Lancia - sponsorem (moda, sport, polityka)

Znalazłeś, widziałeś lub wiesz gdzie stoi jakaś Lancia, zdezelowana, na szrocie czy gdzieś w stodole... podziel się z nami tą informacją.
Znasz jakąś ciekawą stronę internetową poświęconą Lancii? Podziel się z nami dodając tutaj jej adres!
Tylko odnośniki dotyczące Lancii lub blisko z nią spokrewnione.
W dziale nie zamieszczamy linków do ogłoszeń, które za jakiś czas stracą ważność!
Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Lancia - sponsorem (moda, sport, polityka)

Post autor: Nat » 13 gru 2008, 17:27

Lancia Delta - 9th World Summit of Nobel Peace Prize Laureates

:link:

P.S. Jeśli było to przegapiłem :roll:
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
INTEGRALE
Klubowicz
Klubowicz

b. Prezydent Lech Wałęsa reklamuje Lancię Deltę

Post autor: INTEGRALE » 13 gru 2008, 17:58

Fajne :)
pozdrowienia dla Pana Wałęsy :)
Lancia Delta HF Integrale Evoluzione

Awatar użytkownika
trigo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: trigo » 13 gru 2008, 18:47

szacun : yesyes :
pozdrawiam Marek vel Trigo .. chwilowo bez Lybry ale za to Sprinter - kontener na 8 palet a jakby ktoś chciał teściową wyekspediować -służę pomocą

masz czas ? zajrzyj:https://www.facebook.com/Quadratura-339116226208598

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 13 gru 2008, 19:37

No to widać, że FIAT ewidentnie idzie w dużą i międzynarodową politykę... Poprzednia reklama Delty miała tematykę Tybetu.
TW Bolek może podnieść sprzedaż, zwłaszcza na zachodnich rynkach.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 13 gru 2008, 20:29

Jak to zwykle u nas bywa, polskie piekiełko zgnoi, a tylko obcokrajowcy docenią. Przekleństwo Wielkich Polaków.
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: strang » 13 gru 2008, 20:48

"Nat" pisze:Jak to zwykle u nas bywa, polskie piekiełko zgnoi, a tylko obcokrajowcy docenią. Przekleństwo Wielkich Polaków.
Doceniają Jarku. Większość wolała by jego niż obecnego. Ale mały chce mieć port lotniczy swego imienia więc Bolka kazał wymyślić :lol:
Strang Delta 1,9td
Obrazek

Awatar użytkownika
zoom
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: zoom » 13 gru 2008, 23:51

Haha. Klasa ! :D Zawsze eL będzie mi się kojarzyć z wysoką półką :D
1.9 JTD driver.
HITart - Spoty na telebimy i monitory reklamowe
http://www.hitart.com.pl

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 14 gru 2008, 1:06

"strang" pisze:
"Nat" pisze:Jak to zwykle u nas bywa, polskie piekiełko zgnoi, a tylko obcokrajowcy docenią. Przekleństwo Wielkich Polaków.
Doceniają Jarku. Większość wolała by jego niż obecnego. Ale mały chce mieć port lotniczy swego imienia więc Bolka kazał wymyślić :lol:
Toż właśnie pisałem, że poza krajem Wałęsa jest zdecydowanie wyżej ceniony.

BTW Lech Kaczyński nie ma raczej cech swojego imiennika z NMP w klapie, tak typowych dla Józefa Wisarionowicza (dużo można wyliczać) czy krajowego bonza Cyrankiewicza (na Zaciszu za życia posiadał ulicę swojego imienia począwszy od swoich 40-tych urodzin przez kolejne 21 lat - poglądowy link ) tj. pychy, zadufania, poczucia wyższości, zawiści, pokrętności itp. Dla mnie wzorem polityka jest Czesław Bielecki - potrafi wysłowić się, robić inne rzeczy niż tylko uprawiać politykę czy piastować urzędy / zajmować stołki, posiada dobre maniery i prezencję, gustownie ubiera się, nie posiada skazy na życiorysie (którą by trzeba było usuwać poprzez dostęp do teczek SB). Zbliżone cechy prezentuje Andrzej Olechowski (choć skaza w życiorysie jest to jednak uczciwie o niej wspomina). Vaclav Havel też do momentu choroby serca i zmian nowotworowych pozytywnie ciekawą postacią w polityce. Niestety choroby najwyraźniej wniosły spustoszenie w jego psychikę i osobowość co zaowocowało cokolwiek kontrowersyjnymi wypowiedziami w ostatnim czasie.

P.S. Olechowski i Havel przez wiele lat posiadali prywatnie Lancie.
tel. 501-122-517

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 14 gru 2008, 10:05

"grzole" pisze: BTW Lech Kaczyński nie ma raczej cech swojego imiennika z NMP w klapie, (...) tj. pychy, zadufania, poczucia wyższości, zawiści, pokrętności itp.
Grzesiu, moim zdaniem nie doceniasz i krzywdzisz pana Kaczyńskiego, nie widząc u niego wymienionych powyżej cech. A tyle wysiłku wkłada w to, by nikt nie miał wątpliwości...

