Kochani, właśnie wysłałam PW do osób, które zainteresowanych tematem.
Ponieważ może jeszcze ktoś się skusi garść najważniejszych info, które poszły:
napiszcie, czy macie jakieś swoje bilety (np. całosezonowe) lub zniżkę (np. z Parkmanii, jak pisał wujek - wprawdzie ten zakup kosztuje od 19 zł za kartę na rok dla 4 osób do 49 złotych za kartę 3 letnią, ale w Chorzowie daje zniżkę 20%) czy też będziecie zainteresowani kupieniem biletu na miejscu (dzieci do lat trzech wchodzą gratis)- wydaje mi się, że teraz jest dobry moment, żeby policzyć, ile faktycznie byłoby osób chętnych na kupienie biletu grupowego (przy min 15 osobach o 5 złotych mniej, czyli 45 złotych zamiast 50 od osoby, przy 40 osobach byłyby po 42,50). Zainteresowani niech sprawdzą, ale szybko, bo na kupowanie FunPass z Parkmanii to ostatni moment (karta musi do Was dotrzeć, co trwa 1-3 dni roboczych, tu cytat odpowiedzi na jednio z najczęściej zadawanych pytań "Faktyczny czas realizacji zamówienia zależy od dnia złożenia zamówienia i wybranej metody płatności. Najszybciej możesz otrzymać kartę płacąc przelewem elektronicznym lub kartą płatniczą poprzez Dotpay. Inne płatności mogą trwać do 4 dni roboczych zanim dotrą na nasze konto. Zazwyczaj w dni robocze wysyłamy karty przed godziną 14.00. Kartę otrzymujesz w ciągu 1-3 dni roboczych od dnia wysłania.
Przykład: zamawiasz kartę funpass we wtorek o godzinie 10.00 i płacisz przelewem elektronicznym poprzez Dotpay. My tego samego dnia do godziny 14.00 wysyłamy Twoją kartę. Karta dotrze do Ciebie między środą a piątkiem, a więc możesz z niej skorzystać w weekend!
Zawsze na stronie 'Moje konto' możesz sprawdzić jaki jest status Twojego zamówienia.")
Można sprawdzić, czy ta karta da Wam zniżki w inne interesujące Was miejsca - wtedy naprawdę warto. My mamy kartę z zeszłego roku i dziś planujemy kupić drugą (bo pierwsza się kończy w wakacje - z tej korzystaliśmy w Chorzowie we wrześniu i teraz skorzystamy po raz drugi, ale drugą kupimy bo będziemy z piątką dzieci).
W kwestiach organizacyjnych - proponujemy spotkanie się o 9.45 u bram Wesołego Miasteczka (przy samym miasteczku jest parking płatny: pierwsza godzina 5 zł, każda następna 2 zł wg info na stronie Parku Śląskiego, ale można też zaparkować na ulicy Chorzowskiej obok - my tak robimy, bo spędzając na miejscu ponad 11 godzin, płacilibyśmy 25 złotych). Przyznam, że nie próbowałam negocjacji w tym względzie, bo parking to osobna firma i nie sądzę, że byliby skłonni rozmawiać, bo w weekendy i tak maja raczej pełne obłożenie. Ale jeśli ktoś ma blisko i chciałby się zorientować, zapraszam

Przypominam też, że jak już się wejdzie na teren miasteczka, nie można sobie po nic wyjść do samochodu i wrócić, czyli trzeba zabrać ze sobą wszystkie potrzebne rzeczy na cały dzień, przy czym jest tam kilka przybytków, gdzie można sobie kupić coś do zjedzenia na ciepło w porze obiadowej.
Czekam na Wasz szybki odzew

Gdybym miała załatwiać bilet grupowy, to będę to zgłaszać w czwartek rano (21 czerwca).
W przypadku pytań, uprzedzam, że w poniedziałek i we wtorek będę raczej poza zasięgiem, wtedy atakować

wujka