Lybra - Xenony po raz enty...
-
- Klubowicz
- Imię: Krzysiek
Re: Lybra - Xenony po raz enty...
te światełka mają homologację polską E20 i są na żarówki a nie na ledy. Więc myślę że z przeglądem nie byłoby problemu. Sterowanie lampami w świetle przepisów powinno odbywać się bez ingerencji użytkownika.
Wszyscy tu piszą, że Lybra straci na wyglądzie montując dodatkowe światła. Ja osobiście zastanawiam się nad okrągłymi światłami dziennymi montowanymi na zderzaku blisko halogenów lub właśnie wymieniając firmowe halogeny na te światła. Te na aledrogo mają średnicę 80mm więc powinny spasować. A może ktoś już coś takiego przerabiał??
Wszyscy tu piszą, że Lybra straci na wyglądzie montując dodatkowe światła. Ja osobiście zastanawiam się nad okrągłymi światłami dziennymi montowanymi na zderzaku blisko halogenów lub właśnie wymieniając firmowe halogeny na te światła. Te na aledrogo mają średnicę 80mm więc powinny spasować. A może ktoś już coś takiego przerabiał??
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy
- redy19
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
A mocowania lampy oryginalnej xenonowej pasują z tymi mocowaniami zwykłej lampy wszystkie zapinania przykręcania w tym samym miejscu nie będzie problemów ?
Opisał by ktoś jak kostkę przerobić ze zwykłej lampy na tą oryginalną xenonowa ?
Podpowie ktoś jak podłączyć oryginalna lampę xenonowa na miejsce zwykłej chodzi mi o kostkę podłączenia kabli.
Może ktoś ma fotkę jak świecą xenony oryginalne w lybrze linia światła i cienia itp ?? bo zamontowałem u siebie oryginał ale jakoś dziwnie świecą.
Daje parę fotek żebyście zobaczyli jak świeci oryginalny bixenon w Lybrze i powiedzieli czy poprawnie
Oryginalna lampa bixenonowa
tu jest zwykła lampa z zestawem HID

porównanie HID lewe bixenon oryginał prawe

a tu już obydwie lampy oryginał bixenon

co myślicie o tej linii światła poprawna ?
Opisał by ktoś jak kostkę przerobić ze zwykłej lampy na tą oryginalną xenonowa ?
Podpowie ktoś jak podłączyć oryginalna lampę xenonowa na miejsce zwykłej chodzi mi o kostkę podłączenia kabli.
Może ktoś ma fotkę jak świecą xenony oryginalne w lybrze linia światła i cienia itp ?? bo zamontowałem u siebie oryginał ale jakoś dziwnie świecą.
Daje parę fotek żebyście zobaczyli jak świeci oryginalny bixenon w Lybrze i powiedzieli czy poprawnie
Oryginalna lampa bixenonowa

tu jest zwykła lampa z zestawem HID

porównanie HID lewe bixenon oryginał prawe

a tu już obydwie lampy oryginał bixenon

co myślicie o tej linii światła poprawna ?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2011, 7:46 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Usunąłem zdjęcie na prośbę autora
Powód: Usunąłem zdjęcie na prośbę autora
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:
Ta lampa z zestawem HID to jakaś porażka, chyba że nie jest ustawiona.
Linia świateł wydaje się OK, ale po zdjęciu to można powiedzieć, że kolor światła jest niebieski, a nie czy jest dobre ustawienie.
Linia świateł wydaje się OK, ale po zdjęciu to można powiedzieć, że kolor światła jest niebieski, a nie czy jest dobre ustawienie.
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
wiem wiem niestety mam obecnie tylko 12000K żarniki . Lampa z HID to ci powiem ze ją ustawiałem dosyć długo nawet cała lampę wyjmowałem wtedy ale nie ma co się oszukiwać HID-y nie nadają się do zwykłych lamp nigdy się ich nie ustawi.
Żaden kolega nie jeździ na oryginalnym xenonie żeby się wypowiedział ?
Żaden kolega nie jeździ na oryginalnym xenonie żeby się wypowiedział ?
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 1:00 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty
Powód: połączyłem posty
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
zastanawiam sie, co to za folia bo i mi schodzi - jak skóra z węża;) czy to moze byc jakas warstwa?
To jest folia ochronna przed drobnymi kamieniami, folia jest elastyczna szkło nie, takie proste a dziwi.KarolINO pisze:zastanawiam sie, co to za folia bo i mi schodzi - jak skóra z węża;) czy to moze byc jakas warstwa?
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
aaaa:) dziękuję;)
- Barton
- Forumowicz/ka
- Imię: Bartek
Jak w Lybrze reguluje się ksenony. Jeden mi za wysoko świeci. Wiem, że w niektórych za pomocą komputera, a jak jest w Lybrze? Oczywiście pytam o oryginalną lampę ksenonową.
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Tak samo jak w zwykłych lampach masz tam takie pokrętła u mnie też takie są. Jak możesz to zrób fote jak ci lampy świecą tzn. linie światła i cienia i wystaw 

- Barton
- Forumowicz/ka
To dobrze bo już się bałem, że to będzie bardziej skomplikowana operacjaredy19 pisze:Tak samo jak w zwykłych lampach masz tam takie pokrętła u mnie też takie są. Jak możesz to zrób fote jak ci lampy świecą tzn. linie światła i cienia i wystaw

dzisiaj wieczorem zrobię zdjęcie i wrzucę
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
dzięki bede czekał 

- Barton
- Forumowicz/ka
Tak świecą moje ksenony. Coś krzywo 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
bez sensu robić takie zdjęcia, bo nie da się nic porównać..drv pisze:Tak świecą moje ksenony. Coś krzywo
Jak już coś sprawdzać i wnioskować, to np. robić zdjęcie z wnętrza, ze środka konsoli (nad komputerem pokładowym), auto postawić w odległości x od ściany (np 2 metry)i najlepiej potawić przy ścianie jakąś łatę ze skalą (np co 10cm). A jak nie, to jechać na fachowe ustawienie świateł i nie kombinować.
pozdrawiam
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
- redy19
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
na tych drzwiach trochę słabo widać ale chyba trochę inaczej swiecą niż u mnie tak mi się zdaje hmm
Świata to się ustawia na stacji diagnostycznej nie kosztuje to majątku, a jest pewność ich prawidłowego świecenia i ustawienia.