Delta II - układ chłodzenia
Nuova Delta - układ chłodzenia
To w sumie nie tak strasznie. 

homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie

tak się zastanawiam ile by w Warszawie zaśpiewali za coś takiego ..."Kazik90" pisze:naprawiłem ją była do wymiany uszczelka pod głowicą i musiałem szlifować głowice za uszczelke dałem 65zł a za szlifowanie 40zł
("ooo panie szlifowanie głowicy to nie takie hop-siup, będziemy musieli pół silnika rozebrać, porządnie to trzeba zrobić a to kosztuje ...

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
w sumie za 100 zl ??????? jak mi sie kiedys tak stanie - tfu tfu odpukac i wypluc - to wezme lawete i wybiore sie w tamte strony
bedzie taniej 

SPI = wtrysk jednopunktowy. MPI = wtrysk wielopunktowy."Kazik90" pisze:wtrysk jednopunktowy a SPI to niewiem co to jest
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
a co może byc przyczyną wyrzucania płynu na postoju??? i dodam ,że temperatura po zgaszenia silnika rośnie i wtedy dochodzi do wyrzucenia płynu przez wężyk w kork.....a podczas zapalonego silnika nic sie nie dzieje samochód pracuje normalnie....wentylator się włącza itd....a dzieje sie tak własnie po staniu w korku i włączeniu wentylatora...koncze trase stawiam na parkingu i za chwile wypływa płyn.....
Lancia Delta 1,6 ie 8V 75KM 835C1000 -moja
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Lancia Y 1,1 8V 54KM- dziadka....
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
hej co nikt nie miał takiego problemu?????jestem jedyny? proszę pomóżcie!!!!
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
zapowietrzony uklad.
u mnie bylo podobnie w momencie gdy przycial sie termostat. w czasie jazdy temp szla w okolice 110st. C, ale plyn zostawal w bloku. na posatoju momentalnie go wypluwalo.
u mnie bylo podobnie w momencie gdy przycial sie termostat. w czasie jazdy temp szla w okolice 110st. C, ale plyn zostawal w bloku. na posatoju momentalnie go wypluwalo.
dzięki dawidson ja jeszcze obstawiam zepsuty korek....ale nie wiem czy to prawdopobne.... podobno ma jakies zabezpieczenie i po przekroczeniu jakiegoś cisnienia w układzie wypuszcza płyn....a u mnie może poprostu za wczesnie otwiera się ten zawór.....
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Spróbuj zmienić korek wlewu na zbiorniczku wyrównawczym.
Delta II 1.6IE 55kw 95r.
VW Polo 2f 1.4 94r.
VW Polo 2f 1.4 94r.
Witam jeszcze jedno pytanie związane z układem chłodzenie.Jak często włącza wam sie wentylator jeżdżąc po mieście?pisząc miasto mam na mysli godziny szczytu np. w katpwicach....badź wczorajsze powroty z okolic tatr.... A i jaką temperature macie średnio w swoich maszynach z tym silnikiem co ja? czylie 1,6 ie 75km...a dodam ze silnik jest świeżo po remoncie , znaczy uszcelka pod glowicą, zawory, pierścienie....
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
widzę , że echo w temacie.....czy przyczyną tego problemu może byc zanieczyszczona chłodnica???????? bo raczej pompa wodna i termostat są sprawne.....
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
Lancia Y 1,2 60KM -ojca
- grzechu
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Optymalna temperatura pracy silnika benzynowego to 90 stopni. Moim zdaniem masz pierdyknięty termostat.
Delta 1.6 ie (75KM) '94 bez gazowni
Dobra to teraz ja zadam pytanie związane z układem chłodzenia:
Jak jadę autem i mam zamknięte szyby to czuć że leci z kratek wentylacyjnych ciepłe powietrze. co to może być?
Dodam że nadmuch wyłączony a pokrętło temperatury ustawiony na zimne powietrze. Czyżby zawór nagrzewnicy nie trzymał?
Jak jadę autem i mam zamknięte szyby to czuć że leci z kratek wentylacyjnych ciepłe powietrze. co to może być?
Dodam że nadmuch wyłączony a pokrętło temperatury ustawiony na zimne powietrze. Czyżby zawór nagrzewnicy nie trzymał?
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
no niestety, nie ma innej mozliwości
zobacz jeszcze czy linka zamyka układ, może coś sie przestawiło.
zobacz jeszcze czy linka zamyka układ, może coś sie przestawiło.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz