Braki świateł cofania
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Radek
Braki świateł cofania
Witam. Nie mogę znaleźć przyczyny czemu nie mam świateł cofania. Czujnik jest ok bo mostkowałem i dalej brak, wiązka nie jest uszkodzona na połączeniu z klapą bo na kosce też nie ma prądu.gdzie szukać?
- kuba88
- Klubowicz
- Imię: Jakub
Re: Braki świateł cofania
Podczepię się pod temat, tą wiązkę da się jakąś nową zdobyć, czy trzeba lutować? U mnie (zakładając, że to faktycznie wiązka) odcięło nawet otwieranie klapy bagażnika z guzika w schowku po próbie ustalenia, gdzie może być przetarta.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
Wiązki dostępne są na A24 ale do wersji SW, w sedanie każdy prędzej czy później będzie miał zabawę z lutownicą. Jeśli już uda się otworzyć klapę, proponuję wsunąć do wnętrza gumową osłonę kabli, nie trzeba jej rozcinać. Miejsca jest sporo, bez problemu każdy sobie z tym powinien poradzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2019, 17:48 przez yattaman, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież pisze, ze wiązka klapy nie uszkodzona i nie ma napięcia już na kostce 

KAPPA TDS & JTD
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Radek
wiązka była na trzecim miejscu do sprawdzenia, niby proste a jakie upierdliwe...