Wrocławia), ma dwie Themy Executive w dieslu (tym 239PS, była jeszcze słabsza 190 konna, jest też kilka w ogłoszeniach). Jakby coś, mogę dać namiar, tu akurat pewniak (więcej na priv, nie jestem upoważniony do kryptoreklamy)
Stosunek obecnej jakości do ceny, uwzględniając rocznik, wyposażenie, komfort itd, powoduje, że to auto jest absolutnie bezkonkurencyjne, nie ma kompletnie niczego, co mogłoby się zbliżyć w tej kasie do Themy (roczniki 11-14). Sam choruję na to auto, ale priorytety inne i w sakiewce zostanie na połowę
Jeździłem z ww znajomym Themą jednak kilka razy, w tym trasa do DE. Taki luksusowy czołg na 20calowych kołach. I tylko wersja Executive, ze skórami wszędzie (deska, boki itd), zupełnie inne auto od cywilnych Them w czerni i plastikowym środku a'la 300C. Na trasie bardzo cichy, bardzo dynamiczny (jak na swoją masę 2ton). Odrzucać egzemplarze sprowadzone przez handlarzy, bez udokumentowanego przebiegu/historii.
Egzemplarz z linku jednak mało atrakcyjny cenowo (po VINie to 2011r). Przebiegi nie mają większego znaczenia, to niezniszczalne auto (te o wiarygodnej historii, rzecz jasna). I ten środek niczym w Maserati Quattroporte (modele do 2012r.), w sensie użytych materiałów, wykończenia. A i interfejs ten sam (wyświetlacz i ikony). Swoją drogą, granda, nie?