[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
- Bartek-Lodz
- Klubowicz
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
Duchu-Dziadka, szkoda że nie potrafisz komentować postów własnymi słowami tylko przytaczasz tu jakieś urywki z filmów.
Obecnie na naszej scenie politycznej trudno będzie znaleźć ludzi, którzy byliby dobrymi włodarzami naszego kraju. Ale to co robi PO to jest już skrajne rozwalanie kraju - to, że są dotacje, że się buduje drogi - autostrady to nie do końca jest tak jak się ludziom wydaje - za autostrady płacimy najwięcej w europie, budujemy za pieniądze z UE, które wcześniej tam wsadziliśmy, a miasta remontuje się na kredyty z obcych banków. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to nie komuniści narobili długów, nie SLD ani PIS tylko PO. Do tego te długi w którymś momencie trzeba będzie spłacić i znowu się dowiemy, że trzeba zaciskać pasa.
Duchu-Dziadka - przypominam, że PIS rządził tylko dwa lata i mógł rządzić dalej ale oddał decyzję narodowi. PO przez 8 lat, nie potrafiło ogarnąć tematu invitro, religii w szkołach, kwoty wolnej od podatku, edukacji najmłodszych czy ZUSu - a przepraszam, zmienili zapis, że składka jest podatkiem a nie składką a pieniądze w OFE czy ZUS nie są Polaków.
Biurokracja i jej obsługa mimo mega komputeryzacji, informatyzacji i racjonalizacji jest rozrośnięta do absurdu tylko po to by zatrudniać tam swoich ludzi - jakoś nie przypominam sobie aby za PRL czy też rządów SLD, AWS czy PIS działo się to co działo i dzieje się za PO.
Zauważyłem też, że zdania Polaków podzielone są w zależności od tego gdzie mieszkają, Ci co mieszkają bliżej DE są bardziej zadowoleni z obecnego rządu, którym steruje Merkelowa o czym już się mówi głośno. Inaczej to wygląda w Polsce centralnej wschodniej.
Co do tych ustępstw stosunku do UE - ustępstwa tak - ale z sensem a nie ostateczny rozbiór kraju w imię UE. A jak PIS wygra w demokratycznych wyborach i się to Merkelowej nie spodoba to co - wojsko wyśle by ratować demokrację.
Ja chciałbym zobaczyć jak GROM czy inny oddział specjalny wpadnie do Brukseli i wyciągnie Donalda aby go postawić przed Trybunał Stanu - sam Donald już powiedział, że do kraju nie będzie wracać bo nie ma po co - a przecież to on rządził tym krajem przez tyle lat i co wyrządził - a no to, że nawet nie chce do niego wracać.
Obecnie na naszej scenie politycznej trudno będzie znaleźć ludzi, którzy byliby dobrymi włodarzami naszego kraju. Ale to co robi PO to jest już skrajne rozwalanie kraju - to, że są dotacje, że się buduje drogi - autostrady to nie do końca jest tak jak się ludziom wydaje - za autostrady płacimy najwięcej w europie, budujemy za pieniądze z UE, które wcześniej tam wsadziliśmy, a miasta remontuje się na kredyty z obcych banków. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to nie komuniści narobili długów, nie SLD ani PIS tylko PO. Do tego te długi w którymś momencie trzeba będzie spłacić i znowu się dowiemy, że trzeba zaciskać pasa.
Duchu-Dziadka - przypominam, że PIS rządził tylko dwa lata i mógł rządzić dalej ale oddał decyzję narodowi. PO przez 8 lat, nie potrafiło ogarnąć tematu invitro, religii w szkołach, kwoty wolnej od podatku, edukacji najmłodszych czy ZUSu - a przepraszam, zmienili zapis, że składka jest podatkiem a nie składką a pieniądze w OFE czy ZUS nie są Polaków.
Biurokracja i jej obsługa mimo mega komputeryzacji, informatyzacji i racjonalizacji jest rozrośnięta do absurdu tylko po to by zatrudniać tam swoich ludzi - jakoś nie przypominam sobie aby za PRL czy też rządów SLD, AWS czy PIS działo się to co działo i dzieje się za PO.
Zauważyłem też, że zdania Polaków podzielone są w zależności od tego gdzie mieszkają, Ci co mieszkają bliżej DE są bardziej zadowoleni z obecnego rządu, którym steruje Merkelowa o czym już się mówi głośno. Inaczej to wygląda w Polsce centralnej wschodniej.
Co do tych ustępstw stosunku do UE - ustępstwa tak - ale z sensem a nie ostateczny rozbiór kraju w imię UE. A jak PIS wygra w demokratycznych wyborach i się to Merkelowej nie spodoba to co - wojsko wyśle by ratować demokrację.
