tanie ubezpieczenia!!! MTU

Grupa Śląsk i Małopolska

Moderatorzy: ciociaE, andrzej1

Awatar użytkownika
igrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

TANIE UBEZPIECZENIA!!! MTU

Post autor: igrek » 21 lis 2007, 16:04

"Miro" pisze:Kto dziś z Jaworzna ubezpieczał Lancie Delte u mojego ojca? 8)
Ja.
Nie u ojca tylko u mamy :)
Nie bić nowy jestem :)
Jazda po A4- moja praca :)
Diagnostyka i Elektronika Pojazdowa 502 905 598 (mój brat)

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mirek

Post autor: Miro » 21 lis 2007, 16:28

"igrek" pisze:Ja.
Nie u ojca tylko u mamy :)
No faktycznie u mamy,a nie u taty :D
Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
mario09
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: mario09 » 21 lis 2007, 19:03

"Miro" pisze:
"mario09" pisze:26-680
A więc tak OC przy 60% zniżki kosztuje 618zł za cały rok. Jeśli chciałbyś to podzielić na dwie raty zapłaciłbyś 324,32
Natomiast jeśli chciałbyś ubezpieczyć bezpośrednio u mojego taty przesyłasz ksero dowodu rejestracyjnego i ksero ostatniej ważnej polisy ubezpieczeniowej gdzie widnieją na niej zniżki,a wtedy otrzymasz 10% taniej i składka roczna wyniesie 556,20,a w dwóch ratach 2x292 8)
Dzieki za fatyge.
Lancia Thema III 2.0 i.e.+gaz II gen. (zestaw Lovato LovU2)
Lancia Thema III 2.5 turbo ds LS

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Miro » 21 lis 2007, 19:10

"mario09" pisze:Dzieki za fatyge.
No problem 8)
Lancia Thema 3.0V6 12V 93r
Alfa Romeo 147 1.6 16V 06r
FSO Polonez Caro Plus 3.0V6 24V 98r
501579950
_____Thema_____

Awatar użytkownika
igrek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: igrek » 29 lis 2007, 12:29

Dziś widziałem Logana by MTU na A4 w kierunku Katowic :D
Nie bić nowy jestem :)
Jazda po A4- moja praca :)
Diagnostyka i Elektronika Pojazdowa 502 905 598 (mój brat)

jurk
Dopiero zaczyna na naszym forum

Odp: TANIE UBEZPIECZENIA!!! MTU

Post autor: jurk » 26 maja 2009, 14:05

Wracając do ubezpieczenia, o które pytał "mario09" - z ciekawości sprawdziłem i okazał się, że np w Hestii (firma z tej samej grupy co MTU, ale o wiele lepszej reputacji) wyszło taniej niż w MTU, bo przy opłacie na cały rok 541,- zł.
- A jeśli masz dziecko (Ty lub współwłaściciel) w wieku do 12 lat to dostaniesz zniżkę 5% i wyjdzie na rok 514,- zł.
- Jeśli do tego masz ubezpieczony np. dom w Hestii za 100,- zł to samochód ubezpieczysz za 463,- zł.
- A jeśli ten sam dom będzie ubezpieczony za 250,- zł to wtedy za samochód zapłacisz 411,- zł.

Wyliczenia dla:
Kod pocztowy 26-680
Pełne zniżki
Wiek najmłodszego właściciela 27 lat

-- 26 Maj 2009, 14:24 --
bolek pisze:
"Arcana" pisze:witam
a może tak konto w mBanku ??
jeszcze taniej a do tego ubezpieczenie w Benefii ;)
wszystko cacy, tylko że jak już kiedyś pisałem w ich katalogu nie ma takiego samochodu jak Dedra z silnikiem 1747ccm 83kW, więc nie da się ubezpieczyć.
Ale ceny mają OK

