Kappa - głośniki

Awatar użytkownika
Torell007
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Michał

Odp: kupiłem drugie

Post autor: Torell007 » 24 lis 2005, 15:03

"larry123" pisze:SINUSLIVE - SL-F 160

SINUSLIVE - SL-F 130

kupiłem takie głosniki ale bez szoku jak na moje ucho nie rózną sie niczym zasadniczym od lanzarów poza ceną.
lepiej przenoszą ;) i przy głośnym "graniu" wszystko też jest git :) najlepszy efekt widać jak są z fabrycznymi zwrotnicami SINUSLIVE ;)
Wiele serc, jedno bicie, ciężarówki ponad życie ;-)

Obrazek

Awatar użytkownika
lukasz22i
Klubowicz
Klubowicz

Kappa - głośniki

Post autor: lukasz22i » 28 sty 2006, 9:23

Przejżałem większość opisów modyfikacji przeprowadzanych przez was w swoich Kapiszonach ale nie doszukałem sie wątku o zmianie głośników w tylnej półce. Problem w tym że tak jak z przody tak i z tyłu nie można sobie włożyć głośników ani o większej średnicy ani o głębszej konstrukcji głośnika(oczywiscie po wiekszych modyfikacjach uda sie cos wyrzeźbić). Wczoraj po raz kolejy odkręciłem panel głosnikowy z półki i poraz kolejny główkowałem co mozna tam wsadzić aby grało wyraźnie lepiej. Kolega ma ładne 3-drożne JBL-e, nie bawi mnie montowanie głosnikow na chama (przykrecanie do tapicerki itp) tylko zamontowanie czegoś nowego w stare miejsca i zakrycie tego oryginalnymi panelami! Oczywiscie powybebeszeniu wnetrznosci z tylnej półki okazało sie ze JBL-e ktore naprawde ładnie i dynamicznie przenoszą wszystkie częstotliwości nie mieszczą sie w otwory, tzn otwory są za płytkie lub inaczej, magnes jest zbyt duży. Głośnik wystaje ponad 1cm nad półke i jak to sie brzydko mówi d*pa w krzakach.
Czy kto rozwiercał tylna półke i robił otwory głosnikowe? (z tego co widzialem to pod głosnikiem sa jakies śruby i łączenie blach poprzecznych pod półką)
Bolesławiec Lancia Fan!

Anonymous

Kappa - głośniki w tylnej półce, zmieniał ktoś?!

Post autor: Anonymous » 28 sty 2006, 9:28

:link: - systemy car audio

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 28 sty 2006, 9:33

z tego co wiem to prezes z łodzi wykonuje takie przeróbki , generalnie bez rozebrania tylnej półki i wycinania blachy nic większego nie wejdzie , dodatkowo bez subwofera w bagażniku efekt i tak bedzie mizerny, w swoim aucie mam jbl w tylnej półce 2 drozne i subwofer podłaczone do 4 kanałowego wzmacniacza

Awatar użytkownika
lukasz22i
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: lukasz22i » 28 sty 2006, 9:36

"Blash" pisze:z tego co wiem to prezes z łodzi wykonuje takie przeróbki , generalnie bez rozebrania tylnej półki i wycinania blachy nic większego nie wejdzie , dodatkowo bez subwofera w bagażniku efekt i tak bedzie mizerny, w swoim aucie mam jbl w tylnej półce 2 drozne i subwofer podłaczone do 4 kanałowego wzmacniacza
dokłądnie takie coś by mnie satysfakcjonowało :) a czy u siebie też rozwiercałeś półke z tyłu?

P.s. a co masz z przodu?
Bolesławiec Lancia Fan!

Awatar użytkownika
lukasz22i
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: lukasz22i » 28 sty 2006, 9:44

"maciej" pisze:http://www.lanciateam.pl - systemy car audio
ładnie to wszystko wygląda ale to nie na moją kieszeń(jak narazie) a słuchać się chce(ale nie tych brzęczących 13-tek) :D
Bolesławiec Lancia Fan!

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 28 sty 2006, 9:46

przód jakies pioniery grają marnie same, ale w połaczeniu z tyłem nie najgorzej, nic nie rozwiercałem z tyłu, te jbl w miarę pasowały
przód chcę podłaczyc do 2 kanałowego wzmacniacza w najbliższej przyszłosci

Awatar użytkownika
lukasz22i
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: lukasz22i » 28 sty 2006, 9:59

"Blash" pisze:przód jakies pioniery grają marnie same, ale w połaczeniu z tyłem nie najgorzej, nic nie rozwiercałem z tyłu, te jbl w miarę pasowały
przód chcę podłaczyc do 2 kanałowego wzmacniacza w najbliższej przyszłosci
a te tylne jbl-e montowałes do fabrycznego panela głosnikowego czy wywaliłeś go i zamontowałes głosnik samemu w otworze? ja swego czasu zdemontowałem paneł, wymontowałem z niego głosnik srednio-niskotonowy i zamontowałem 16-tke Em-Phasera (grały świetnie mi swietnie we wczesniejszym aucie), niestety rozczarowanie przyszło w chwili montażu, panel odstawał od płaszczyzny półki z racji zbyt duzej głebokosci głosnika:( no i własnie wtedy przyszłą myśl o rozwierceniu półki jednak do dzisiaj sie tego nie podjęłem!
Bolesławiec Lancia Fan!

Lucianin

Kappa - głośniki w tylnej półce - jak do nich dojść ?

Post autor: Lucianin » 22 kwie 2006, 13:22

Witam.Prosze o pomoc jak dojsc do glosnikow w tylnej polce ? co trzeba odkrecic i gdzie ;/ ;/ ?? ?? szukalem na forum ale nie znalazlem :(

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 22 kwie 2006, 13:46

zdejmujesz maskownice i masz dostep do głosników maskownice sa na wcisk

Lucianin

Post autor: Lucianin » 22 kwie 2006, 14:12

a maskownice trzeba wyszarpnac ? podwazycz czy cos w tym stylu ? bo probowalem nawet juz je wyrywac ale nie idzie cos zabardzo ;/ ;/ ?

Awatar użytkownika
Zygi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Zygi » 22 kwie 2006, 22:10

Są na wcisk. Musisz podważyć tą część od osi pojazdu. Dość łatwo schodzą. U mnie bez narzędzi :wink:
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)

Awatar użytkownika
Themon
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Arek

Post autor: Themon » 23 kwie 2006, 16:20

Nie wiem jak kolega Lucianin, ale ja za chńskiego nie rozumiem związku między osią i maskownicą...:) maskownice są na wcisk ale spinki użyte do mocowania są na tyle fenomenalnie wymyślone, że kiedy u siebie zacząłem podwarzać i szarpać to mało całej półki nie wyrwałem:) skończyło się więc na pozycji horyzontalnej w bagażniku i ściskaniu ich z jednoczesnym wypychaniem do góry od tej strony:):)

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Blash » 23 kwie 2006, 18:41

chodzi o podważenie z prawej strony czyli od koła prawej maskownicy i z lewej strony lewej

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Luckyy » 23 kwie 2006, 21:59

"Blash" pisze:chodzi o podważenie z prawej strony czyli od koła prawej maskownicy i z lewej strony lewej
jesli dobrze zrozumialem - to jest dokladnie odwrotnie ?!

po zewnetrznych stronach (blizej szyby) sa male wypusty a od srodka sa wspomniane dwie spinki, ja zawsze pomagalem sobie plaskim kluczem 8 bo pozniej jest potrzebny ...
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”