Lybra - komputer i radio, zmieniarka

Mart27

Post autor: Mart27 » 14 lip 2006, 15:42

Mam problem z kilkoma guzikami radia i komutera w lybrze - nie działają (a dokładnie trip oraz 3,5,6,9 i przewijanie)
czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać?

drugim problemem jest zmieniarka. gra ale podczas otwarzania nagle przerywa i jest tak jakby nie komputer nie odnajdywał wogóle cd (zmieniarki) - jak sprawdzam w bagażniku to kaseta z płytami jest wysunięta - o co chodzi?

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 14 lip 2006, 15:50

Guziki nie działają? Dziwne, nikt nigdy nie zgłaszał takiego problemu. Może trzeba przeczyscic styki?
Jaka masz zmieniarke, Grundig czy Sony?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

chodko
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: chodko » 14 lip 2006, 15:59

kolego u mnie przy zmieniarce grundig tez dzieją się taki rzeczy ale zawsze w tedy gdy auto stoi na słońcu ale wtedy pomaga wyjęcie magazynka i potrząśnięcie nim, drugą sprawa jest przełącznik znajdujący się w zmieniarce tóż nad magazynkiem nieraz się przesunie i wtedy już żadnej płytki nia czyta

Mart27

re

Post autor: Mart27 » 14 lip 2006, 16:03

Nie wiem jaka to zmieniarka - nie ma żadnych oznaczeń
a guziki może rzeczywiście coś ze stykami - będę w poniedziałek u elektronika może coś poradzi

Anonymous

Post autor: Anonymous » 15 lip 2006, 12:34

Ja też mam problem z kilkoma przyciskami, dokładniej to z przyciskiem 3 i przyciskim od telefonu, moze ktos wie jak zdjąć ten przedni panel zeby przeczyscic te styki?

Awatar użytkownika
lekis
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: lekis » 15 lip 2006, 23:15

Mart27 zrób zdjęcia swojej Lyberki i daj na forum?
Opisz coś o niej więcej

Pozdrawiam

Lekis
Lekis - Zielony Pocisk :)
Stateczna Lyberka 1.9 SW

Awatar użytkownika
Łukasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Łukasz » 17 lip 2006, 22:32

Jesli masz okragla wtyczke od zmieniarki to masz grundlika.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 18 lip 2006, 10:53

No ale grundig ma napis "Grundig" zarówno na kasecie z płytami jak i na samej zmieniarce... Dziwne ze nie ma tam nic...
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Mart27

re

Post autor: Mart27 » 18 lip 2006, 11:17

Nie ma żadnych oznaczeń grundiga - a gość z serwisu powiedział że on też nie wie co to za sprzęt.
jedno jest pewne - jest to zmieniarka która jest kompatybilna z radiem i pilotem w kierownicy.
dziś ją mają badać - myślę że coś powoduje że się przegrzewa, dlatego wypluwa kasetkę
dam znać jak coś dowiem się więcej
autko jest wyprodukowane w 1999r może wtedy dawali jakieś inne cd-ki
zresztą ktoś na forum pokazywał zmieniarkę na zdjęciu - mam identyczną

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 18 lip 2006, 12:18

ALternatywą (ale rzadko stosowaną) były zmieniarki sony- taką ma Łukasz. Czy na niej sa napisy?
Jesli tak, to musiałes miec zamontowane cos nietypowego.
sprawdź też ten kształt wtyczki.
Pozdrawiam
Nat

Mart27

Post autor: Mart27 » 23 sie 2006, 9:37

Wczoraj w końcu odkryłem jaką mam zmieniarkę. Gość w serwisie powiedział, że to nie grundig, więc sprawdziłem zmieniarki sony i ... BINGO

zmieniarka w mojej Lybrze to Sony CDX T-60 na 6 płyt

przeszyściłem ją działa jakby lepiej - tzn. nie wypluwa już kasetki podczas jazdy, ale zdarza się jej jeszcze jak wyłącze silnik i włącze go znów to już kasetka jest na zewnątrz..

taki urok

Awatar użytkownika
Łukasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Łukasz » 23 sie 2006, 19:20

Sprawdz i najlepiej wyczysc wtyk zmieniarki, bo lubi sniedziedz. U mnie zrobilo przez to zwarcie i popalilo scalaki na plytce
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps

gedor

Post autor: gedor » 23 sie 2006, 19:34

http://www.clublybra.it/ Tutaj jest duzo schematów i obrazków jak demolować i złożyć Lyberke w całość. Niestety stronka jest po makarońsku. Musisz wejść w "documenti". Ludziska pokazują jak podpiąć DVD, Mp3, Navi i jeszcze coś pod wyświetlacz wiec pokazują tez jak wszystko porozbierac. Chyba podepne sobie DVD. Jeśli juz zaczne kombinowac to poinformuje o rezultatach. Pozdrawiam gedor

Mart27

Post autor: Mart27 » 24 sie 2006, 12:13

"blantek212" pisze:Ja też mam problem z kilkoma przyciskami, dokładniej to z przyciskiem 3 i przyciskim od telefonu, moze ktos wie jak zdjąć ten przedni panel zeby przeczyscic te styki?
witaj - wyjaśniło się coś z tymi guzikami w konsoli, jeśli tak to daj znać...
ja wciąż z tym walczę

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 24 sie 2006, 15:34

"gedor" pisze:http://www.clublybra.it/ Tutaj jest duzo schematów i obrazków jak demolować i złożyć Lyberke w całość. Niestety stronka jest po makarońsku. Musisz wejść w "documenti". Ludziska pokazują jak podpiąć DVD, Mp3, Navi i jeszcze coś pod wyświetlacz wiec pokazują tez jak wszystko porozbierac. Chyba podepne sobie DVD. Jeśli juz zaczne kombinowac to poinformuje o rezultatach. Pozdrawiam gedor
Było, było, ktoś nawet odgrażał sie, że własnie instaluje sobie DVD, ale w sumie nic z tego nie wyszło. Prócz DVD mozna podpiąć kamerkę wsteczną albo dowolny inny bajer.
Jakbys podpinał, to dokumentuj fotograficznie!
Pozdrawiam
Nat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio & Navi”