Lybra 1.6 - grzeje się
Lybra 1.6 - grzeje się
Witam,
Panowie jest problem od dłuższego czasu samochód grzeje mi się, raz się nawet zagotował, poszła woda itp.
Od tego czasu została wymieniona pompa wody, chłodnica, płyn chłodzący, termostat został sprawdzony i działa poprawnie.
Jednak podczas jazdy wskazówka podchodzi do 100 i spada na 90, potem znów do 100 i zostaje na 95....
Jak podjeżdżam pod dom i wysiadam cały czas czuję dziwny zapach jakby przypalonej wody....
Macie jakieś pomysły? oszaleć można zupełnie.
Panowie jest problem od dłuższego czasu samochód grzeje mi się, raz się nawet zagotował, poszła woda itp.
Od tego czasu została wymieniona pompa wody, chłodnica, płyn chłodzący, termostat został sprawdzony i działa poprawnie.
Jednak podczas jazdy wskazówka podchodzi do 100 i spada na 90, potem znów do 100 i zostaje na 95....
Jak podjeżdżam pod dom i wysiadam cały czas czuję dziwny zapach jakby przypalonej wody....
Re: Lybra 1.6 - grzeje się
Wentylator sprawnyfakt pisze:Witam,

Pozdrawiam markiz
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
Lancia Lybra sedan 2.4jtd
Lancia Delta III 2.0 MJet
La pi? bella ? la Lancia
Chłodnicę pisał że wymienił, blok by tak zarósł? A czujniki? Jak pracują wentylatory? Jeździsz na wodzie czy płynie? Bo z tego co piszesz to rzeczywiście objawy przytkania.Gros pisze:zakamienione chłodnica lub blok ?
http://www.afczwa.com Czestochowskie Forum Akwarystyczne
Wentylatory chodzą, wszystko działa tak jak powinno. Nowiutki płyn chłodzący zalany. A wskaźnik szaleje...
Jeszcze jest jedna rzecz, wystarczy że pojadę do sklepu, zostawiam samochód temperatura jest delikatnie powyżej 90 stopni, po 10 minutach wracam - odpalam silnik i wskazówka pokazuje 100-110 stopni i momentalnie spada.
Jeszcze jest jedna rzecz, wystarczy że pojadę do sklepu, zostawiam samochód temperatura jest delikatnie powyżej 90 stopni, po 10 minutach wracam - odpalam silnik i wskazówka pokazuje 100-110 stopni i momentalnie spada.
Nie chodziło mi czy teraz zalany płynem, ale na czym auto jeżdziło, czy to wiesz? Jeśli na wodzie można obstawiac kamień. Wentylatory rozumiem że pracują, ale jak czy długo po nadmiernym rozgrzaniu, czy chwila i już temp w normie, masz możliwość sprawdzić temp. prosto z komputera może wskażnik szaleje?
Auto na pewno nie jeździło na wodzie. Jak się zagotowało to wywalało płyn - było czuć. Wentylatory pracują moment, zrzucają temperaturę i już.
Na chwilę obecną nie mam jak sprawdzić pod kompem. Wkurzająca jest ta przypadłość, tymbardziej, że wymieniłem prawie cały układ chłodzenia...
Na chwilę obecną nie mam jak sprawdzić pod kompem. Wkurzająca jest ta przypadłość, tymbardziej, że wymieniłem prawie cały układ chłodzenia...
Rozumiem Cie sam kiedyś walczyłem z temp. W Poldku po wymianie chłodnicy jak ręką odjął.Czy wenylatory włączają sie jakoś powtarzalnie wg.wskażnika temperatury? Chodzi mi o to czy przy tej samej temperaturze i powtarzalnie.