Postanowiłem zrobić letni, drobiazgowy przegląd techniczny w mojej Lyberce i mam do Was Przyjaciele kilka pytań mianowicie:
1 Chodzi o nawiew (kratkę) z przedziału pasażerskiego. Czy z niego ma również lecieć chłodne powietrze, jak z kratek na przedniej konsoli kiedy włącze np. ustawienie AUTO? Bo do tej pory nie odczuwałem, aby szedł tamtędy jakiś chłodny powiew. (Postanowiłem więc zrobić eksperyment i dałem nawiew na MAX zamykając wszystkie wloty na konsoli przedniej - wtedy coś tam słabo dmuchało - lecz na tyle, ze można to było wyczuć). Czy tak ten tylny nawiew ma działać, czy np. mam coś zatkane?
2 Podświetlenie: Mam z tyłu dodatkowe gniazdko zapalniczki, lecz nie jest ono podświetlone - czy 'ten typ tak ma?' czy trzeba będzie tam naprawić oświetlenie?

3 Kolejny problem z podświetleniem: Mianowicie nie świeci mi jeden z 4 przycisków otwierania szyb na drzwiach kierowcy (kiedyś od czasu do czasu działało - teraz już nie świeci w ogóle - podejrzewam zapieczone styki przy diodzie). Czy trzeba zdemontować cale plastiki (jeśli tak to jak sie za to zabrać, żeby nic nie zepsuć) aby dojść do przycisku i diody czy można to jednak naprawić w jakiś prostszy sposób?
4 Problem z lampka oświetlającą wnętrze z prawej strony (przedział pasażerski). Nie mogę jej zapalić w trakcie jazdy - żeby świeciła na żądanie ale kiedy np. zgasi się silnik to ten przygaszasz działa dobrze. Czyli spalona żarówka odpada. Paradoksalnie kiedy nacisnę w trakcie jazdy (niestety bez efektu)- to potem nie zaświeci mi sie po zgaszeniu silnika. Dodam, że lewa lampka działa dobrze - zarówno na żądanie jak i efekt przygaszania przy wyłączonym zapłonie. W czym może tkwić problem?
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi na moje pytania dotyczące drobiazgów

POZDRAWIAM i jeszcze raz bardzo dziękuje!