Przy okazji- "imiennik z NMP w klapie" ma przynajmniej podstawy do "pychy, zadufania, poczucia wyższości" - gdyż mimo, że był szarym robolem, nadstawiał tyłka wtedy, kiedy Kaczyński brothers głównie pisali komformistyczne doktoraty powołując sie na autorytety pokroju Lenina. Taka ich "walka z ustojem". Zajęcze serca.
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: strang » 14 gru 2008, 10:25

"grzole" pisze:
BTW Lech Kaczyński nie ma raczej cech swojego imiennika z NMP w klapie tj. pychy, zadufania, poczucia wyższości, zawiści, pokrętności itp.
:groupjump: :groupjump: Grześ-ty to potrafisz rozbawić.
Strang Delta 1,9td
Obrazek

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 14 gru 2008, 10:42

W '70 rok Kaczyńscy byli na początku studiów, środowisko uniwersyteckie było przetrzebione czystkami sprzed 2 lat to i nie było gruntu do ich aktywności na miarę strajków studencich z '88 (co wykorzystał do aktywności np. J. M. Rokita). Rozpraw doktorskich braci Kaczyńskich nie czytałem i ich treści nie znam. Podejrzewam, że zapewne możesz to samo stwierdzić z ręką na sercu. Co do wskazanych braci to nie zauważyłem by robili wszystko aby być postrzegani jak monarcha znany jako Ludwik XIV lubiący mawiać "Państwo to ja" - Wałęsa już zawłaszczył sobie etos i sukces ruchu "Solidarność" a uczynił to własnymi wypowiedziami (a o ile pamiętam to ruch ten był wielomilionowy a nie jednoosobowy). Dla mnie osobiście nasz noblista jest więcej ikoną czasów niż ocieżałym monumentem na monolicie piedestału. Owszem, był i jest ważną postacią w naszej historii lecz nie czynię z niego ideału na miarę jajka Fabergé gdyż potrafię zachować trochę chłodnego obiektywizmu. Jest takim naszym Mandelą a ten jak wiadomo też ideałem nie był... Nadto mam na uwadze moją dawną rozmowę z prof. Falandyszem na temat jego byłego pracodawcy oraz słowa człowieka na którym jakoby Wałęsa wzorował/wzoruje się: "Myślałem już nieraz, że umierając przeklnę Polskę. Dziś wiem, że tego nie zrobię. Lecz gdy po śmierci stanę przed Bogiem, będę go prosił, aby nie przysyłał Polsce wielkich ludzi". Janas i Bujak dla mnie jako nastolatka więcej znaczyli w stanie wojennym a i dziś jakoś nie słyszałem aby np. zawłaszczali sobie prawo do nazwy "Solidarność" co osobiście około 10 lat temu robił uczestnik planu filmowego rzeczonej reklamy.
tel. 501-122-517

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 14 gru 2008, 12:49

Witam!
Ostatnio kupiłem, przeczytałem i pożyczyłem znajomym:
?SB a Lech Wałęsa? ? autorzy: Sławomir Cenckiewicz i Piotr Gontarczyk. 750 stron z bardzo obszernymi przypisami.
?Sprawa Lecha Wałęsy? ? autor: Sławomir Cenckiewicz. 380 stron. Temat ten sam, bez rozbudowanych przypisów i uzupełniona reakcjami po wydaniu poprzedniej książki.
Jaki to ?autorytet?, to autorzy powyższych publikacji nie pozostawiają cienia wątpliwości.
Równocześnie, przy okazji dowiadujemy się o wielu innych ?autorytetach? działających w naszym życiu politycznym i społecznym.
Póki co, nie słychać jakoś o wszczęciu (szumnie zapowiadanych) procesów w stosunku do autorów/historyków wyżej wymienionych książek.
Procesów nie ma, ale jest reakcja ? obcięcie budżetu dla IPN i odejście z IPN dr Sławomira Cenckiewicza.
Gorąco polecam przeczytanie na spokojnie obszerniejszej książki czyli ?SB a Lech Wałęsa?, zastanowienia się nad swoimi poglądami, a może później dopiero pisania czegokolwiek na ten temat.
Pozdrawiam!
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
strang
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: strang » 14 gru 2008, 12:57

Po pierwsze Panowie, jeśli nie zauważyliście tematem postu jest reklama Lancii Delty, a nie mocno wątpliwa uczciwośc pewnych panów.
Temat IPN istniał w innym wątku i mimo iż mnie kusi to nie miejsce na to.

