Lybra - tempomat (dołożony)/nie chce działać
Lybra - tempomat (dołożony), nie chce działać.
A możesz Janku powiedzieć jaka była przyczyna dokładnie tego że tempomat nie chciał się uruchamiać ??
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Ja nie Janek, ale Ci powiem"dudekken" pisze:A możesz Janku powiedzieć jaka była przyczyna dokładnie tego że tempomat nie chciał się uruchamiać ??

Czujnik sprzęgła był uszkodzony (obyło się bez wymiany) i generował błędy - dlatego tempomat nie startował.
Pozdrawiam.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
Sebastian ma racje u niego pedał sprzęgła nie współpracował z wyłącznikiem,lekkie dogiecie pedału sprzęgła i wszystko zaczęło hulać i chyba na mocy ,zrywności mu przybyło?ponieważ sterownik widzi wyłączone sprzęgło"dudekken" pisze:A możesz Janku powiedzieć jaka była przyczyna dokładnie tego że tempomat nie chciał się uruchamiać ??

Strasznie sie ciesze ze po dłuuugich bojach udało sie Bo co jak co ale byłoby na mnie ze Ci wadliwy tempomat sprzedałem. Podrowienia łukasz
Kupię Lancie Phedre
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
Takie 'podejrzenie' mi nawet przez myśl nie przeszło. Dajże spokój."lukosm" pisze:Strasznie sie ciesze ze po dłuuugich bojach udało sie Bo co jak co ale byłoby na mnie ze Ci wadliwy tempomat sprzedałem.
Pozdrawiam.
Odp: Lybra - tempomat (dołożony), nie chce działać.
a ma ktoś do sprzedania tempomat ? akurat tego mi tez brakuje 

Lybra SW 1,8 2k
Ja chyba spróbuje z tempomatem od AR156
rain pisze:Ja chyba spróbuje z tempomatem od AR156
daj znać czy zadziała, bo ja chcę dołożyć. Chociaż ani od Alfy 156 ani od Lybry nie mogę dokupić

- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
Tyle, że nie przeceniajcie zbytnio tego udogodnienia - przynajmniej u nas w kraju. Naprawdę rzadko można przejechać dłuższy odcinek drogi nie wyłączając go poprzez np. naciśnięcie hamulca.Toper pisze:daj znać czy zadziała, bo ja chcę dołożyć. Chociaż ani od Alfy 156 ani od Lybry nie mogę dokupićrain pisze:Ja chyba spróbuje z tempomatem od AR156
Co innego podróż za naszą granicą (szczególnie zachodnią) - wtedy to już jest baaardzo wspomagający gadżet.
ja mam od 156 i banglaToper pisze:rain pisze:Ja chyba spróbuje z tempomatem od AR156
daj znać czy zadziała, bo ja chcę dołożyć. Chociaż ani od Alfy 156 ani od Lybry nie mogę dokupić
Sa na aledrogo za 170-250 zł z przełacznikami.
znaczy od 156 banglaDZIDA pisze:ja mam od 156 i banglaToper pisze:rain pisze:Ja chyba spróbuje z tempomatem od AR156

cenna informacja..
jeżeli masz całą innstalację to tempomat będize nawet banglać jak sobie go zrobisz "na pająka" kabelkami i przełącznikami dowolnymi.... - ja tak testowałem tempomat u siebie czy działa - włączinki wisiały sobie na kabelkachadamc pisze: znaczy od 156 bangladesz(też)...
cenna informacja..
chciałem sobie taki zrobić. Nawet znalazłem schemat od Stilo, ale były tam 2 rzystory i chyba dioda. No i niestety nie było parametrów tych elementów i dlatego nie próbowałem.DZIDA pisze:jeżeli masz całą innstalację to tempomat będize nawet banglać jak sobie go zrobisz "na pająka" kabelkami i przełącznikami dowolnymi.... - ja tak testowałem tempomat u siebie czy działa - włączinki wisiały sobie na kabelkachadamc pisze: znaczy od 156 bangladesz(też)...
cenna informacja..
A może Ty masz jakiś inny schemat tempomatu?
Toper pisze:chciałem sobie taki zrobić. Nawet znalazłem schemat od Stilo, ale były tam 2 rzystory i chyba dioda. No i niestety nie było parametrów tych elementów i dlatego nie próbowałem.DZIDA pisze:jeżeli masz całą innstalację to tempomat będize nawet banglać jak sobie go zrobisz "na pająka" kabelkami i przełącznikami dowolnymi.... - ja tak testowałem tempomat u siebie czy działa - włączinki wisiały sobie na kabelkachadamc pisze: znaczy od 156 bangladesz(też)...
cenna informacja..
A może Ty masz jakiś inny schemat tempomatu?
ja mam wajchę od 156 i nie mam diody - (stwierdziłem że na ..uj mi dioda) - bez diody też działa
możesz śmiało próbować bez podłączania diody - daj maila to Ci wyślę schemat dla ułatwienia