Taki samochód też da się ubezpieczyć - nawet jeśli takiego modelu nie ma w spisie to wszystkie firmy ubezpieczeniowe, których przedstawicielem jestem mają opcję taką jak "inny model" oraz "inna marka". Dzięki temu można ubezpieczyć każdy model samochodu bez żadnego problemu. Może trafiłeś na "świeżo upieczonego" agenta, który nie do końca wiedział co i jak. Nawet jeśli czegoś nie można ubezpieczyć ze zwykłej taryfy to zawsze jest ktoś wyżej niż ja, kto ma większe uprawnienia. Właściwie to istnieje możliwość ubezpieczenia nawet czołgu, tylko zgodę trzeba uzyskać od zarządu firmy;)

Awatar użytkownika
Miro
Klubowicz
Klubowicz

Odp: TANIE UBEZPIECZENIA!!! MTU

Post autor: Miro » 28 maja 2009, 19:27

jurk pisze:
Wyliczenia dla:
Kod pocztowy 26-680
Pełne zniżki
Wiek najmłodszego właściciela 27 lat

-- 26 Maj 2009, 14:24 --
Odpisze Ci w weekend jak się spotkam z ojcem bo już nie mieszkam w Jaworznie...

omega7

Odp: tanie ubezpieczenia!!! MTU

Post autor: omega7 » 28 sie 2009, 10:16

witam, nie chcę tutaj macić za bardzo, ale jakoś czytałem kiedys mocno niepochlebne opinię o MTU;), ale już nie pamietam gdzie, więc na tym koniec;)-na jakimś forum, a czasem ludzie różne rzeczy po forach piszą;)

trochę z innej beczki;) przypadkiem trrafiłem na taki stary artykuł - widział ktoś coś takiego - >http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /576915113 ?weszło coś takiego w życie czy nei weszło?>

Ja jestem za spisywaniem oświadczeń, ale w przypadku gdy ktoś ze sobą nie będzie miał OC to raczej nie ma szans, żeby ktoś chciał takie oświadczenie spisywać:) ja przynajmniej bynajmniej nie;) Ogólnie powiedzmy, że spoko - jeżeli przy kolizji wystarczyłoby zadzwonić na policje, żeby sprawdzili czy sprawca ma rzeczywiście OC to niech tak by było;) Choć ja myślę, że obecnei już i tak ludzie się przyzwyczaili do noszenia ze sobą tego typu dokumentów i chyab raczej o tym się pamięta. Btw. zastanawiam się nad ofertami ubezpieczycieli:D Najbardziej chyba podoba mi się benefia -> ubezpieczenie samochodu, ale hdi też ma spoko ofertę -> ubezpieczenie oc i chyba jednak sąnajtansi... I jeszcze biorę pod uwagę generali - mają fajny kalkulator -> kalkulator oc a tu ofertę -> ubezpieczenia oc macie jakieś złe doświadczenia z którymś z tych ubezpieczalni?

Boorek

Post autor: Boorek » 28 sie 2009, 13:14

omega7 pisze:witam, nie chcę tutaj macić za bardzo, ale jakoś czytałem kiedys mocno niepochlebne opinię o MTU;), ale już nie pamietam gdzie, więc na tym koniec;)-na jakimś forum, a czasem ludzie różne rzeczy po forach piszą;)

trochę z innej beczki;) przypadkiem trrafiłem na taki stary artykuł - widział ktoś coś takiego - >http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /576915113 ?weszło coś takiego w życie czy nei weszło?>