Po drugie - temat się zaczął od oglądania reklamy, aż tu nagle :lol: pojawił sie post Grzesia.
"grzole" pisze:No to widać, że FIAT ewidentnie idzie w dużą i międzynarodową politykę... Poprzednia reklama Delty miała tematykę Tybetu.
TW Bolek może podnieść sprzedaż, zwłaszcza na zachodnich rynkach.
Przypomniało mi to pewną anegdotyczną sytuacje z ONZ. Otóż kiedy w ZSRR rządził słynący z ciętego języka niejaki Chruszczow, ambasadorem USA przy ONZ był niejaki pan Smith. Rozbawiał do rozpuku całe grono zasiadające na posiedzeniach, niezależnie od kraju z którego pochodzili.
Zwykł był bowiem często składać protesty o szykanowanie Prezydenta USA w zupełnie nieadekwatnych sytuacjach.
Przykład-delegacja z któregoś z ówczesnych krajów socjalistycznych w zupełnie neutralnym kontekscie wymienia nazwisko Prezydenta.
n.p. "Prezydent odwiedziwszy Sztokholm"
W tym momencie pan Smith nie czekajac na dokończenie tłumaczenia wstawał i głośno krzyczał
"Delegacja USA stanowczo protestuje przeciwko szykanowaniu na forum publicznym Prezydenta USA."
I taki też numer odstawił kiedys podczas wystąpienia Chruszczowa. Nazwisko Prezydenta zostało wymienione, pan Smith wykrzyczał swoją formułkę, zgromadzenie ogarneła wesołość.
I wtedy tow. Chruszczow przerwał przemówienie i opowiedział pewną historyjkę.
"Za carskich czasów, w Rosji w pociągu jechało dwóch chłopów. Siedząc w przedziale zaczęli narzekać jaki Car głupi. Że Caryca się z jakimś mnichem prowadza, że wszyscy rzadzą poza nim,że kraj rozkradają.
Nagle drzwi przedziału się otwierają i wpada żandarm.
Aresztuje Was chłopi bo źle o Carze mówiliście! Chłopi na to że to prawda, ale oni mówili źle o Carze niemieckim.
Wtedy żandarm naprawdę się wkurzył - Małciat, katoryj Car durak ja łutsze znaju!"

I tą historyjkę Tobie Grzes dedykuje :wink:
Ostatnio zmieniony 14 gru 2008, 13:13 przez strang, łącznie zmieniany 1 raz.
Strang Delta 1,9td
Obrazek

Awatar użytkownika
dunin
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: dunin » 14 gru 2008, 13:01

i ta jedna książka jest już dla Ciebie biblią? nic poza nią się nie liczy i na pewno jest złe. bo przecież książka ipn-u jest najbardziej obiektywną pozycją na rynku.

akurat jak działa ipn to się już nasłuchałem z pierwszej ręki.
jest: Y10T [ było: A112, 7 x Y10, 2 x Y ][ tel. 574-797-629 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 14 gru 2008, 17:01

"strang" pisze: I tą historyjkę Tobie Grzes dedykuje :wink:
Ja zaś zadedykuje Ci słowa Falandysza o których wspominałem powyżej. Na moje pytanie czemu odszedł z etatu w Pałacu Namiestnikowskim, czy źle mu tam było, odpowiedział mi następująco: "O byłych pracodawcach należy mówic jak o zmarłych czyli albo dobrze albo wcale. Nic nie powiem." Co ciekawsze nic dobrego o tamtej pracy i pracodawcy również nie raczył powiedzieć.
Czyż nie znaczy to, że miał coś do powiedzenia to by było to raczej mało pochlebne? O swoim alkoholiźmie potrafił profesor mówić otwarcie, podobnie szczery był w rozmowach o innych sprawach (nawet zawodowych) ale o 2 prezydencie RP (licząc od 1989 roku) rozmawiać nie chciał. Może miała na to wpływ sprawa zaskakującego ułaskawienia Słowika, może ginące strony z teczek SB, może sprawa będąca tematem filmu "Nocna zmiana", może coś innego... Do dziś tego niestety nie wiem, nie dowiem się i mogę snuć jedynie domysły. Zadziwiające było jednak, że tak oddany wcześniej Wałęsie czlowiek (jak Kurski Kaczyńskiemu) zaczął żywić do niego umiejętnie tonowaną na zewnątrz urazę. Ot tak bez powodu? Pewnie nie miał za złe np. zamknięcie w kiblu damskim poprzez zablokowanie klamki od zewnątrz kijem od szczotki tylko coś zdecydowanie poważniejszego. W to nie dam wiary...

BTW W każdym z moich 2 postów (liczonych od góry strony) niniejszej wypowiedzi było coś odnośnie Lanci i osób ich dosiadających (czym wiele nie zbaczałem z kursu wątku), teraz gdzieś nam ta reklama ucieka w rozmowie. Ad rem panowie!
tel. 501-122-517

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Znalezione & Linkownia :::”