Kappa - nawiew nie działa

gnowy
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: gnowy » 11 lut 2005, 14:55

Witam.
Mam problem:) mianowicie po włączeniu nawiewu po 3s wywala bezpiecznik(wogule sie nie załącza), czy ktos kiedys prubował go wyciągnąc, w dedrze to niebyło problemu bajjka, a tu wogule niemogłem go zlokalizowac a jak go zlokalizowałem to niemoge go wyciągnąć:(
Prosze o pomoce.

CZY KTOŚ KIEDYŚ TO ROBIŁ CO TAM MOGŁO SIE STAC

Pozdrawiam

gnowy

NAWIEW

Post autor: gnowy » 11 lut 2005, 20:55

Udało się, choć się troszkę napociłem. Wszystko tam trzeba rozebrać, i okazało się że silnik się zfajdał :cry: :x :cry:
PS. powodem były wyschnięte liście

Awatar użytkownika
Maniek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Maniek » 12 lut 2005, 10:06

Mi też w Kappie sfajdał się silnik.Dużo dymu przy okazji było.Normalnie myślałem że coś się zapaliło.Niestety usterka jest dość droga w naprawie.Polecam regeneracje silnika bądz znalezienie używki tylko nie wiadomo ile jeszcze pociągnie. :x Pozdrawiam
Pozdrawiam

Mariusz z Warszawy.
Lancia Kappa 2.4 LX 98r (LPG)

502-535-995

Anonymous

Post autor: Anonymous » 12 mar 2005, 17:59

heh:)jak ci sie silnik z nawiewu zepsuł to jest problem , mianowicie finansowy bo kosztuje w serisie chyba jakieś 800-850 zl kiedys wymienialem.Njalpesze bylo to ze padl nowy po jakimś miesiącu i musiałem go nawinąć, wtedy skonczyl sie jakiekolwiek problemy

gnowy

Post autor: gnowy » 19 kwie 2005, 22:22

Witam,
Nawiew jakiś dłuższy czas temu zrobiłem, w starym było spalone jedno uzwojenie > nawet jak bym go przewinoł to zawsze będzie słabszy!!
Za używkę zapłaciłem 200zł troszkę trzeba było poszperać tu i ówdzie, potem już tylko poskładać > wkazary BROWAR jako wena.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: sanchez » 15 lip 2005, 9:08

"gnowy" pisze:Witam,
Nawiew jakiś dłuższy czas temu zrobiłem, w starym było spalone jedno uzwojenie > nawet jak bym go przewinoł to zawsze będzie słabszy!!
Za używkę zapłaciłem 200zł troszkę trzeba było poszperać tu i ówdzie, potem już tylko poskładać > wkazary BROWAR jako wena.
Pozdrawiam
hmm, mam ten sam problem. Silniczek do wymiany :( . Czy ktos wie czy przy wymianie trzeba rozszczelnic układ klimatyzacji i nabic gaz ponownie??
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

gnowy

Post autor: gnowy » 15 lip 2005, 10:09

NO CO TY.
Jesli masz sprawne rece i własną inwencje twórczą to na pewno sobie dasz rady, a pozatym to już opisywałem ten temat wcześniej w innym poście, poszukaj sobie(tam to opisywałem dokładnie).

KTOŚ MIAŁ PODOBNY PROBLEM WCZEŚNIEJ

Pozdrawiam

Anonymous

Post autor: Anonymous » 19 lip 2005, 18:20

No i niestety mnie to również spotkało. Podczas jazdy w te upalne dni klimatyzacja mnie przyjemnie chłodziła, aż tu nagle zdechło i się zadymiło. Podejrzewam, że to padł silniczek. Stąd moje pytanie: jak się do niego dobrać? Jeżeli ten temat już był opisany to proszę o przekierowanie mnie do posta bo nie mogę znaleźć. Z góry wielkie dzięki.

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: romo » 19 lip 2005, 19:28

bylem ostatnio w servisie jak wymieniali nawiew do klimy w slubowej kappie starost legnickiego.meczyli sie chyba ze 3 godziny a silnik tz caly nawiew ktory znajduje sie na podszybiu od strony pasazera kosztowal 900 zl.kierowca ktory byl w serwisie mowi to nie jego kasa wiec mu nie zalezy ile to kosztuje.
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: sanchez » 19 lip 2005, 20:22

Tak, silniczek 900 zl., W starszych kappach mniej to boli bo nie trzeba spuszczac gazu z klimy, mozna jakos parownik przesunac. W nowszych podono trzeba sciagnac gaz. Tak powiedzieli mi w servisie. Robota na kilka godzin. Trzeba sciagnąć wycieraczki, plastikowa osłonę pod szybą i grzebać po stronie pasażera :wink:
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

gnowy

Post autor: gnowy » 19 lip 2005, 23:36

SOOORY NIE BYŁO MNIE

Mam pytanie czy klima z w kappie 95 a 99 czymś się różni??

Tego akurat nie wiem, ale jak ja osobiście bym robił i to nie były by moje pieniądze to naj wygodniej rozszczelnic klime i CO?? "baa" po problemie, odrazu jest dostęp.

KAŻDY ZROBI JAK BEDZIE UWAŻAŁ, JA BEZ ROZSZCZELNIANIA KLIMKI WŁOŻYŁEM GO I DODAM ŻE CHODZI I JEŻDZĘ NA KLIMIE DUŻO

gnowy

Post autor: gnowy » 19 lip 2005, 23:37

Anonymous

Post autor: Anonymous » 20 lip 2005, 14:56

A czy można się dobrać do silniczka nawiewu od wnętrza auta, demontując środkowy drewniany panel i nawiewy??

gnowy

Post autor: gnowy » 20 lip 2005, 15:12

NIESTETY NIE jest nad AIR BAG pasażera, nawet nie prubuj bo sie nie dostaniesz. Serio

Sciągacz żeby ściągnąć wycieraczki, odkrecasz wkrety i widzisz już nawiew. A potem bedziesz sobie robił co uważasz za słuszne.

Anonymous

Post autor: Anonymous » 20 lip 2005, 18:10

Ok. Będę próbował się tam dostać tak jak radzisz. Piszesz o ściągaczu do wycieraczek, czy jest to jakieś specjalne urządzenie? Czy bez niego sobie poradzę ze zdjęciem wycieraczek?
Dzięki za wszystkie powyższe rady. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”