Jak rozumiem, 250 PLN od organizmu obejmuje kpl. kosztów (weekendowe wyżywienie, spanie, imprezy, itd.) związanych z uczestnictwem weekendowym - dobrze rozumuję?Taz pisze: Co zawiera ten koszt?
Zlot ogólnopolski Morsko 2009 - informacje uzupełniające
Moderator: wujekp
- Sebastian
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Sebastian
Odp: Zlot ogólnopolski Morsko 2009 - informacje uzupełniając
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)
właśnie - dla mnie też nie do końca jest jasne ile za co - możecie jak dla blondynki?
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
odpowiadając na kilka problematycznych kwestii poruszonych w postach powyżej informuję że:
1) cena 250 zł zawiera w sobie wszystkie możliwe opcje, czyli zakwaterowanie, wyżywienie oraz przewidziane atrakcje
2) niestety prawie 80% tej ceny to koszt zakwaterowania i wyżywienia. Wynika to stąd, że zaplanowaliśmy zlot na sporą liczbę uczestników, co wymagało zarezerwowania całego ośrodka, by nie powtórzyć błędów z ub. roku. Rezerwacja miejsc dla ok. 120-130 osób oraz wyżywienie takiej ilości uczestników to znaczny koszt. Sponsorzy mogliby pokryć koszty w jakimś stopniu tylko co z atrakcjami? sami ich nie pokryjemy...
3) skoro wspomniałem o atrakcjach to może wyjawię, choć bardzo niechętnie, co mamy w planach, by zachęcić tych co sie wahają lub nie są przekonani co do zasadaności wydania swoich środków finansowych:
poza ośrodkiem to quady, offroad, zjazdy na linach i szkolenie z bezpiecznej jazdy, na terenie ośrodka piłkarzyki (w rozmiarze XXL), sumo, turniej siatkówki plażowej, zabawy na basenie (o ile będzie to możliwe), prezentacja Stratopoloneza z ewentualną możliwą przejażdżką oraz oczywiście opieka nad naszymi dziećmi. Dodatkowo planujemy jeszcze pomniejsze wydarzenia, jak quizy i konkursy.
Jak widać zapowiada się dobra zabawa, ale jak to w życiu bywa nic nie jest za darmo. Z uwagi na fakt, że atrakcje sporo kosztują (w szczególności mowa o tych poza ośrodkiem) to zdecydowaliśmy, żeby ewentualni sponsorzy pokryli koszty tych atrakcji.
Można oczywiście zrezygnować z większości wymnienionych atrakcji i pokryć koszty zakwaterowania i wyżywnienia ze środków wpłaconych przez sponsorów, ale pojawia się pytanie o sens takiego zlotu - nie o to chodzi żeby siedzieć i wspólnie się tylko napić, porozmawiać ale o to by się bardziej zintegrować a przy okazji dobrze pobawić.
Jeżeli ktoś uważa że koszt jest zbyt duży to będzie nam przykro jeżeli nie pojawi się, ale myślę że to co napisałem powyżej jest warte swojej ceny.
1) cena 250 zł zawiera w sobie wszystkie możliwe opcje, czyli zakwaterowanie, wyżywienie oraz przewidziane atrakcje
2) niestety prawie 80% tej ceny to koszt zakwaterowania i wyżywienia. Wynika to stąd, że zaplanowaliśmy zlot na sporą liczbę uczestników, co wymagało zarezerwowania całego ośrodka, by nie powtórzyć błędów z ub. roku. Rezerwacja miejsc dla ok. 120-130 osób oraz wyżywienie takiej ilości uczestników to znaczny koszt. Sponsorzy mogliby pokryć koszty w jakimś stopniu tylko co z atrakcjami? sami ich nie pokryjemy...
3) skoro wspomniałem o atrakcjach to może wyjawię, choć bardzo niechętnie, co mamy w planach, by zachęcić tych co sie wahają lub nie są przekonani co do zasadaności wydania swoich środków finansowych:
poza ośrodkiem to quady, offroad, zjazdy na linach i szkolenie z bezpiecznej jazdy, na terenie ośrodka piłkarzyki (w rozmiarze XXL), sumo, turniej siatkówki plażowej, zabawy na basenie (o ile będzie to możliwe), prezentacja Stratopoloneza z ewentualną możliwą przejażdżką oraz oczywiście opieka nad naszymi dziećmi. Dodatkowo planujemy jeszcze pomniejsze wydarzenia, jak quizy i konkursy.
Jak widać zapowiada się dobra zabawa, ale jak to w życiu bywa nic nie jest za darmo. Z uwagi na fakt, że atrakcje sporo kosztują (w szczególności mowa o tych poza ośrodkiem) to zdecydowaliśmy, żeby ewentualni sponsorzy pokryli koszty tych atrakcji.
Można oczywiście zrezygnować z większości wymnienionych atrakcji i pokryć koszty zakwaterowania i wyżywnienia ze środków wpłaconych przez sponsorów, ale pojawia się pytanie o sens takiego zlotu - nie o to chodzi żeby siedzieć i wspólnie się tylko napić, porozmawiać ale o to by się bardziej zintegrować a przy okazji dobrze pobawić.
Jeżeli ktoś uważa że koszt jest zbyt duży to będzie nam przykro jeżeli nie pojawi się, ale myślę że to co napisałem powyżej jest warte swojej ceny.
Dobrze ujęte Radku to wytłumaczenie.Orsya pisze: Jak widać zapowiada się dobra zabawa, ale jak to w życiu bywa nic nie jest za darmo. Z uwagi na fakt, że atrakcje sporo kosztują (w szczególności mowa o tych poza ośrodkiem) to zdecydowaliśmy, żeby ewentualni sponsorzy pokryli koszty tych atrakcji.
W uzupełnieniu dodam, że po to informujemy Was zawczasu o dorocznym zlocie aby dać niezbędny czas na zgromadzenie finansów koniecznych na pokrycie kosztów uczestnictwa.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Zaliczka poszla. Pokoj 2osobowy LUX 

