Lybra - Xenony po raz enty...
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Re: Lybra - Xenony po raz enty...
nie nie chodzi mi o zaślepkę
:DxD chodzi mi gdzie jest ktoś kto się zajmuje takim montowaniem xenonow i ustawieniem podłączeniem ...

Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 17:58 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: pisownia - poprawilem
Już napisałem cenę robocizny.Proszę dodać koszt materiałów i zadać pytanie czy to się opłaca?
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
znaczy że Ty mógłbyś to zrobić ??
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 17:59 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Odp: Lybra - Xenony po raz enty...
Chyba czegoś nie rozumiem - czyżby ktoś z forum sugerował konieczność niepoprawnego pisania? Kto to taki?artg1 pisze:pozdrawiam serdecznie(zgodnie z forum nie uzywalem duzych liter,kiepsko to wyglada ,ale tresc chyba ok)
Generalnie to widzę - bez urazy - iż masz problem z pisaniem po polsku...
Pozdrowienia z ziemi Połczyńskiej
Lybra SW '99 1.9 jtd,
Lybra SW '99 1.9 jtd,
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
jan123456 dzięki za kontakt odezwę się do Ciebie w jak nie w tym to w następnym tygodniu na pewno 

Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 18:00 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Mam takie pytanie czy jak zamontuje oryginalne reflektory xenonowe w miejsce zwykłych to czy będą dobrze świecić ?
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 18:00 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Świecić będą, ale poziomowania nie będzie.redy19 pisze:Mam takie pytanie czy jak zamontuje orginalne lefrektory xenonowe w miejsce zwyklych to czy beda dobrze swiecic ?
- mr.kura
- Klubowicz
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Jak mogą świecić jak oryginalne xenony mają większą ilość pinów 

- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
skąd mam wiedzieć pytam się nie bo widzę ze wtyczka jest podobna
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 18:01 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Nie wiem jak to w Lybrze wygląda, ale w Kappie przeróbka była dość prosta- wystarczyło pogrzebać w kabelkach tak, żeby napięcie 12v, które w oryginale idzie na żarówkę poszło na wejście przetwornicy a dalej z przetwornicy już szedł kabel z odpowiednią wtyczką "nakładką" na żarnik. Żeby mieć chociaż jakąś regulację wysokości snopa światła podmieniłem też silniczki regulacji- z ksenonów wyjąłem i wstawiłem ten z halogenów.
Całość to jakieś z 2 godziny roboty..
Całość to jakieś z 2 godziny roboty..
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
e to można pomyśleć o zakupie czegoś takiego 

Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 18:01 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
e to mozna pomyslec o zakupie czegos takiego 
Myslalem tez zeby zrobic tak ze halogeny te na dole dalo sie włączać bez swiatel pozycyjnych w ten sposob mogly by robic za swiatla do jazdy dziennej.

Myslalem tez zeby zrobic tak ze halogeny te na dole dalo sie włączać bez swiatel pozycyjnych w ten sposob mogly by robic za swiatla do jazdy dziennej.
do pierwszej kontroli.redy19 pisze:e to mozna pomyslec o zakupie czegos takiego
Reflektory mają swoje homologacje na kloszu. Przeciwmgielne mają swoją homologację i nie można używać ich jako światła do jazdy w dzień- z punktu prawnego- dostaje się zwykły mandat za używanie nieodpowiedniego oświetlenia. Jak oddzielisz przeciwmgielne od postojówek, to nie podbijesz przeglądu

Z punktu praktycznego- sam używam tych świateł do jazdy w dzień (obniżony poziom), bo szkoda mi i odbłyśników i drogich żarówek.
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Najlepiej sobie kupić światła do jazdy dziennej i wymienić je wstawiając w miejsce przeciwmgłowych przednich. Są takie na allegro za 40-80zł
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
taa ty powiedz co za geniusz by wywalił oryginalne halogeny i wstawił jakieś światełka za 40zl ?
Jak przeglądu nie podbijesz jak nawet nie będzie wiedział że możesz je zapalać bez pozycji bo przecież jak włączysz to świecą a oni patrzą czy świecą na przeglądzie z reszta po co się oszukiwać są stacje gdzie nawet samochodu nie widza i podbijają ja tez używam tych świateł do jazdy w dzień.
Jak przeglądu nie podbijesz jak nawet nie będzie wiedział że możesz je zapalać bez pozycji bo przecież jak włączysz to świecą a oni patrzą czy świecą na przeglądzie z reszta po co się oszukiwać są stacje gdzie nawet samochodu nie widza i podbijają ja tez używam tych świateł do jazdy w dzień.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2011, 17:17 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.