Ja jestem za spisywaniem oświadczeń, ale w przypadku gdy ktoś ze sobą nie będzie miał OC to raczej nie ma szans, żeby ktoś chciał takie oświadczenie spisywać:) ja przynajmniej bynajmniej nie;) Ogólnie powiedzmy, że spoko - jeżeli przy kolizji wystarczyłoby zadzwonić na policje, żeby sprawdzili czy sprawca ma rzeczywiście OC to niech tak by było;) Choć ja myślę, że obecnei już i tak ludzie się przyzwyczaili do noszenia ze sobą tego typu dokumentów i chyab raczej o tym się pamięta. Btw. zastanawiam się nad ofertami ubezpieczycieli:D Najbardziej chyba podoba mi się benefia -> ubezpieczenie samochodu, ale hdi też ma spoko ofertę -> ubezpieczenie oc i chyba jednak sąnajtansi... I jeszcze biorę pod uwagę generali - mają fajny kalkulator -> kalkulator oc a tu ofertę -> ubezpieczenia oc macie jakieś złe doświadczenia z którymś z tych ubezpieczalni?
generalnie to witamy na forum!
a jeśli chodzi o ubezpieczenie... jak chcesz tylko OC+NW to śmiało kupuj najtańsze, przecież to nie Ty się będziesz użerał z towarzystwem,
ja mam w HDI-było najtańsze. Pozdrawiam

P.S. na tym forum staramy się skracać linki, jak to zrobic zobaczysz tutaj (klik)
Ostatnio zmieniony 28 sie 2009, 14:07 przez Boorek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krissu1980
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Krissu1980 » 28 sie 2009, 13:24

ja mam w AXA za Lybrę 1.9 to tylko 370zł :)

omega7

Post autor: omega7 » 29 sie 2009, 9:10

Witam, dziękuję za rady;)
Też jestem takiego zdania, żeby kupować najtańsze OC... Choć z drugiej strony, zakładając teoretyczną sytuację, że najtańśzy ubezpieczyciel jest najgorszy i wszyscy u niego kupują - bo wiadomo - w przypadku kolizji z naszej winy to ta 'druga' strona niech się użera;) Klops kiedy się będzie tą 'drugą' stroną:D

Przemullo

Post autor: Przemullo » 28 wrz 2009, 16:57

Potwierdzam za jednym z przedmówców że najtaniej jest w Benefii, warunek że ubezpieczenie jest zawierane przez Mbank, ale oferują jedynie gołe OC.
Natomiast w AXA OC + ubezpieczenie szyb + midi assistans + ubezpieczenie od pożaru i kradzieży bez jakichkolwiek zniżek to 1008 zł. Kod zamieszkania okolice Częstochowy.
Ubezpieczenie na Lybrę 2.0
LYBRA LX 2.0 SW

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 28 wrz 2009, 18:48

Przemullo,

jak ubezpieczałem Lybrę w Benefii (ale full, OC+AC+NW) to najtaniej nie było w mbanku, lecz w... salonie FIATA. Ubezpieczałem na Wierzbięcicach w Poznaniu i obnizka z tytułu tego, że to w salonie FIATa, była bardzo wysoka.

Polecam podjechac i popytać.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
bomal23
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: bomal23 » 28 wrz 2009, 22:11

Ja firmy MTU nie polecam, a wręcz odradzam bo przy wypłacie należnego mi odszkodowania orżnęli mnie i to równo : cenzura : Niewiele dało odwołanie. Musiałbym się z mini sądzić a na to nie mam zdrowia obecnie. Na szczęście zrobiłem auto na częściach z Allegro. Teraz będzie mnie czekała prawdopodobnie przeprawa w sądzie za uszkodzenia kręgów. Nie odpuszczę MTU więcej. Wynająłem najlepszą kancelarię adwokacką i czekam na efekty.
Unikajcie MTU.

piterrro

Post autor: piterrro » 29 wrz 2009, 13:47

Ja z mtu nie miałem do czynienia ale mam w link4 ubezpieczenie oc i szyby. Ostatnio musiałem skorzystać z tego drugiego. Zadzwoniłem, następnego dnia pojechałem na wymianę, wszystko szybko. Byłem bardzo szczęśliwy że nie musiałem wykładać ze swojej kieszeni bo nieźle by mnie to kosztowało. Polecam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Śląsk i Małopolska :::”