Kappa - przy mrozie wyje pompa wspomagania
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - Przy mrozie wyje pompa wspomagania.
w mojej jest tak samo ,ale trwa to około 2-3 minut a olej wymieniłem
Odp: Kappa - Przy mrozie wyje pompa wspomagania.
Ja mam niestety problem z pompą cały czas. Wyje zaraz po odpaleniu i po przejechaniu X kilometrów nic się nie zmienia. Cholera wyje głośno jak nie wiem co i wkurza strasznie. Chcę kupić używaną i mam już jedną na oku w okazyjnej cenie. Nie mam tylko pojęcia czy np z kappy 2,4Diesel bedzie pasowała do mojej (kappa 2.0 1995r. bez turbo
). Ktos się orientuje jakie ewentualnie pasują z których roczników, modeli itp?

- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
a u mnie nie wyje po odpaleniu tylko przy maksymalnym skręcie takie dziwne odgłosy wydaje 

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
sprawdź czy przewód zasysający pompy jest szczelny i nigdzie się nie załamałVico pisze:Ja mam niestety problem z pompą cały czas. Wyje zaraz po odpaleniu i po przejechaniu X kilometrów nic się nie zmienia. Cholera wyje głośno jak nie wiem co i wkurza strasznie. Chcę kupić używaną i mam już jedną na oku w okazyjnej cenie. Nie mam tylko pojęcia czy np z kappy 2,4Diesel bedzie pasowała do mojej (kappa 2.0 1995r. bez turbo). Ktos się orientuje jakie ewentualnie pasują z których roczników, modeli itp?
Sprawdze to, dzięki za podpowiedź, ale podejrzewam, że niestety problem jest z pompą, ponieważ kiedyś samochód pojeździł trochę bez płynu no i myślę, że wycie jest tym spowodowane... Więc nadal podtrzymuje pytanie, jeśli ktoś się orientuje czy do mojego samochodu pasują pompy z innych modeli kappy to prosze o odpowiedź.
Do kappy 2.0 vis pasuje tylko pompa od 2.4 co do 2.0 20v turbo nie jestem pewienVico pisze:Sprawdze to, dzięki za podpowiedź, ale podejrzewam, że niestety problem jest z pompą, ponieważ kiedyś samochód pojeździł trochę bez płynu no i myślę, że wycie jest tym spowodowane... Więc nadal podtrzymuje pytanie, jeśli ktoś się orientuje czy do mojego samochodu pasują pompy z innych modeli kappy to prosze o odpowiedź.
- Krzys
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Ostatnio trochę rozglądałem się za pompą. Wydaje mi się że powinna pasować także z modeli Fiata bravo i brava oraz Marei, Coupe także takie pompy stosowane były w Alfie. Prawdopodobnie różnią się tylko zaworem bezpieczeństwa. Ale np. Pompa Fiat bravo brava marea 1.4 1.6 1.8 lub POMPA WSPOMAGANIA do Fiata Bravo 1.4 i dla porównania od Kappy.
Hej wszystkim. Miałem podobny problem co część z was. Pompa zaczęła wyć przy ujemnych temperaturach, ostatnio przy -7 wyła z 30 sekund a przy -13 z 3 minuty. Szukałem ratunku... wymieniłem 2 razy płyn ale objawy nie ustały. Zdesperowany postanowiłem użyć ceramizera. Jakoś bez przekonania do tego podszedłem bo użyłem już tych produktów zarówno do silnika jak i skrzyni i rewelacji nie odczułem. Więc dzisiaj dodałem ceramizer do wspomagania i po 20 minutach jazdy zostawiłem auto przed pracą. Po paru godzinach gdy było -13 stopni odpaliłem auto wysłuchując pompy. Zawyła przez 2 sekundy i zamilkła! To działa! Polecam wszystkim którzy mają ten problem, myśle ze z efekty będą lepsze po przejechaniu jeszcze paru set km. Pozdrawiam i powodzenia:)
Kuba P. pisze:Hej wszystkim. Miałem podobny problem co część z was. Pompa zaczęła wyć przy ujemnych temperaturach, ostatnio przy -7 wyła z 30 sekund a przy -13 z 3 minuty. Szukałem ratunku... wymieniłem 2 razy płyn ale objawy nie ustały. Zdesperowany postanowiłem użyć ceramizera. Jakoś bez przekonania do tego podszedłem bo użyłem już tych produktów zarówno do silnika jak i skrzyni i rewelacji nie odczułem. Więc dzisiaj dodałem ceramizer do wspomagania i po 20 minutach jazdy zostawiłem auto przed pracą. Po paru godzinach gdy było -13 stopni odpaliłem auto wysłuchując pompy. Zawyła przez 2 sekundy i zamilkła! To działa! Polecam wszystkim którzy mają ten problem, myśle ze z efekty będą lepsze po przejechaniu jeszcze paru set km. Pozdrawiam i powodzenia:)
Co, szef obiecał karpiowe za reklamę?

- bomal23
- Forumowicz/ka
U mnie zachowuje się tak samo jak w ciepłe dni.
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
Mam to samo, w obu maszynachbomal23 pisze:U mnie zachowuje się tak samo jak w ciepłe dni.

pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
"Co, szef obiecał karpiowe za reklamę?"
Widzę że jaka kolwiek chęć pomocy innym użytkownikom zawsze musi spotkać się z podejrzeniami... no cóż, taki kraj. A do Twojej wiadomości nigdy niczego nie sprzedawałem tym bardziej chemi motoryzacyjnej. Pozdro
Widzę że jaka kolwiek chęć pomocy innym użytkownikom zawsze musi spotkać się z podejrzeniami... no cóż, taki kraj. A do Twojej wiadomości nigdy niczego nie sprzedawałem tym bardziej chemi motoryzacyjnej. Pozdro
Mi "tamuj" tez wyje tak jak i wam jednym slowem jak ma sie cos rozwalic to i tak sie rozwali a jak ma sie nie rozwalic to sie nie rozwali choc by niewiem co. Hee
POZDR
POZDR
LanciA_K_2.0_vis'99+BOMBA
www.WreckedExotics.com <-----łezka w oQ jak nic
www.WreckedExotics.com <-----łezka w oQ jak nic
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Kappa - Przy mrozie wyje pompa wspomagania.
Pompa wyła w mroźne poranki, dzisiaj w czasie jazdy zginęło wspomaganie, olej jest, żadnych dziwnych dźwięków, pasek cały a wspomagania nie ma, co jest może ktoś to przerabiał.
Może dostępne jakieś schematy pompy i instrukcja wymiany czy naprawy.
Może dostępne jakieś schematy pompy i instrukcja wymiany czy naprawy.
Piotrek
KAPPA 2.0 20V VIS 98r
KAPPA 2.0 20V VIS 98r
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Odp: Pompa wyła teraz nie wyje i nie ma wspomy
W helikopterze????
Polecam lekturę zasad forum technicznego.
Polecam lekturę zasad forum technicznego.