"TADEO" pisze:Nie wiem ile to ma decybeli za tydzień jest mały zlot na Kluczewie koło Stargardu Szczecińskiego i tam będę startował w zawodach Car Audio i będzie aparatura to sobie zmierzę ile to ma sądzę ze ok 120DB by sie udało wyciągnąć. Ten głośnik ma niezłe predyspozycje. Na takich dwóch Black Airach tydzień temu gościu z innego forum zajął 2 miejsce w lublinie na db dragu uzyskując 141 decybeli. moja audio i tak jest przejściowe docelowo będę miał zmienionego suba i wzmacniacz i będzie to wszystko ładnie zabudowane. a jestem ciekaw jak wy chcecie zrobić. Ale żaden tani system z jedna 16 w drzwiach nie będzie lepiej pracował jak 2 moje 16ki. Przyznasz mi racje Kabar??
aha muszę tylko popracować nad trzeszcząca listwą w drzwiach i nad rejestracją bo strasznie pierdzą
pozdrawiam Tadek
Chciałbym przyznać, ale nie mogę

Wychodzę z założenia że jakość jest ważniejsza od ilości, a np. u mnie będzie pracował system składający się z: woofery z zestawu RS Audio Pro 165 (920 Eur) oraz tweetery RS Audio Advance (4000 Eur)
Zwrtonice na kondensatorach Mundorf Supreme, cewki taśmowe Mundorf, okablowanie Caliber, sygnałówki HiCar Laboga.
Woofer RS Audio Competition 8.
Co do wzmaciaczy to jeszcze nie ma pewności, albo Xetec Evo, albo (jak znajdę) Zapco z serii produkowanej kilkanaście lat temu.
I naprawde obojętnie mi jest, czy będę miał ciśnienie 120 czy 130 dB skoro i tak nie da się słuchać przy takiej głośności bez poważnych uszkodzeń słuchu
Tadek, popieram dążenie do rozbudowy systemu więc pracuj, pracuj a napewno będzie z tego fajne granie, i najważnejsze żeby Tobie sprawiało satysfakcję i przyjemność