Kappa - Wymiana silnika
Odp: Kappa - Wymiana silnika
3500 zł?:|
Ehhh, mnie chyba też niestety czeka remont dołu, na jałowym (jak jest ciepły) czały czas świeci się kontrolka smarowania. Jeszcze nic nie słychać, ale chyba się zaczyna.
Ale jak już zrobiłem uszczelke pod głowicą (1800zł) to zupełnie nie opłaca mi się wymieniać silnika, lepiej zrobić ten - przynajmniej będe wiedział co tam mam. Ale 3,5 tysiąca to "troche jest"...
A tak apropo mógłby ktoś odpowiedzieć lub poprostu podnieść mój temat? Mój post był ostatni, wczoraj coś napisałem ale niestety został na 2 czy 3 stronie gdzie nikt nie zagląda. Z góry dzięki.
http://www.forum.lanciapolska.org/viewt ... 8&start=30
Ehhh, mnie chyba też niestety czeka remont dołu, na jałowym (jak jest ciepły) czały czas świeci się kontrolka smarowania. Jeszcze nic nie słychać, ale chyba się zaczyna.
Ale jak już zrobiłem uszczelke pod głowicą (1800zł) to zupełnie nie opłaca mi się wymieniać silnika, lepiej zrobić ten - przynajmniej będe wiedział co tam mam. Ale 3,5 tysiąca to "troche jest"...
A tak apropo mógłby ktoś odpowiedzieć lub poprostu podnieść mój temat? Mój post był ostatni, wczoraj coś napisałem ale niestety został na 2 czy 3 stronie gdzie nikt nie zagląda. Z góry dzięki.
http://www.forum.lanciapolska.org/viewt ... 8&start=30
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Bartek
Wymienił głowice na nową (1500 zł za nią zapłacił "niby")
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
to trochę tłumaczy takie koszty
w Lublinie:
zdjęcie/montaż głowicy 150 pln
planowanie 40
docieranie zaworów 10 szt (200)
zmiana panewek (bez szlifu) 100-150
wyjęcie wału do szlifu 500
szlif 250
w Lublinie:
zdjęcie/montaż głowicy 150 pln
planowanie 40
docieranie zaworów 10 szt (200)
zmiana panewek (bez szlifu) 100-150
wyjęcie wału do szlifu 500
szlif 250
-
Ja szczerze mowiac nie mam pojecia ile zaplacilem za wymiane poszczegolnych czesci 

-
- Forumowicz/ka
CZE...
... 3500 PLN-ów to w miarę normalna / przyzwoita cena ... nikt za darmo nic nie zrobi ... a w szczególności już "lepszy" machanik
... 3500 PLN-ów to w miarę normalna / przyzwoita cena ... nikt za darmo nic nie zrobi ... a w szczególności już "lepszy" machanik
Buraczany Wóz, "Ł"opel, "Ł"A"Ł"di, VW ... 
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
aktualnie turlam się od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V
-
Pytanie tylko czy zrobil to dobrze, bo ostatnio zauwazam ze strasznie mi sie 'muli' autko, poza tym chodzi nierowno, na luzie obroty mu skacza i to bez wzgelu na to czy jedzie na gazie, czy na benie 
-- 27 Lip 2009, 20:13 --
KOlesia ktory sprzedal mi to auto i kolesia ktory ja naprawial powinni powiesic za jaja
Okazalo sie ze poza silnikiem ktory musialem wyremontowac, musze wymienic jeszcze elektryke, bo przewody, ktore ida do silnika rowniez sa uszkodzone, przez co znow pali mi na 4 cylindry, a nie na 5... z oleju znow robi sie zupa z benzyny 

-- 27 Lip 2009, 20:13 --