Delta nuova - zwiększenie mocy silnika

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 26 lip 2007, 22:58

Wystarczy od nowa zakodować kluczyk z nowym kodem koszt "uruchomienia" to max 200 zł lub wywalić immobiliser całkowicie ( przecież złodzieje i tak przychodza ze swoim komputerem :roll: ) ale kto kradnie Lancie :lol: -seryjnie bezpieczna :wink:

Przełożenie samego epromu jest dużo bezpieczniejsze i mniej kłopotliwe - nie ma sensu sobie życia utrudniać - takie jest moje skromne zdanie. :)

Awatar użytkownika
bassman
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Szymon

Post autor: bassman » 27 lip 2007, 20:40

To fakt, zapomniałem, że samą kość można przełożyć.

Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.

Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

: yesyes : Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander

Awatar użytkownika
zrobek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: zrobek » 28 lip 2007, 0:39

no jeśli chodzi o immobiliser to chyba u mnie nie ma problemu, bo czasami jak przekręcę kluczyk w stacyjce, to nie gaśnie pomarańczowy kluczyk na desce ... domyślam się, że nie działa mi, ale w sumie nie płaczę bo to prawie żadne zabezpieczenie

Ja nie chce tuningować silnika, tylko przywrócić do stanu jaki zaprojektowali inżynierowie fiata.

Jeśli chodzi o kolektor, to coś mi się wydaje, że dla tego silnika plastikowe weszły około 1999 roku ... tata miał ten silnik najpierw w sienie ('98), a później jak kupował w 2000 roku mareę z takim samym silnikiem to koleś w salonie mówił m.in. że zmieniło się coś w kolektorze w stosunku do poprzedniej. I to nawet by mogło się zgadzać, że w lancii były tylko aluminiowe kolektory, bo akurat jak była ta zmiana to chyba skończyli robić delty
kappa 2,4jtd
w rodzinie: delta II 1,6; thesis 2,4jtd; y 1,2

macko921
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Maciek

Re: Delta nuova - zwiększenie mocy silnika

Post autor: macko921 » 22 lis 2013, 14:23

Wiem ,że wykopuje stary temat ale po co zakładać nowy taki sam. Otóż mam ecu IAW 8F.52/060M-6H6
836 1.8 ECOL. Jest to Delta 1.8 8v 90km . Znalazłem w dobrej cenie ECU od dedry z podobnym silnikiem . Są na nim oznaczenia IAW 8F.5K 060M-NF N.DELTA E DEDRA BN/SW 1,8 8V. Według opisu aukcji pochodzi od dedry 101km. Czy mogę założyć taki ECU i nie bedzie problemów z immo itp. ? Jeśli nie jest to możliwe to czy można przełożyć samą kość eprom z wsadem 101km? Ewwntualnie czy jest jeszcze jakiś model ECU pasujący do tej delty generujący wiekszą moc z silnika (bez blokady)?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”