co może byc tego przyczyną kontrolka gaśnie po dopaleniu odrazu a mimo tego coś słabo ładuje

Jak masz dobry akumulator to nie będzie wyższego napięcia - dlaczego na siłe chcesz go ugotować"Egon" pisze:dziś pierwszy dzień jak wyruszyłem i coś mnie podkusiło bym sprawdził miernikiem ładowanie i sie okazało że jest stosunkowo niskie 12.6 do 13.1
co może byc tego przyczyną kontrolka gaśnie po dopaleniu odrazu a mimo tego coś słabo ładujejak włacze świtała jeszcze spada
Jeżeli nic się nie zmieniło to na 100% brak masy."Egon" pisze:e powino byc w okolicach 13.9 dzis wymieniłem regulator napięcia z szczotkami ale nic się nie zmieniło
Ja mam Delte 1.8 wszystko dobre sprawne i w zasadze ładowanie takie same,myśle że lancia1968 ma racje,tak powinno być"lancia1969" pisze:Jak masz dobry akumulator to nie będzie wyższego napięcia - dlaczego na siłe chcesz go ugotować"Egon" pisze:dziś pierwszy dzień jak wyruszyłem i coś mnie podkusiło bym sprawdził miernikiem ładowanie i sie okazało że jest stosunkowo niskie 12.6 do 13.1
co może byc tego przyczyną kontrolka gaśnie po dopaleniu odrazu a mimo tego coś słabo ładujejak włacze świtała jeszcze spada
Faktycznie dziś ze strachu sprawdziłem i jest takie samo!!!"Egon" pisze:auto u elektryka stoi , a jakie powino być ładownie już pisałem, producenci akumulatorów nawet piszą w kartach że wymaganie ładowanie w pojeżdzie od 13.9-14.5V wczoraj jeszcze sparwdzięłm w kumpla też w TD miał 13.9 bez świateł i 13.5 na świtłach lepiej dużo niz u mnie ale i tak troszke słabe
Jezeli ladowanie ma byc od 13.9 do 14.5 to chyba mam problem nie tylko z paskiem ale i z alternatorem"Egon" pisze:auto u elektryka stoi , a jakie powino być ładownie już pisałem, producenci akumulatorów nawet piszą w kartach że wymaganie ładowanie w pojeżdzie od 13.9-14.5V wczoraj jeszcze sparwdzięłm w kumpla też w TD miał 13.9 bez świateł i 13.5 na świtłach lepiej dużo niz u mnie ale i tak troszke słabe