Prosze o pomoc

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Prosze o pomoc

Post autor: Kubek » 18 kwie 2007, 0:22

"toni" pisze:Reduktor mam nisko bo na wysokosci zdezaka,Kubek u mnie na zimnym tez na gazie na postoju sie silnik zagrzeje i ok chodzi ale wyjade i po kiklku kilometrach zamarza a u Ciebie?
Jezeli przekroczy juz jakas tam temperature, np. 75 C to nie zamarznie
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Prosze o pomoc

Post autor: Kubek » 18 kwie 2007, 0:24

"toni" pisze:Tak jak wlocze ogrzewanie to zimny nie zamarznie jest zwiekszony obieg i jakos nie zamarza wieje zimnym ale to sie wydaje tylko bo silnk zagrzeje plun o kilka stopni a to moze wystarczy bo ta woda ma obieg i daje jakos rade,jak u Ciebie to zadziala to daj znac

Mam tak podlaczone idzie z silnika wyjscie do ogrzewania dalej przez parownik pozniej do nagrzewnicy tak ma byc?,ale jak zagrzeje na benzynie to normalnie dziala obieg i goroce sa kable od parownika.
Ja o ile dobrze pamietam to mam zalozony chyba jakis trojnik przed reduktorem, idzie z silnika do trojnika, z trojnika do nagrzewnicy i z drugiego konca trojnika do reduktora i ja wlansie myslalem ze jak by to przez parownik cisnac to by nie zamarzalo ale wlasnie widze ze ty tak masz i tez, ok dam znac czy jak wlacze dmuchawe to nie zamarznie tlyko musze teraz poczekac na zimniejsze dni.
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Awatar użytkownika
toni
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Prosze o pomoc

Post autor: toni » 18 kwie 2007, 13:55

Tak jest jak pisal Sloneczna i za to wielkie dzieki,ze jest zle podloczone i podlacza tak jak ma byc czyli wedlug opisu Sloneczna,jutro mi zrobia tak jak masz ty tz. zaloza trojniki,ale jestem ciekawy czy to zda egzamin,jedno wiem ze tak jak ja mam bezpozrednio przez parownik nie zdaje egzaminu

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”