Lybra - jak dobrze kupić
Moderator: stabraf
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lybra - jak dobrze kupić
Witam,
również zastanawiam się nad zakupem Lybry, która od zawsze mi się podobała.
Interesuje mnie Kombi z silnikiem JTD
Czy możecie napisać coś o poniższych egzemplarzach?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13670388" onclick="window.open(this.href);return false;
i
http://otomoto.pl/lancia-lybra-C14262480.html" onclick="window.open(this.href);return false;
również zastanawiam się nad zakupem Lybry, która od zawsze mi się podobała.
Interesuje mnie Kombi z silnikiem JTD
Czy możecie napisać coś o poniższych egzemplarzach?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13670388" onclick="window.open(this.href);return false;
i
http://otomoto.pl/lancia-lybra-C14262480.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Srebrna - bieda wersja, brak BOSE, brak sterowania radiem z kierownicy, brak alu, szmatex na siedzeniach
ta druga - brak alu, brak BOSE (chyba).
ta druga - brak alu, brak BOSE (chyba).
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

-
A czy wersja 2.4 ma jakieś wrażliwe elementy jak np DPF, delikatny dwumas (może coś jeszcze) czego należy się obawiać?
Na razie wyczytałem, że trochę więcej pali za to daje dużo więcej przyjemności z jazdy.
Na razie wyczytałem, że trochę więcej pali za to daje dużo więcej przyjemności z jazdy.
-
Witam
Jestem zainteresowany kupnem Lybry - mieszkam w Starogardzie Gdańskim gdzie się taka pojawiła :
http://otomoto.pl/lancia-lybra-oplacony ... 67803.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłem ją oglądać= nie ma zmieniarki, nie działają siłowniki klapy tylnej , ma pęknięty plastik po lewej stronie bagażnika, dość mocno wytarty fotel kierowcy, kilka delikatnych rys karoserii
Potrzebuję fachowej pomocy klubowicza w sprawie dokładnego sprawdzenia tego samochodu- oczywiście nie za darmo i opinii czy warto ją kupić.
Pozdrawiam
Jestem zainteresowany kupnem Lybry - mieszkam w Starogardzie Gdańskim gdzie się taka pojawiła :
http://otomoto.pl/lancia-lybra-oplacony ... 67803.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Byłem ją oglądać= nie ma zmieniarki, nie działają siłowniki klapy tylnej , ma pęknięty plastik po lewej stronie bagażnika, dość mocno wytarty fotel kierowcy, kilka delikatnych rys karoserii
Potrzebuję fachowej pomocy klubowicza w sprawie dokładnego sprawdzenia tego samochodu- oczywiście nie za darmo i opinii czy warto ją kupić.
Pozdrawiam
-
Witam
Mam pytanie do posiadaczy lub znawców tematu ( Lybra 1.8 benzyna).
Doczytałem w kilku różnych wątkach nie ciekawe opinie na temat silnika 1.8 w benzynie.
Czy oprócz wariatora są jeszcze jakieś problemy z tym silnikiem i czy są jeszcze jakieś inne problemy z tą wersją?
Doczytałem w kilku różnych wątkach nie ciekawe opinie na temat silnika 1.8 w benzynie.
Czy oprócz wariatora są jeszcze jakieś problemy z tym silnikiem i czy są jeszcze jakieś inne problemy z tą wersją?
-
Witam
jestem nowy wiec napiszę krótko i zwięźle.
7-8 lat temu dane mi było pojeździć prywatnie jeden dzień taką rządową Lancią LYBRA.Auto pozostawiło u mnie jak najmilsze wspomnienia.Szczególnie przytulne wnętrze samochodu.
Opinie zawodowych kierowców o trwałości Lancia Lybra były niestety bardzo złe.Ja na szczęscie mam w nosie ich opinie i szukam pilnie lancii .Jedyna opcja to benzyna i musze miec ten system bose bo jak na fabryczne nagłosnienie grał fajnie
.
jestem nowy wiec napiszę krótko i zwięźle.
7-8 lat temu dane mi było pojeździć prywatnie jeden dzień taką rządową Lancią LYBRA.Auto pozostawiło u mnie jak najmilsze wspomnienia.Szczególnie przytulne wnętrze samochodu.
Opinie zawodowych kierowców o trwałości Lancia Lybra były niestety bardzo złe.Ja na szczęscie mam w nosie ich opinie i szukam pilnie lancii .Jedyna opcja to benzyna i musze miec ten system bose bo jak na fabryczne nagłosnienie grał fajnie

Silnik lubi pic olej i trzeba tego pilnowac, co w polaczeniu z wariatorem ( tak na 3/4 bagnet) powoduje ze raczej bezobsługowy to on nie jest;)Adis pisze:Witam
Wiekszosc marnych opini wynikala z zatarcia silnika, uszkodzenia wariata...ale to bylo spowodowane brakiem smarowania... (a ktos zajazyl dopiero jak musial dolac 1,5l oleju co by na bagnecie sie pojawil)
Jako user 1,8 powiem jedno...szukaj 2,0 motoru;)
QV...soon:)
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
polecam 2,0 20Vrobert007 pisze:Jedyna opcja to benzyna i musze miec ten system bose bo jak na fabryczne nagłosnienie grał fajnie.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Nat

- Kamiloo
Witam.
Zastanawiam się na zakupem Lyberki i mam pytanie odnośnie tego samochodziku. Jako że Lancia produkowana jest na płycie podłogowej Alfy, to czy mam obawiać się awaryjności na poziomie Alfy ?
Znalazłem na allegro takie coś: http://moto.allegro.pl/lybra-1-9-jtd-al ... 84604.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest tego tam więcej i co najdziwniejsze wszystkie są z Płocka.. Jest coś o czymś powinienem wiedzieć?
Zastanawiam się na zakupem Lyberki i mam pytanie odnośnie tego samochodziku. Jako że Lancia produkowana jest na płycie podłogowej Alfy, to czy mam obawiać się awaryjności na poziomie Alfy ?
Znalazłem na allegro takie coś: http://moto.allegro.pl/lybra-1-9-jtd-al ... 84604.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest tego tam więcej i co najdziwniejsze wszystkie są z Płocka.. Jest coś o czymś powinienem wiedzieć?
Nic prócz tego że według wszelkich znaków na niebie i ziemii w Płocku się auta nie kupuje, od handlarzyków/oszustów.
Popatrz na przebieg. Myślisz że auto z hakiem jeździło do kościoła i z powrotem? nie
Popatrz na przebieg. Myślisz że auto z hakiem jeździło do kościoła i z powrotem? nie
Nie. Ten akurat to wyjątekCodee pisze:Nic prócz tego że według wszelkich znaków na niebie i ziemii w Płocku się auta nie kupuje, od handlarzyków/oszustów.

Serdecznie pozdrawiam.
Ps. tak sobie myślę, że ze mnie to byłby handlarz jak malowanie

- Kamiloo
Okej rozumiem 
To w takim razie chyba będzie ciężej z zakupem niż myślałem, 80% tych aut na allegro to handlarze...

To w takim razie chyba będzie ciężej z zakupem niż myślałem, 80% tych aut na allegro to handlarze...
-
Kamiloo pisze:Witam.
kurde też mi ta się bardzo spodobała i sam nie wiem co myśleć jestem świadomy że przebieg był kręcony ale i tak wygląda nieźle
Ta z linka ma przelany zbiornik z płynem chłodniczym ( przypadek czy przypadłość
) - ten różowy płyn