Fiat Auto Poland Family Day-relacja

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Imię: mgOmichGD
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 28 lip 2008, 21:44

Jeszce kilka fotek :
Obiad - sponsor wymyślilił stołówke na koncu świata, jak Tomek zauważył pewnie cześć ludzi nigdy nie trafiła do tego miejsca :twisted: - ochronaz premedytacją podawała sprzeczne informacje , naprawdę z miejsca gdzie staliśmy było około 1,5 kilometra - ostania hala,niepozorna ale nowa i ....co sie okazało 8O ........ ,że tam chłopaki klecą Abarthy :twisted: jakże miły akcencik :lol: i potwierdzenie słuszności " mylenia szpiegów" i robienia ludzi w konia :lol: Ale my się nigdy się nie poddajemy .....wiec jajakobyły :wink: zrobiłem kilka fotek z krainy Abartha, może mnie nie zamkną......... a nawet jak, to liczę na wsparcie Forumowiczów :D
No to jedziemy z koksem :wink:

Hala - czyli koniec swiata :wink:

Obrazek[/url]

Wylakierowane nadwozia

Obrazek[/url]

Częściowo uzbrojone - bez silnika i zawieszki ale już z deską - tektury ochronne z starym logo Lanci :wink:

Obrazek[/url]

Abarth i Gaba : to jest akurat koncówka linii - zostaje tylko test elektroniki i auto gotowe :wink:

Obrazek[/url]

Same Abarthy -do koloru do wyboru :lol:

Obrazek[/url]

W całości z boku , łatwo można rozróżnić po tarczach z tyłu i podwójnym wydechu.

Obrazek[/url]

Tutaj jeszcze nie ma drzwi lewych, kierownicy i tylnej kanapy ale są juz koła :D

Obrazek[/url]

Piękny znaczek - zastanawialiśmy sie z Tomkiem ile bedzie kosztował - ja obstawiam na 300 PLN Tomek coś w okolicy 100 kilku PLN- pożyjemy zobaczymy.

Obrazek[/url]

Środeczek - jest cudny :wink:

Obrazek[/url]

Kierownica - piekna skóra i fantastyczny wskażnik doładowania - wyskalowany do 1,2 bar a w środku wskażnika,..... wskażnik Shift czyli przypominacz zmiany biegu w najlepszym momencie - istna rajdówka :D
Obrotomierz w srodku prędkościomierza i kontrolki na około tak jak w lepszych wersjach 500-tki .Kokpit cały pokryty wygłuszeniem i jest w każdym miejscu miękki - fajna sprawa.

Obrazek[/url]

Serducho czyli 1,4 z turbinka IHI -symbolu nie znam a duża nie jest :? :lol:

Obrazek[/url]

Tyłeczek z dwoma zaczepnymi rurkami - tłumik i rozdzielenie takie jak w integrali :wink:
Obrazek[/url]

I jeszcze raz tył ale biały :wink:

Obrazek[/url]

Teraz tabuny "terrorystów" to jest jedna alejka a było ich 4 i wszedzie taki tłok 8O :wink: , najlepsze jest to że zdjecie robiłem w czasie kiedy mogliśmy na chwile sie wyrawac - wydawało się że jest mało ludzi :mrgreen: : hahaha :

Obrazek[/url]

"Nasza" alejka koło godziny 17,30, czyli oficjalnie 30 minut po zakończeniu imprezy : rotfl : to było "pusto" : zdziwiony : własnie dostaliśmy "cynk" od organizatorów ,że do 30 minut możemy próbować przepychać się w strone wyjazdu : yesyes :
Obrazek[/url]

I to by było na tyle :wink:

mike_d
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: mike_d » 28 lip 2008, 22:01

O w morde panie kolego! Dzieki za fotki! Aaaaa ten licznik-wypas. Cholera - jezdze codziennie kappą do pracy 25 km w jedna strone. Chetnie przesiadł bym się na same dojazdy do takiej 500 Abarth'a :] Z moim wzrostem - wiatr we włosach i na szycie kolan!

nietoperz

Post autor: nietoperz » 28 lip 2008, 22:30

To Grande Punto Abarth to straszna lipa :) Widziałem je u nas w firmie przed rajdem Barbórki i środek pełna seria :D

Awatar użytkownika
Orsya
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Orsya » 28 lip 2008, 22:36

"nietoperz" pisze:To Grande Punto Abarth to straszna lipa :) Widziałem je u nas w firmie przed rajdem Barbórki i środek pełna seria :D
to akurat kolego były 500-tki :lol:
była LANCIA MUSA:((
nowe cavallino rampante:)))) tylko w innym opakowaniu:)))
tel. 504 279 488

