Kol.jenks napisał:
no widzisz geniuszu trzeba było od razu to tak przejrzyście wytłumaczyć,a to ,że jestem według ciebie sprawny inaczej(nat nie interweniujesz?) to możesz sobie pisać, bo gwarantuje ci ,że prosto w oczy byś mi tego nie powiedział.
ps;ktoś mądry powiedział; NIGDY NIE DYSKUTUJ,także jak już kogoś cytujesz to rób to dokładnie.
KONIEC TEMATU
A ja Tobie gwarantuje ,że powiem to Ci prosto w oczy-więc zapraszam do mnie lub moze spotkamy sie na zlocie w Gyfowie sląskim.Tak pojawię się na pare godzin.A odpowiedzi na Swoje ptanie masz na tym forum,oto przykład:
wer.JPG
Wniosek jeden ,albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem jak koledzy podają linka,albo jesteś sprawny inaczej.A na przyszłość będę walczył do konca z takimi jak TY,którzy pi

trzy po trzy nie znając sie na rzeczy i obrazją innych co mówią ,podpowiadaja co masz zrobić aby przekonać się.Wydaje mi się ,że dalej nie jesteś przekonany co do moich twierdzeń.Co do interwencji kol.nata na elektrodzie jakbys taki bzdet napisał to post ląduje w smietniku aTy koleś upomnienie.Proponuje wywal kilkanaście złociszy na podłączenie examinera i sprawdz sobie co się dziej gdy...........Możesz również wejść do ukrytego menu i sprawdzić parametr w lewym okienku odnośnie napięcia czujnika temp.zewn i sprawdzić jak się zmienia odczyt przy podpietym i odpiętym czujniku temp./który to parametr poszukaj sam masz 198 mozliwości

/
Lub jak już jestes taki mądry i masz dołożony inny czytnik nawigacji poszukaj programu KWPXX podłącz Swoją włoszkę i posprawdzaj co się dzieje w klimatyzacji,ics,etc gdy odłączysz kilka czujników i potem możesz obrażać lub mieszać z błotem tych co chcą komuś poradzić.Na tą chwile masz u mnie bana na wszelkie wiadomości/porady/-internet to wielka skarbnica wiedzy zwłaszcza ta na wschodzie.Jeszcze raz powodzenia i do zobaczenia ,żebym mógł powiedzieć Tobie prosto woczy o Twojej sprawności inaczej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.