Ja płaciłem 60 PLN za jeden odbłyśnik tutaj http://www.regeneracja-hc.com/
A możesz napisać coś więcej na temat pasty do metalu użytej do polerowania kloszy

.... dokładnie tak, 4 blendy czyli 2 reflektory + 2 kierunki. Za kierunki dopłaciłem 20 PLN czyli jeden reflektor to koszt 70 PLN.volf pisze:A ile tych reflektorów robiłeś, bo piszesz o 4 odbłyśnikach, chyba, że robiłeś jeszcze od kierunkowskazów.
Ja płaciłem 60 PLN za jeden odbłyśnik tutaj http://www.regeneracja-hc.com/
A możesz napisać coś więcej na temat pasty do metalu użytej do polerowania kloszy
... mój komentarz w stylu facebook-a: "lubię to"ziabol pisze:Pozazdrościłem kolegom pięknie lśniących lamp i tydzień temu zabrałem się za czyszczenie. Niestety po zdjęciu szklanego klosza zobaczyłem że nie ma co ratować i bez nowej warstwy na odbłyśnikach się nie obejdzie. Oddałem wygrzebane odbłyśniki na ulice Klubową w Warszawie (metalizacja.net.pl) - całkowity koszt imprezy dla obu lamp to 150 zł. No i kurde warto było - poprawa estetyki i funkcjonalnosci ogromna. Ponizej fotka porownujaca lampe przed i po...
Radze uważać na elementy mocujące odblysnik bo je łatwo połamać i ja musiałem dokupić lampę na allegro za 30 złotych żeby jeden z zaczepow wymienić.
No z cięgnami/zębatkami do regulacji reflektorów nie jest za dobrze - nie są zbyt ruchawe. Strach się bać mocniej kręcić...adamM20 pisze:... mój komentarz w stylu facebook-a: "lubię to"ziabol pisze:Pozazdrościłem kolegom pięknie lśniących lamp i tydzień temu zabrałem się za czyszczenie. Niestety po zdjęciu szklanego klosza zobaczyłem że nie ma co ratować i bez nowej warstwy na odbłyśnikach się nie obejdzie. Oddałem wygrzebane odbłyśniki na ulice Klubową w Warszawie (metalizacja.net.pl) - całkowity koszt imprezy dla obu lamp to 150 zł. No i kurde warto było - poprawa estetyki i funkcjonalnosci ogromna. Ponizej fotka porownujaca lampe przed i po...
Radze uważać na elementy mocujące odblysnik bo je łatwo połamać i ja musiałem dokupić lampę na allegro za 30 złotych żeby jeden z zaczepow wymienić.![]()
Czy cięgna ręcznej regulacji reflektorów miałeś w dobrym stanie?
Z tego co się dowiedziałem, to warstwa metalu na odbłyśniku fabrycznie pokrywana jest silikonem - dlatego można ją traktować trochę bardziej brutalnie.SEBAkappa pisze:Dorzucam swoje trzy grosze do tematu, otóż dziś rozkleiłem jeden z moich reflektorów, bo drugi narazie pozostawiam ponieważ brak mi dekielka zasłaniającego żarówkę i szkoda by było włożonej pracy ale wracając do meritum. Rozkleiłem reflektor nacinając istniejący klej i podważając śrubokrętem kawałek po kawałku, czas na to poświęcony oceniam na około 20 minut. Wymyłem szkło płynem do mycia naczyń, a potem umyłem płynem do szyb. Odbłyśnik umyłem tym samym płynem do szyb wycierając do sucha bawełnianą szmatką. Powiem szczerze,że jakoś delikatnie tego odbłyśnika nie traktowałem, a i tak nic się nie porysował ani nie zniszczył. Różnica jest kolosalna
Była zmiana w pewnym momencie i to dodali (ten rozpraszacz)bichon pisze: A jeszcze jedno pytanie mam - w moich starych lampach, patrząc na wprost widać żarówkę pozycyjnych, a w nowych jest taki "kapturek" który ją zasłania i ma odbijać światło w kierunku reflektora. Jak patrzę na zdjęcia w tym wątku to wydaje mi się, że jedne lampy ten kapturek mają, a inne nie.