Ja chciałbym zobaczyć jak GROM czy inny oddział specjalny wpadnie do Brukseli i wyciągnie Donalda aby go postawić przed Trybunał Stanu - sam Donald już powiedział, że do kraju nie będzie wracać bo nie ma po co - a przecież to on rządził tym krajem przez tyle lat i co wyrządził - a no to, że nawet nie chce do niego wracać.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]
Proponuje zestaw uzupełnić o talibów poprawnej politycznie lewicowej inżynierii społecznej. Przekonani o swojej racji zwolennicy postępu, gardzący w gruncie rzeczy wszystkim, co jest związane z tradycją, patriotyzmem, narodem, religią, mający gotowe recepty na dokonanie zmian i chcący te zmiany dokonać nawet siłą. Biada tym, biada, którzy mają zdanie odmienne.cesar pisze:Talib to dla mnie nie tyle facet z brodą i w sukience biegający z kałachem po górach, to stan umysłu. Jak widzę są wśród nas. Trzeba tylko dać możliwości i narzędzia. A i pojęcie szariatu np. można relatywizować, zabronić in vitro, "kobietę zgwałcili bo kusiła strojem", obrona wartości - walka z ustawą antyprzemocową, trzy razy K . W Toruniu na rynku już znoszą chrust, będą palić czarownice. Maciarewicz jako Wielki Inkwizytor,ks. Oko szeryf ścigający dzieci z bruzdą na czole. Dziękuję - NIE.
Do czego to doszło, żeby stary komuch bronił rządów PIS-uBartek-Lodz pisze:Ja jako stary komuch mówię

Co do możliwości zrozumienia jednych przez drugich to mam taki komentarz:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Wole nie próbować, bo dojdę do smutnych dla Ciebie wniosków. Z UB-ekami trafiłeś jak kulą w płot - nawet nie wiem co to jest UB i guzik mnie to interesuje. I jeśli "przekazy główne" to gazety i tv to "snajperem" raczej nie będziesz - tv włączam jak leci Formuła 1 a z gazet to czytam "auto motor i sport", "F1 Racing" i "Auto Świat". Aha, i jeszcze kilka forów śledzę, ale nie politycznych, bo są ciekawsze tematy.Hobbysta pisze:Tomzik rzeczywiście trafnie zauważył, że ktoś (Intuos) może pisać w podobnym tonie do moich wypowiedzi. Nie próbuje jednak zastanowić się dlaczego ktoś może tak myśleć, tylko podsumowuje stereotypami płynącymi z przekazów głównych i pobocznych ścieków UB-eckich.
Pozdrawiam
Co do stereotypów to każdy może powiedzieć w obecnej sytuacji, że "opozycjonista" się nimi kieruje.
Ja wcale nie uważam, że Platformersi są gites majonez, o czym jesteś święcie, uważam, że tam, na Wiejskiej, tylko dobra bomba zaprowadzi porządek.
Tylko - co dalej? W przeciwieństwie do niektórych, nie dam sobie wcisnąć, że nowi jak przyjdą to "uporządkują" wszystko, "wyrzucą", "rozliczą" i takie tam i już będziemy mieć krainę mlekiem i miodem płynącą.
Wszyscy to są tylko ludzie i będą patrzeć na siebie i swoje dobro, i korzystać z okazji.
PiS dla mnie różni się jednak tym, że ma niebezpieczne zapędy swojego szefa w zanadrzu. Nawet ktoś z ich elektoratu napisał tu niedawno, że wkurzył się, że Kaczyński wstawił swoje gadki teraz. Nie, że wstawił, tylko, że teraz. Zły był za to, że preziowi wymsknęło się trochę prawdy i poglądów. Wcześniej on i Macierewicz byli izolowani od otoczenia, żeby nie zaszkodzić. A do izolatki raczej trafiają ludzie chorzy. Zakaźnie, bądź... no, wiadomo

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Darbo, ja nie mówię nikomu jak ma żyć, jeśli chce z mężczyzną, kobietą, jego wybór. Nie neguję patriotyzmu, jeśli nie jest rasizmen, czasami faszyzmem, nie neguję tradycji, jeśli inni, jedzący, śpiący czy pijący inaczej nie są postrzegani jak małpy. Słyszymy często, barbarzyńcy, jak można jeść psy. W ich społeczności można, taj jak my jemy świnie. Ogólnie ,to się nazywa , przypominam, TOLERANCJA. Po drugiej stronie tego określenia, staropolskie słowo zaścianek. Niech ludzie wyjeżdżają jak najwięcej, najdalej, za pracą,za kobietą, po przygody i przywożą inne zwyczaje, smaki,to jest zdrowe , zarówno gospodarczo, kulturowo i genetycznie. Inaczej , dalej dzieci będą wołały na ulicy "Mamo - murzyn".darbo pisze:Proponuje zestaw uzupełnić o talibów poprawnej politycznie lewicowej inżynierii społecznej. Przekonani o swojej racji zwolennicy postępu, gardzący w gruncie rzeczy wszystkim, co jest związane z tradycją, patriotyzmem, narodem, religią, mający gotowe recepty na dokonanie zmian i chcący te zmiany dokonać nawet siłą. Biada tym, biada, którzy mają zdanie odmienne.cesar pisze:Talib to dla mnie nie tyle facet z brodą i w sukience biegający z kałachem po górach, to stan umysłu. Jak widzę są wśród nas. Trzeba tylko dać możliwości i narzędzia. A i pojęcie szariatu np. można relatywizować, zabronić in vitro, "kobietę zgwałcili bo kusiła strojem", obrona wartości - walka z ustawą antyprzemocową, trzy razy K . W Toruniu na rynku już znoszą chrust, będą palić czarownice. Maciarewicz jako Wielki Inkwizytor,ks. Oko szeryf ścigający dzieci z bruzdą na czole. Dziękuję - NIE.
