Lybra - brak mocy na niskich obrotach (1,9 JTD)
koledzy sugerowali podpiecie pod komputer najlepiej podczas jazdy
Lekis - filtr odkręca sie od podgrzewacza.
Ceny? roznie od 30 - 40 zl do 80 zl w zaleznosci od marki.
Ceny? roznie od 30 - 40 zl do 80 zl w zaleznosci od marki.
Oj nie byłbym tego pewien. Znajomy kiedyś zatankował na Neste w Krakowie diesla i przy 10 stopniach mrozu paliwko mu zamarzło."lekis" pisze:Paliwko wcale na neste nie musi być takie złe. Przeciez tam nie ma obslugi i z tej racji powinno byc tansze.
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Ale to nie oznacza, że ropka była złej jakości, tylko że zamiast zimowej sprzedawali jeszcze letnią. Kiedyś to się nawet często zdarzało.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

No wszystko dobrze tylko to było wśrodku zimy 

Ford Fusion 1.4 TDCI
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Alfa Romeo 145 1.6 TS
- lekis
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dzwoniłem do mechanika
Powiedział, że podłączył układ bez filtra paliwa i działo się to samo
co z założonym filtrem.
Również sprawdzał komputerem w czasie jazdy i nic mu błednego nie pokazywało.

Powiedział, że podłączył układ bez filtra paliwa i działo się to samo

co z założonym filtrem.
Również sprawdzał komputerem w czasie jazdy i nic mu błednego nie pokazywało.