Ja wcale nie twierdze,że cena za atrakcje jakie będą na zlocie jest za duża.Jest warta ceny-poraz kolejny mówię,że na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie przyjechac bo nas na to nie stać.Widać,że atrakcji bedzie sporo i napewno warto jechać,ale nie zawsze można.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
BYŁA: Lancia Kappa 2.4,Lancia Kappa SW 2.4tds.
JEST:Lancia Phedra 2.0 JTD,Lancia Delta 2.0 Turbo,Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Bliskość śmierci zawsze sprawia,że staramy się żyć lepiej...
Żoneczka-przemasa81:)
JEST:Lancia Phedra 2.0 JTD,Lancia Delta 2.0 Turbo,Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Bliskość śmierci zawsze sprawia,że staramy się żyć lepiej...
Żoneczka-przemasa81:)
Przelew poszedł - pokój z łożem małżeńskim 

Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95
Zapraszam do sklepiku!
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Kuba - zaszalalesjakubg pisze:Przelew poszedł - pokój z łożem małżeńskim

Po prostu Zosia potrzebuje braciszka 

Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Zapraszam do sklepiku!
Zapraszam do sklepiku!
Dla mnie pokój 2osobowy lux zaliczka w drodze
- prezesjm
- Klubowicz
- Imię: Janusz
Rezerwacja dla mnie - pokój dwuosobowy - lux . Zaliczka w drodze.
-
- Klubowicz
Witam. Przybędziemy na pewno. Pokój 2 osobowy lux. Zaliczka w drodze.
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
W mordę misia, ilu luksusowców.. 
Gadałem z Morskiem, domki brda sa w wersji lepszej (nomen omen też "lux") i zwyklej, róznią się tylko tym, że lux są odrestaurowane i mają (wedłg panienki) przesliczne lazieneczki, jako dzieciaty biore brdę, zaliczka nie poszła, jutro pójdzie
Jak ostatno byłem w Morsku, to do takiej brdy całkiem sporo się nas zmieściło, bo to lokum dwupiętrowe.
a koniec ciekawostka: co to znaczy po łacinie : "Fiat lux"?
"niech stanie się swiatłość"

Gadałem z Morskiem, domki brda sa w wersji lepszej (nomen omen też "lux") i zwyklej, róznią się tylko tym, że lux są odrestaurowane i mają (wedłg panienki) przesliczne lazieneczki, jako dzieciaty biore brdę, zaliczka nie poszła, jutro pójdzie

Jak ostatno byłem w Morsku, to do takiej brdy całkiem sporo się nas zmieściło, bo to lokum dwupiętrowe.
a koniec ciekawostka: co to znaczy po łacinie : "Fiat lux"?
"niech stanie się swiatłość"
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

hmmm ...
koszt całości pobytu (w tym dwa noclegi) jednej osoby - 250 zł, dwóch osób - 500 zł, wersja apartamentowa - x2, nie liczyłem kosztów dojazdu i eee zapasów paliwa.
Zaliczka dla jednej osoby - 150 zł, dla więcej niż jednej osoby bez względu na opcję nielux/lux - 250 zł.
Cuś pokręciłem?
koszt całości pobytu (w tym dwa noclegi) jednej osoby - 250 zł, dwóch osób - 500 zł, wersja apartamentowa - x2, nie liczyłem kosztów dojazdu i eee zapasów paliwa.
Zaliczka dla jednej osoby - 150 zł, dla więcej niż jednej osoby bez względu na opcję nielux/lux - 250 zł.
Cuś pokręciłem?

Pepe le Pew
Mam pytanie!? Zamierzam pojawić na jeden dzień,prawdopodobnie w sobotę,nie będę nocował,jakie koszty poniosę?