Poszukuję złącza lub miejsca na uzyskania sygnału z sondy lambda ... w kabinie lub komorze silnika (ale od góry...) ...wie ktoś

Pozdrawiam
"Boorek" pisze:ja podłączałem swoją do komputera przez złącze znajdujące się tam gdzie bezpieczniki w kabinie. Nie stety nie przypomne sobie jak nazywał się program, ale było tam masę aut więc jakis normalny chybapo włączeniu silnika były tam właśnie dane z sondy. Pozdrawiam
u mnie jest pod klapką zakrywającą bezpieczniki u góry, a drugie złącze jest na tunelu środkowym od strony pasażera za taka słabo widoczną klapką w kolorze wykladziny i służy do komunikacji z poduchami. Pozdrawiam"kovir" pisze:"Boorek" pisze:ja podłączałem swoją do komputera przez złącze znajdujące się tam gdzie bezpieczniki w kabinie. Nie stety nie przypomne sobie jak nazywał się program, ale było tam masę aut więc jakis normalny chybapo włączeniu silnika były tam właśnie dane z sondy. Pozdrawiam
a gdzie dokladnie jest to zlacze? u mnie jest tylko zlacze z 3 kabelkami na prawo od kolumny kierownicy. A szukalem gniazda 16pin /OBDII/...