Lybra - pasek klinowy
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Odp: Lybra - pasek klinowy
Ja wymieniłem 2 razy rolkę zanim doszedłem do tego, że nie mam osłony w prawym nadkolu i cały syf idzie na pasek i rolki. Osłona ta kosztuje w aso 95 zł wraz z zestawem montażowym. Przy okazji zakupiłem osłonę pod silnik. Nie dość że auto cholernie się wyciszyło to od jesieni nie mam problemów z rolkami.
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Osłonę pod silnik kupowałeś w ASO? Ile kosztowała?LybraSW pisze:Ja wymieniłem 2 razy rolkę zanim doszedłem do tego, że nie mam osłony w prawym nadkolu i cały syf idzie na pasek i rolki. Osłona ta kosztuje w aso 95 zł wraz z zestawem montażowym. Przy okazji zakupiłem osłonę pod silnik. Nie dość że auto cholernie się wyciszyło to od jesieni nie mam problemów z rolkami.
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- LybraSW
- Klubowicz
- Imię: Michal
- Kontakt:
Sorka że nie sprecyzowałem. Osłonę pod silnik kupiłem nówkę na allegro
>http://www.allegro.pl/item907575274_osl ... libra.html
>http://www.allegro.pl/item907575274_osl ... libra.html
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW
Re: Lybra - pasek klinowy
Mi właśnie przed chwilą spadł pasek klinowy...zrobiłem zdjęcie - chyba też nie mam tej cholernej osłony....

Fajnie mi się wigilia zaczęła...całe szczęście że stało się to w garażu na ostatnich 20 cm parkowania.....
Pytanie co teraz? Mam warsztat oddalony o jakieś 500m od domu. Akumulator naładowany więc ten kawałek powinienem przejechać...pytanie tylko czy nie będzie to szkodliwe dla alternatora i pompy wspomagania? Czy w jakiś sposób ta awaria mogła wpłynąć na pasek rozrządu ?
Tak czy inaczej dopiero w poniedziałek warsztat będzie czynny.....
Fajnie mi się wigilia zaczęła...całe szczęście że stało się to w garażu na ostatnich 20 cm parkowania.....
Pytanie co teraz? Mam warsztat oddalony o jakieś 500m od domu. Akumulator naładowany więc ten kawałek powinienem przejechać...pytanie tylko czy nie będzie to szkodliwe dla alternatora i pompy wspomagania? Czy w jakiś sposób ta awaria mogła wpłynąć na pasek rozrządu ?
Był: Lancia Lybra SW 2.4 JTD 150 KM, Lancia Kappa 3.0, AR 159, kilka AR 156
Jest: Lancia Thesis 2.4 JTD, Citroen CX 2.5 Prestige, Vel Satis 2.2 DCI
czubax pisze:Mi właśnie przed chwilą spadł pasek klinowy...zrobiłem zdjęcie - chyba też nie mam tej cholernej osłony....
Bez paska możesz taki kawałek podjechac tylko najlepiej gdybyś go wyciągnoł żeby nie narobil wiekszych szkód.Nie zaszkodzisz tym elementom a odnośnie rozrządu nie powinno nic się narobić.Teraz tylko trzeba odszykać przyczyne dlaczego pasek zleciał.Nic się nie przejmoj tylko spędzaj swięta spokojnie....

Dzięki Qboy. Mam nadzieje ,że do wymiany nie będzie komplet tzn koło pasowe ,napinacz i rolki....Qboy pisze: Bez paska możesz taki kawałek podjechac tylko najlepiej gdybyś go wyciągnoł żeby nie narobil wiekszych szkód.Nie zaszkodzisz tym elementom a odnośnie rozrządu nie powinno nic się narobić.Teraz tylko trzeba odszykać przyczyne dlaczego pasek zleciał.Nic się nie przejmoj tylko spędzaj swięta spokojnie....wesołych świąt
A co do tej osłony - czy ktoś się orientuje czy tak ma być jak na zdjęciu czy może brakuje osłony??
Był: Lancia Lybra SW 2.4 JTD 150 KM, Lancia Kappa 3.0, AR 159, kilka AR 156
Dzięki Qboy. Mam nadzieje ,że do wymiany nie będzie komplet tzn koło pasowe ,napinacz i rolki....
A co do tej osłony - czy ktoś się orientuje czy tak ma być jak na zdjęciu czy może brakuje osłony??
Kolego po zdjęciu koła nie powinieneś widzieć koła pasowego bo w tym miejscu powinna znajdować się niewielka plastikowa osłona z wygłuszeniem od strony silnika , tak jest w moim 1.9 .
- olofromglogau
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
mi piszczał pasek wymieniłem napinacz i rolke dolna i jest ok.rolka zjechana a stary napinacz wogóle nie napinał.
jak pasek jest luzny to na bank napinacz nie napina dobrze (zadne psikadła nie pomoga) - czyli jest do wymiany.
a wczoraj w wigilie mialem pzygode ze sprzeglem nagle przestało odbijac do końca ;( ale to juz w innym temacie.
jak pasek jest luzny to na bank napinacz nie napina dobrze (zadne psikadła nie pomoga) - czyli jest do wymiany.
a wczoraj w wigilie mialem pzygode ze sprzeglem nagle przestało odbijac do końca ;( ale to juz w innym temacie.
- olofromglogau
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
mi piszczał pasek wymieniłem napinacz i rolke dolna i jest ok.rolka zjechana a stary napinacz wogóle nie napinał.