Usterka ta nie jest poważna i eliminuje się ją szybko.

Moderator: stabraf
Wydaje mi się że ten problem wynika z kiepskiej konstrukcji klapki obiegu wewnętrznego. We wszystkich deltach które oglądałem był problem z tą klapką. U mnie ustawiłem na obieg otwarty (z zwenątrz) i odłaczyłem silniczek. Od tej pory nie ma śladu pary na szybach..."lancia1969" pisze: (...)
Wady
-(...)
-słabe wymiana powietrza w kabinie ( zaparowane szyby - jesień -wiosna)
Tak naprawdę Panowie to dośc populistycznie "podszedłem do tej sprawy" bo"Kabar" pisze:Wydaje mi się że ten problem wynika z kiepskiej konstrukcji klapki obiegu wewnętrznego. We wszystkich deltach które oglądałem był problem z tą klapką. U mnie ustawiłem na obieg otwarty (z zwenątrz) i odłaczyłem silniczek. Od tej pory nie ma śladu pary na szybach..."lancia1969" pisze: (...)
Wady
-(...)
-słabe wymiana powietrza w kabinie ( zaparowane szyby - jesień -wiosna)
"Mlody_lbn" pisze:- niektóre rozwiązania mechaniczne wołają o pomste do nieba ( zasilanie turbiny olejem przez wężyk elastyczy - przyczyna pożarów wersji Turbo)
lancia1969 możesz przybliżyć temat?
Dotyczy to Lanci 2.0 TDS
**** jakies wypisujesz. Mialem 5 egzemplarzy Them i fakt, jeden wlasnie tak sie zachowywal, ale tylko dlatego, ze byl praktycznie calutki rozebrany i malowany. Wiadomo, po rozebraniu i ponownym zlozeniu plastiki beda skrzypiec. W poozostalych nie zaobserwowalem takich anomalii."lancia1969" pisze:Thema ma jedną wadę jest tapczanem z zużytymi sprężynami ( skrzypi,trzeszczy, buja ) w porównaiu z Dedrą"pew" pisze:dedra ma jedną zasadniczą wadę - nie jest themą![]()
"mario09" pisze:**** jakies wypisujesz. Mialem 5 egzemplarzy Them i fakt, jeden wlasnie tak sie zachowywal, ale tylko dlatego, ze byl praktycznie calutki rozebrany i malowany. Wiadomo, po rozebraniu i ponownym zlozeniu plastiki beda skrzypiec. W poozostalych nie zaobserwowalem takich anomalii."lancia1969" pisze:Thema ma jedną wadę jest tapczanem z zużytymi sprężynami ( skrzypi,trzeszczy, buja ) w porównaiu z Dedrą"pew" pisze:dedra ma jedną zasadniczą wadę - nie jest themą![]()
Moze jezdziles jakims wybrakowanym modelem?
Witaj miałem zrobiłem około 600 tyś km i......"-WojteK-" pisze:Witam
Zamierzam kupic Dedre z silnikiem 1.9TD, mam pytanie: jak jest z trwaloscia turbiny i silnika?
Drugie pytanie to jak sprawdzic automatyczna klime? Wsiasc do auta i wlaczyc na maks czy ewentualnie jakis inny sposob?
Trzecie moje pytanie jest takie: co sie stanie jak padnie klima, czy ogrzewanie dziala, czy to jest jakos powiazane i wszystko wysiada?
Reszte znalazlem juz na forum.
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, ze niedlugo pojawie sie w klubie z moja wlasna Lancia
Popieram"lancia1969" pisze:Generalnie uważam ,że auto fajne i bezawaryjne pod warunkiem spokojnego traktowania