Kappa - Wymiana żarówki-komunikat nie gaśnie
Ta, a podczas jazdy w dzień na światłach też dostrzegasz wypalenie żarówki-np w Lybrze która była produkowana już po wprowadzeniu nakazów jazdy w dzień na światłach???
K 2.4 TD
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Oj, Przyjacielu, kręcisz."Marcin_D" pisze:Miałem Tipo z takim sprawdzaczem i tam też nie pokazywał świateł mijania, kolega miał Cromę - też nie pokazywała świateł mijania.
Ta lampka pokazywała w Cromie spaloną żarówkę zarówno postojową jak i mijania. W Tipo też powinna, bo patent był ten sam.
http://images27.fotosik.pl/298/2e7d922bcc70330a.jpg[/img]
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
A jeżeli mowa o pasku to wersja B6 ku Twojej niewiedzy Marcinie też informuje o wypaleniu żarówki świateł mijania, tego kolegę w nowym pasku włóż sobie między bajki...
K 2.4 TD
- Tomzik
- Klubowicz
Hm.. Dokopałem się do instrukcji i nic ona nie mówi o żarówkach mijania.. A może kolega miał jednak rację?
Problem w tym, że nie pamiętam by mi się spaliła żarówa, poproszę kumpla o wyjęcie żarówy i sprawdzenie.
Zawsze byłem przekonany, że jak się raz przekręci pokrętło i włączy postojowe to jeśli żarówki są ok kontrolka się nie zapali a jeśli włączę mijania i kontrolka w tym czasie się zaświeci to znaczy, że mijania są spalone..

Zawsze byłem przekonany, że jak się raz przekręci pokrętło i włączy postojowe to jeśli żarówki są ok kontrolka się nie zapali a jeśli włączę mijania i kontrolka w tym czasie się zaświeci to znaczy, że mijania są spalone..
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
MYLISZ SIĘ W ŻADNYM TIPO TEMPRZE DELCIE DEDRZE NIE POKAZUJE SPALONEJ ŻARÓWKI OD ŚWIATEŁ MIJANIA"Tomzik" pisze:Oj, Przyjacielu, kręcisz."Marcin_D" pisze:Miałem Tipo z takim sprawdzaczem i tam też nie pokazywał świateł mijania, kolega miał Cromę - też nie pokazywała świateł mijania.
Ta lampka pokazywała w Cromie spaloną żarówkę zarówno postojową jak i mijania. W Tipo też powinna, bo patent był ten sam.
na 99,9% w Cromie też nie pokazuje
Lancia Klub Polska - Łódź
Lancia Thesis 2.4, Alfa 156 2.5 V6 Q-system
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
nawet w dzień słoneczny nie ma problemu ze sprawdzeniem świateł mijania, ja mam nawyk, że regularnie i bezpiecznie, np. skrzyżowanie czy sygnalizacja podjeźdzam do poprzedzającego samochodu i wszystko wiadome.... stąd tez dla mnie sygnalizacja świateł uszkodzenia żarówki mijania jest zbędna, faktycznie szkoda koplikować instalacjhi inforceter itp.
ps.w kappie nie informuje o uszkodzonej żarówce tylnego pozycyjnego? czasami mi dolna w lewej lampie nie śweci (lekkie puknięcie w klosz załatwie sprawę) a nie mam komunikatu... styki wyczyściłem, żarówkę wymieniłem (uprzedzam fakty aby mi tego nie prponowano
)
wstyd sie przyznać, ale mam ją 2,5 roku a nie wiem
ps.w kappie nie informuje o uszkodzonej żarówce tylnego pozycyjnego? czasami mi dolna w lewej lampie nie śweci (lekkie puknięcie w klosz załatwie sprawę) a nie mam komunikatu... styki wyczyściłem, żarówkę wymieniłem (uprzedzam fakty aby mi tego nie prponowano

wstyd sie przyznać, ale mam ją 2,5 roku a nie wiem

pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
- Tomzik
- Klubowicz
Tym razem jestem pewny
Instrukcja mówi, że w przypadku spalenia żarówki tylnej postojowej wyskakuje komunikat "tailight failure"

No to ciekawostka, bo kumpel miał Crome i mu nie pokazywala że jest mijanie spalone - postojowe tak - sprawdzone z życia. Jak kupił to się zastanawialiśmy, które światła ta kontrolka pokazuje i sprawdzaliśmy co i jak z tym komputerkiem."Tomzik" pisze:Oj, Przyjacielu, kręcisz."Marcin_D" pisze:Miałem Tipo z takim sprawdzaczem i tam też nie pokazywał świateł mijania, kolega miał Cromę - też nie pokazywała świateł mijania.
W Tipo na 100% nie pokazuje - przez 2 lata użytkowania popaliłem z 3 żarówki i nigdy się nie świeciło.
W nowym Pasku znajomego mu nie pokazało jak mu żarówka się upaliła, dopiero "kochana Policja" mu uwagę na drodze zwróciła.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Marcin bo napewno w zadnym aucie z fiat-a nie ma takiej informacji komuś coś sie przyśniło chyba
Lancia Klub Polska - Łódź
No właśnie do tego zmierzam - nie widzialem nigdy w żadnym aucie, aby komp informował o spaleniu żarówki światła mijania.
No chyba tylko Amerykańce takie coś mogliby zrobić.
No chyba tylko Amerykańce takie coś mogliby zrobić.
ja mialem spalone dwie zarowki h7 w mijania i mam wrazenie ze infocenter mi pyszczyl 

k TD.s
No to miałeś tylko wrażenie.