Lybra - komputer i radio, zmieniarka
Mam problem z kilkoma guzikami radia i komutera w lybrze - nie działają (a dokładnie trip oraz 3,5,6,9 i przewijanie)
czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać?
drugim problemem jest zmieniarka. gra ale podczas otwarzania nagle przerywa i jest tak jakby nie komputer nie odnajdywał wogóle cd (zmieniarki) - jak sprawdzam w bagażniku to kaseta z płytami jest wysunięta - o co chodzi?
czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać?
drugim problemem jest zmieniarka. gra ale podczas otwarzania nagle przerywa i jest tak jakby nie komputer nie odnajdywał wogóle cd (zmieniarki) - jak sprawdzam w bagażniku to kaseta z płytami jest wysunięta - o co chodzi?
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Guziki nie działają? Dziwne, nikt nigdy nie zgłaszał takiego problemu. Może trzeba przeczyscic styki?
Jaka masz zmieniarke, Grundig czy Sony?
Jaka masz zmieniarke, Grundig czy Sony?
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

kolego u mnie przy zmieniarce grundig tez dzieją się taki rzeczy ale zawsze w tedy gdy auto stoi na słońcu ale wtedy pomaga wyjęcie magazynka i potrząśnięcie nim, drugą sprawa jest przełącznik znajdujący się w zmieniarce tóż nad magazynkiem nieraz się przesunie i wtedy już żadnej płytki nia czyta
Ja też mam problem z kilkoma przyciskami, dokładniej to z przyciskiem 3 i przyciskim od telefonu, moze ktos wie jak zdjąć ten przedni panel zeby przeczyscic te styki?
- lekis
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Mart27 zrób zdjęcia swojej Lyberki i daj na forum?
Opisz coś o niej więcej
Pozdrawiam
Lekis
Opisz coś o niej więcej
Pozdrawiam
Lekis
Lekis - Zielony Pocisk 
Stateczna Lyberka 1.9 SW

Stateczna Lyberka 1.9 SW
Jesli masz okragla wtyczke od zmieniarki to masz grundlika.
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Mercedes C-klase 200 kompresor
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
No ale grundig ma napis "Grundig" zarówno na kasecie z płytami jak i na samej zmieniarce... Dziwne ze nie ma tam nic...
Pozdrawiam
Nat
Nat

re
Nie ma żadnych oznaczeń grundiga - a gość z serwisu powiedział że on też nie wie co to za sprzęt.
jedno jest pewne - jest to zmieniarka która jest kompatybilna z radiem i pilotem w kierownicy.
dziś ją mają badać - myślę że coś powoduje że się przegrzewa, dlatego wypluwa kasetkę
dam znać jak coś dowiem się więcej
autko jest wyprodukowane w 1999r może wtedy dawali jakieś inne cd-ki
zresztą ktoś na forum pokazywał zmieniarkę na zdjęciu - mam identyczną
jedno jest pewne - jest to zmieniarka która jest kompatybilna z radiem i pilotem w kierownicy.
dziś ją mają badać - myślę że coś powoduje że się przegrzewa, dlatego wypluwa kasetkę
dam znać jak coś dowiem się więcej
autko jest wyprodukowane w 1999r może wtedy dawali jakieś inne cd-ki
zresztą ktoś na forum pokazywał zmieniarkę na zdjęciu - mam identyczną
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
ALternatywą (ale rzadko stosowaną) były zmieniarki sony- taką ma Łukasz. Czy na niej sa napisy?
Jesli tak, to musiałes miec zamontowane cos nietypowego.
sprawdź też ten kształt wtyczki.
Jesli tak, to musiałes miec zamontowane cos nietypowego.
sprawdź też ten kształt wtyczki.
Pozdrawiam
Nat
Nat

Wczoraj w końcu odkryłem jaką mam zmieniarkę. Gość w serwisie powiedział, że to nie grundig, więc sprawdziłem zmieniarki sony i ... BINGO
zmieniarka w mojej Lybrze to Sony CDX T-60 na 6 płyt
przeszyściłem ją działa jakby lepiej - tzn. nie wypluwa już kasetki podczas jazdy, ale zdarza się jej jeszcze jak wyłącze silnik i włącze go znów to już kasetka jest na zewnątrz..
taki urok
zmieniarka w mojej Lybrze to Sony CDX T-60 na 6 płyt
przeszyściłem ją działa jakby lepiej - tzn. nie wypluwa już kasetki podczas jazdy, ale zdarza się jej jeszcze jak wyłącze silnik i włącze go znów to już kasetka jest na zewnątrz..
taki urok
Sprawdz i najlepiej wyczysc wtyk zmieniarki, bo lubi sniedziedz. U mnie zrobilo przez to zwarcie i popalilo scalaki na plytce
Lancia Lybra SW 1.8 16VLX+ Navi
Peuegot 307 SW HDI 110ps
Peuegot 307 SW HDI 110ps
http://www.clublybra.it/ Tutaj jest duzo schematów i obrazków jak demolować i złożyć Lyberke w całość. Niestety stronka jest po makarońsku. Musisz wejść w "documenti". Ludziska pokazują jak podpiąć DVD, Mp3, Navi i jeszcze coś pod wyświetlacz wiec pokazują tez jak wszystko porozbierac. Chyba podepne sobie DVD. Jeśli juz zaczne kombinowac to poinformuje o rezultatach. Pozdrawiam gedor
witaj - wyjaśniło się coś z tymi guzikami w konsoli, jeśli tak to daj znać..."blantek212" pisze:Ja też mam problem z kilkoma przyciskami, dokładniej to z przyciskiem 3 i przyciskim od telefonu, moze ktos wie jak zdjąć ten przedni panel zeby przeczyscic te styki?
ja wciąż z tym walczę
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Było, było, ktoś nawet odgrażał sie, że własnie instaluje sobie DVD, ale w sumie nic z tego nie wyszło. Prócz DVD mozna podpiąć kamerkę wsteczną albo dowolny inny bajer."gedor" pisze:http://www.clublybra.it/ Tutaj jest duzo schematów i obrazków jak demolować i złożyć Lyberke w całość. Niestety stronka jest po makarońsku. Musisz wejść w "documenti". Ludziska pokazują jak podpiąć DVD, Mp3, Navi i jeszcze coś pod wyświetlacz wiec pokazują tez jak wszystko porozbierac. Chyba podepne sobie DVD. Jeśli juz zaczne kombinowac to poinformuje o rezultatach. Pozdrawiam gedor
Jakbys podpinał, to dokumentuj fotograficznie!
Pozdrawiam
Nat
Nat