wg mnie nie jest trudno to zrobic
najwiecej zabawy jest jednak z samym demontazem turbiny
a po za tym to nic trudniejszego
pozdro
Kappa - engine system failure w 2.4 jtd
Lancia Kappa SW 2.4 JTD Pininfarina 

jeśli chodzi o błąd który tutaj opisujesz to według mnie to może być wszystko bo chodzi tu o błąd w sterowaniu silnikiem. Ostatnio zmieniałem termostat po założeniu wszystkiego zapomniałem zapiąć wtyczek na czujniki temperatury jest ich dwa obok siebie w termostacie przekręciłem stacyjkę wyskoczył wyżej wymieniony błąd i zaczeły pracować wentylatory i różne żeczy sie działy, po podłączniu wtyczek błąd o dziwo dalej świecił dopiero podczas jazdy zgasł po jakis 5 km. Do czego zmieżam może niełączyć ci jakiś kabelek albo styk w którejś wtyczce czasami łączy a czasami nie a błąd może świecić cały czas bo zanim zgaśnie to nastąpi znów przerwa i niegaśnie wcale, tymbardziej że tak jak piszesz świeci po przekręceniu kluczyka przy wyłączonym silniku tymbardziej wskazywało by to na jakiś czujnik.
Lancia kappa 2.4 JTD
Alfa 147 GTA
Alfa 147 GTA
podpisuje sie pod tym - wiadomo jak jest ze stykami w autach w tym wieku - u mnie np dzis zaswiecilo sie na 2 sekundy przy kreceniu rozrusznikiem i pozniej zniklo bez sladow. Inne bledy typu swiatla stopu albo pozycyjne tez wyskakuja i po jakims czasie juz jest "check ok"."Python25" pisze:jeśli chodzi o błąd który tutaj opisujesz to według mnie to może być wszystko bo chodzi tu o błąd w sterowaniu silnikiem. Ostatnio zmieniałem termostat po założeniu wszystkiego zapomniałem zapiąć wtyczek na czujniki temperatury jest ich dwa obok siebie w termostacie przekręciłem stacyjkę wyskoczył wyżej wymieniony błąd i zaczeły pracować wentylatory i różne żeczy sie działy, po podłączniu wtyczek błąd o dziwo dalej świecił dopiero podczas jazdy zgasł po jakis 5 km. Do czego zmieżam może niełączyć ci jakiś kabelek albo styk w którejś wtyczce czasami łączy a czasami nie a błąd może świecić cały czas bo zanim zgaśnie to nastąpi znów przerwa i niegaśnie wcale, tymbardziej że tak jak piszesz świeci po przekręceniu kluczyka przy wyłączonym silniku tymbardziej wskazywało by to na jakiś czujnik.
Mozesz w sumie popryskac jakims sprayem do stykow ale ostroznie

Kappa JTD
Tipo 1.9TD
Tipo 1.9TD
byłem w serwisie
podłączyli pod kompa
i wyszło ze 1 stopień wentylatora chlodnicy nie działa
bawili sie z tym dwa dni
gdzies było zwarcie na kablu
i jak narazie jest ok
podłączyli pod kompa