To sobie termostat wymieńgros pisze:Mam to samo z moją benzynka 2.4 78maxGregory76 pisze:W mieście zimą przy spokojnej jeździe mój JTD nawet 80C nie osiąga, ale taki już urok diesla.

To sobie termostat wymieńgros pisze:Mam to samo z moją benzynka 2.4 78maxGregory76 pisze:W mieście zimą przy spokojnej jeździe mój JTD nawet 80C nie osiąga, ale taki już urok diesla.
To załÓż dieslowi nowy termostatNIKI pisze:Tak... właśnie tak .... Porównywałem
Jeżeli ktoś twierdzi że diesel łapie tak szybko temperaturę jak benzyna to niestety nie wie o czym mówi ....gros pisze:To załuz dieslowi nowy termostatNIKI pisze:Tak... właśnie tak .... Porównywałem
Jeżeli porównałeś starego diesla który chodził na 2400 obrotów max- to słusznie masz racjeNIKI pisze:To sobie termostat wymieńgros pisze:Mam to samo z moją benzynka 2.4 78maxGregory76 pisze:W mieście zimą przy spokojnej jeździe mój JTD nawet 80C nie osiąga, ale taki już urok diesla.
kompromitujesz się ty -mowa o jeździe -a nie o postoju autaksk pisze:Potwierdzam, Diesel, potrzebuje znacznie więcej czasu na nagrzanie do 90 stopni.
Nawet w lato, na wolnych obrotach Diesel się nie nagrzeje po godzinie czasu, dopiero podczas jazdy na wyższych obrotach...
A benzyna pochodzi 10 minut na wolnych i 90 stopni na zegarze.
Ten kto głosi, że Diesel grzeje tak samo jak Benzyna, po prostu się kompromituje...
wiesz co mnie to interesujeksk pisze:Zaraz "ty" się skompromitujesz jak reszta użytkowników JTD napisze swoje doświadczenia z temperaturką
niech wymienią termostatyksk pisze:Zaraz "ty" się skompromitujesz jak reszta użytkowników JTD napisze swoje doświadczenia z temperaturką
Poza tym radzę czytać ze zrozumieniem, bo nie pisałem tylko o postoju, chyba że lubisz czytać tylko pierwsze zdania wypowiedzi bo dalej Ci się nie chce.
Nie denerwuj się to był wkrętNIKI pisze:Widzę że kolega gros, trochę jak pewien polityk, zwany prezesem, swoje zdanie ma jest najlepsze, nieomylne i żadne argumenty i fakty do niego nie przemówią.....
O.K można i tak ale w tej sytuacji nie widzę sensu do dalszej polemikiDobranoc
No ma owszem nie chodzi na gazAlan pisze:czy poza nagrzewaniem są jakieś inne znaczące dla wyboru rzekome wady diesla? bo temperatura mnie nie przekonuje