Lekis - Zielony Pocisk 
Stateczna Lyberka 1.9 SW

Stateczna Lyberka 1.9 SW
zabierz samochód zanim Ci go zepsuje i jedź do ASO
z całym szacunkiem dla tego gościa - to że pracował w Fiacie nie znaczy że się zna na wszystkich markach i ich specyficznych problemach znam kilku mechaników którzy pracowali lub pracują w ASO Fiata w Ciechanowie i przenigdy nie dałbym im w swoje łapki Lybry mimo iż znam ich od kilku lub kilkudziesięciu lat
a tak jak wcześniej napisałem - samochodu nie pozostawia się w warsztatach
po pierwsze-dlatego że gdy stoisz lub sobie siedzisz na krzesełeczku obok auta masz wgląd co i jak jest wymieniane a i macher inaczej pracuje - poświęć sobie jeden dzionek na naprawę auta
a po drugie - moja znajoma miała fajny przypadek : dała auto do warsztatu na wymiane oleju na cały dzień a za 4 dni go juz nie miała - chłopcy sklonowali kluczyki albo udoskonalili centralkę- jeszcze nie ma protokołu z prokuratury[/i]
z całym szacunkiem dla tego gościa - to że pracował w Fiacie nie znaczy że się zna na wszystkich markach i ich specyficznych problemach znam kilku mechaników którzy pracowali lub pracują w ASO Fiata w Ciechanowie i przenigdy nie dałbym im w swoje łapki Lybry mimo iż znam ich od kilku lub kilkudziesięciu lat
a tak jak wcześniej napisałem - samochodu nie pozostawia się w warsztatach
po pierwsze-dlatego że gdy stoisz lub sobie siedzisz na krzesełeczku obok auta masz wgląd co i jak jest wymieniane a i macher inaczej pracuje - poświęć sobie jeden dzionek na naprawę auta
a po drugie - moja znajoma miała fajny przypadek : dała auto do warsztatu na wymiane oleju na cały dzień a za 4 dni go juz nie miała - chłopcy sklonowali kluczyki albo udoskonalili centralkę- jeszcze nie ma protokołu z prokuratury[/i]
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą
masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598
Stawial bym na przeplywomierz powietrza(jego uszkodzenie czesto nie jest sygnalizowane na kompie) zle cisnienie wtrysku na litwie, polaczenia z turbina sa nieszczelne a moze poprostu spadl jakis wezyk podcisnienia.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
-
- Klubowicz
- Imię: Marek
- Kontakt:
A na to, kolego, nie ma reguly. Mi samochod popsuli mechanicy i w podwarszawskiej "kuzni", i w autoryzowanym serwisie. Trzeba patrzec im na rece!!"trigo" pisze:zabierz samochód zanim Ci go zepsuje i jedź do ASO
Pozdro,
M
ja jednak skonsultowałbym z kimś jeszcze (ASO albo jakiś inny warsztat) skoro i tak gość nie wykminił o co chodzi.....
podgrzewam temat ..... i jaka była przyczyna /usterka ?
jak sobie poradziłeś z problemem ?
jak sobie poradziłeś z problemem ?
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą
jezeli jeszcze nie zrobiles tego problemu-kuzyn mial podobnie w pasacie - wtyczka jakowas z turbo byla wypięta....
To może ja też się dołożę. Nie wiem czy to ten sam problem. Opiszę go dokładniej. Jechałem dzisiaj do 160, potem zwolniłem do 120 i jak chciałem się rozpędzić to auto nie reagowało na pedał gazu - utrzymywało stałe obroty/prędkość a na polu licznika wyskoczyła czerwona kontrolka, jakby symbol silnika. Świeciło na chwile a jak zgasło to wszystko wróciło do normy. Co to może być? To było 1, a drugie, cały czas Świeci symbol pomarańczowego kanistra, Najlepsze jest to że nie ma tak że albo świeci albo nie. Po prostu, gdy problem jest "mały" to ledwo się żarzy, a jak się nasila to świeci coraz mocniej. Może mi ktoś przynajmniej "naświetlić" oba problemy? /wiem, że pewnie bez kompa się nie obejdzie/. Acha, jeszcze mała prośba do tych co posiadają instrukcje, możecie zeskanować albo innym sposobem opisy tych dwóch kontrolek? kiedy się świecą i jakie są możliwe przyczyny? Wiem że będzie takie coś w instrukcji lub czymś podobnym. mój mail: kamilbalut@tlen.pl
-
moja rada
wyczysc zawór EGR SPRAWDZ PRZEPłYWOMIERZ NAJPROSCIEJ TO GO ODEPNIJ I UKłAD PRZEJDZIE W STAN AWARYJNY DOKONAJ JAZDY PRóBNEJ NA ODPIETYM I PORóWNAJ JESLI NIE POMOZE TO WYCZYSC ZAWóR EGR LUB GO ZASLEP W RAZIE PYTAN PODAM CI TEL 0602369492
Było - fiat 126p
- polonez 1.6
- fiat cc sporting
-lancia kappa 2.4
-alfa romeo 159 sw
Obecnie-
Lancia Phedra 2.0 jtd 136 km
- polonez 1.6
- fiat cc sporting
-lancia kappa 2.4
-alfa romeo 159 sw
Obecnie-
Lancia Phedra 2.0 jtd 136 km
- lekis
Oj jeszcze tego nie naprawilem.
Mechanik miał to auto u siebie juz drugi raz.
Wydawalo sie, ze juz jest ok ale po przejechaniu ok 50 km znowu dzialo się to samo
Nie mam pojecia co to jest.
Podobno mechani wymienil wszystkie przewody wysokiego cisnienia. Posprawdzał i wyczyścił. I nic
Teraz to dla niego sprawa honoru - musi mi to naprawic.
Na razie Lyberka stoi sobie. Bo naszczęscie mam furę firmową i mam czym jezdzić !
Dzięki za porady
Moze kiedys Ją naprawię !
Pozdrawiam
Lekis
Mechanik miał to auto u siebie juz drugi raz.
Wydawalo sie, ze juz jest ok ale po przejechaniu ok 50 km znowu dzialo się to samo

Nie mam pojecia co to jest.
Podobno mechani wymienil wszystkie przewody wysokiego cisnienia. Posprawdzał i wyczyścił. I nic

Teraz to dla niego sprawa honoru - musi mi to naprawic.
Na razie Lyberka stoi sobie. Bo naszczęscie mam furę firmową i mam czym jezdzić !
Dzięki za porady
Moze kiedys Ją naprawię !
Pozdrawiam
Lekis
Lekis - Zielony Pocisk 
Stateczna Lyberka 1.9 SW

Stateczna Lyberka 1.9 SW