ja tam widziałem tylko ludzi którzy handlują częściami używanymi, no może z jednym wyjątkiem. chodziło mi raczej o to że każdy kto odwiedza ten temat może pójść do sklepu motoryzacyjnego powiedzieć że chce to i to i mieć tą wiedze że taka część istnieje a sprzedawca chce go zrobić w balona albo nie chce mu sie szukać, a ceny nawet orientacyjne jesli byście podawali było by wiadomo że coś można dostać taniej i to tylko chciwość sprzedawcy powoduje że mówi "chciałeś kappiszona to płać!"."ibis" pisze:Hej Na Alegro jest ......
Wszystko się zgadza, tylko Konrad do przodu są jeszcze gumy drążka stabilizatora - cena śmieszna (3zł) tylko wymiana trudna, łacznik robi tylko OCAP i cena od 150zl."konrad77" pisze:z przodu jeżeli chodzi wahacz, idą dwa silentbloki i sworzeń (można się zmieścić w 100 zł za zestaw na jeden wahacz), do tego łącznik stabilizatora nietania rzecz ok 170-180 zł), z tyłem jest gorzej bo wahacze wzdłużne występują tylko w całości (stary typ ok 400 zł, pozmianowe ok 200 zł), pasują też wahacze od Themy, Cromy, Alfy 164, tulejki są dostępne ale niezbyt trwałe, chyba żeby założyć oryginał, z dostępnością tulejek do zwrotnicy nie ma żadnego problemu. Czyli generalnie wbrew opiniom ludzi, którzy z Kappą nie mieli do czynienia nie ma dramatu.
pozdr
Witam. Tulejka elastyczna wg. epera ma numer 60682636-łączy wahacz ze zwrotnicą tylnego koła. U siebie te tulejki zamawiałem w salonie fiata, cena 21,5 PLN za sztukę, wykonanie bardzo dobre. Zamienniki można kupić poniżej 10 PLN, wolałem jednak oryginał. Pozdrawiam."norbiwolow" pisze:u mnie tulejka przedniego wahacza tylna ( ta większa) kosztuje 40 zeta - wiem bo zamówiłem - diagnoza w serwisie
mam jeszcze z tyłu problem z zawiasem - jak nazywa się ta część gumowo metalowa łącząca wahacz a mocowaniem tylnego koła - czy to jest jakaś tulejka czy co - może jakiś numer seryjny części - byłoby łatwiej w sklepie zamówić
Cena za robote chyba z kosmosu"Boorek" pisze:a orientuje się ktoś może ile powinienem zapłacić za sworznie i drążki kierownicze?? a tak wogółe to w warsztacie u mnie w mieście za wymiane 2 sworzni, 2 drążków i łączników powiedzieli mi 840 zł czy to uczciwa cena? Bo dla mnie nie do końcaale dopiero się uczę cen Lanci
Zdziercy"Boorek" pisze:a orientuje się ktoś może ile powinienem zapłacić za sworznie i drążki kierownicze?? a tak wogółe to w warsztacie u mnie w mieście za wymiane 2 sworzni, 2 drążków i łączników powiedzieli mi 840 zł czy to uczciwa cena? Bo dla mnie nie do końcaale dopiero się uczę cen Lanci
"Boorek" pisze:a orientuje się ktoś może ile powinienem zapłacić za sworznie i drążki kierownicze?? a tak wogółe to w warsztacie u mnie w mieście za wymiane 2 sworzni, 2 drążków i łączników powiedzieli mi 840 zł czy to uczciwa cena? Bo dla mnie nie do końcaale dopiero się uczę cen Lanci