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 28 lip 2008, 22:37

"nietoperz" pisze:To Grande Punto Abarth to straszna lipa :) Widziałem je u nas w firmie przed rajdem Barbórki i środek pełna seria :D
Punto było szczelnie zamkniete a szyby tak czarne że nic nie można było zobaczyć , najlepsze jest to że tarcze i zaciski hamulcowe były pozakrywane plastikowymi okragłymi tarczami maskującymi - ciekaw jestem po co :roll: - pewnie cos tam kombinuja :wink:

nietoperz

Post autor: nietoperz » 28 lip 2008, 22:43

"Orsya" pisze:
to akurat kolego były 500-tki :lol:
Nie chodziło mi o 500 ale o GP na poprzedniej stronie :)
"lancia1969" pisze: Punto było szczelnie zamkniete a szyby tak czarne że nic nie można było zobaczyć , najlepsze jest to że tarcze i zaciski hamulcowe były pozakrywane plastikowymi okragłymi tarczami maskującymi - ciekaw jestem po co Rolling Eyes - pewnie cos tam kombinuja Wink
To jest seryjne GP w budzie zrobionej na Abartha :D Zaglądałem do środka

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: pew » 28 lip 2008, 23:03

"Aras" pisze:świetna relacja Grzesiek:D naprawdę opis iście batalistyczny :D
Podziękowania dla chłopaków za promocje klubu:) ja od dwóch dni biegam w klubowych koszulkach po Lublinie i nie robię takiego wrażenia :(
to zajrzyj na Kolorową :wink:
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 28 lip 2008, 23:29

Relacja autorstwa mojego imiennika wspaniała. Tu zaś informacja zamieszczona na Interii
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

Kondziu
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał

Post autor: Kondziu » 29 lip 2008, 8:13

Dziękuję za miłą atmosferę, naprawde było warto przyjechać :D
Fiat Linea 1.4 + Niewiadów N126E

lancia1969
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: lancia1969 » 29 lip 2008, 9:47

35 tyś luda 8O :lol: naprawdę było tego mnóstwo :wink:

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 29 lip 2008, 9:53

Miło po raz kolejny zobaczyć, że wszystkie 500-tki, w tym Abarth'y, produkują na naszym sprzęcie... : yesyes : :lol: : yesyes : :D
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam L.
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Adam L. » 29 lip 2008, 10:35

Wielkie dzięki za super imprezę, auto jakoś przetrwało, klamki całe odparły wszelkie ataki, ale tak wypalcowanego samochodu to jeszcze nie miałem, odciski palców praktycznie na każdym elemencie :lol:
Ilość ludzi mnie zabiła, sama impreza super :!:

Awatar użytkownika
Watazka
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Maciej

Post autor: Watazka » 29 lip 2008, 15:10

Wszystko było jak w rasowym westernie,długa droga dyliżansem a potem atak czerwonoskórych.Makabra!Podbiega trzech dzikusów i łaps za klamki,dwóch pakuje śię do środka i kręci czym popadnie a trzeci jako że się nie załapał w desperacji atakuje bagażnik.Jako że w bagażniku nie bardzo jest czym pokręcic ,wrzeszczy do tego co ma dupsko w środku coby mu maskę otworzył.I szarpie jak oszalały nie mając pojęcia,że w beci maska w drugą mańkę.Nie dają za wygrane,skoro emblemat na kierownicy nie trąbi to może da się go wyrwac.Jeszcze ostatnia próba zatrąbienia zapalniczką i dają na luz z trąbieniem.Czas na sanki :więc jadą siedzenia do tyłu i przodu.Ten trzeci co na zewnątrz wywala tego zza kierownicy i z obłędem w oczach i w odwrotnej kolejności manipuluje wszystkim więc światła gasną.Dobra ,pora na jakiś skalp,na tylnym s
iedzeni leży miś panda.Pod pachę i dyfer,chyba czterech musiałem gonic.
I tak na okrągło przez 10 godzin
Grzesiu dederką{z racji ustawienia lini frontu]odpierał ataki tych wchodzących i głodnych wrażeń.Ja natomiast atakowany byłem przez wracających z niedosytem emocji.Chyba obydwaj mieliśmy równo przesrane.
Biała integrala na środkowym odcinku frontu też broniła się dzielnie.

Ale bywali też tacy co pytali o auto,tzn:o silnik ,rok,historię modelu,prosili na motor popatzec.I dla tych kilku procent,uważam że było warto jechac

usłyszane:
O starą pięcsetke wystawili
Synu to NAJSTARSZY model lanci

Dziękuję wszystkim obecnym za atmosferę i wsparcie.Przepraszam za małe zaangazowanie integracyjne{ręka mnie bolała}

Nową delte dostaliśmy znowu tylko do powąchania

Foto zapodam jak jakiegoś wklejacza dorwę[sam cienko]

Straty: urwany ogranicznik drzwi pasażera

Nakulane 1438km

Awatar użytkownika
Tomasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomasz » 29 lip 2008, 17:09

Kolejne fotki

Obrazek