Do czego to doszło, żeby stary komuch bronił rządów PIS-uBartek-Lodz pisze:Ja jako stary komuch mówię![]()
Wyrazy szacunku.
Thesis 3,0 V6 2002
- maciej_ignys
- Klubowicz
Na chwilę się wyłączyłem bo zaczęliśmy tracić grunt a zaczął dominować onanizm detalem. No i myślałem w kategoriach racjonalnych. I myślałem też, choć z Duchem-Dziadka zdarzało mi się niejednokrotnie nie zgadzać, to konstruktywnie. Ale wybacz Bartku, teraz całym moim drobnym cielskiem staję po jego stronie. Możemy się nie zgadzać i to Platońskie wręcz założenie dyskursu, ale sposób się z Tobą nie zgodzić. Dlaczego ?Bartek-Lodz pisze:Duchu-Dziadka, szkoda że nie potrafisz komentować postów własnymi słowami tylko przytaczasz tu jakieś urywki z filmów.
1. To co robi PO to nie jest "skrajne rozwalanie kraju" cokolwiek nie chciałbyś powiedzieć. Bywają nieporadni, głupi, populistyczni i zachłanni. Ale znacznie mniej niż PiS, co mam nadzieję że ostatnie dwadzieścia kilka stron udowodniło.
2. Proszę poszukaj - za autostrady płacimy bodajże najmniej w Europie - to tylko kwestia liczenia kosztów całkowitych (projekt, wykup ziemi, roboty związane z ekologią, przepusty dla zwierząt, itp...) lub tylko technicznego kosztu wytworzenia. Jak poszukasz pisałem na ten temat elaboraty na tym forum - w porównaniu do III rzeszy to około 40 %
3. Za autostrady nie płacimy najwięcej w Europie, droższe są we Francji, Włoszech nie wspominając o Norwegii w której każdy wjazd do miasta kosztuje więcej niż przejechanie całej Polski. A w DE koszt plakietki jest znacznie wyższy niż 10 000 km po polskich autostradach, patrzmy szerzej.
4. Nie jesteśmy płatnikiem netto tylko budujemy za pieniądze które dostaliśmy za damski ch..., trzymajmy się faktów. Zanim będziemy musieli ten burdel utrzymywać, dawno go nie będzie.
5. Jesteśmy bardzo płytko zadłużeni i koszt spłacania tych zobowiązań nie będzie wysoki - nie mam siły Ci tego udowadniać (albo jak mówimy w Wlkp - EPY) a suma zadłużenia per capita czyli na tak zwany ryj jest jedna z najniższych w Europie.
6. PiS zadłużał Polskę w sposób bardziej szkodliwy niż inne ekipy, gdyż było ta na fali wznoszącej, gdzie można go było redukować. Co nie uzasadnia oczywiście iście bizantyjskich wydatków innych ekip - po prostu czyni z żołnierzy Kaczora jeszcze większych nieudaczników.
7. PiS nie oddał decyzji narodowi tylko utracił możliwość dalszych manipulacji, co mu przychylni nieledwie mogą nazwać utratą możliwości sprawowania rządów. Natomiast rabunek OFE poczyniony przez PO zasługuje oczywiście na lincz. Ale jest tylko wypadkową manipulacji PiSu stawkami i składkami. Tak też się skończy absolutnie idiotyczna idea obniżenia wieku emerytalnego przez PiS - totalny brak odpowiedzialności, zrozumiały dla 12 latka który choćby pobieżnie zapoznał się z Bismarck'owymi ideami. Kompletnym bankructwem tej poronionej idei.
8. Próba udowadniania że ktoś robi cunnilingus Merkel jest tak niedorzeczna jak to że mamy jakiekolwiek predyspozycje do użycia siły - Mickiewicz by się tu do posiku uśmiał nad swoimi XIX wiecznymi wypocinami.
Nie wiem w jakim Bartku kraju żyjesz i co oglądasz na co dzień, choć jak bywam w Łodzi to nocuje na Bałutach

Ale zapraszam Cię na chwilę do kraju w którym żyję ja i Duch Dziadka. Tam tęcza oznacza że po deszczu można zdjąć dach w kabriolecie a nie że nadciąga inwazja pedałów

Ja tu nie pije do Ciebie, wiec niepotrzebnie się tłumaczysz. Chciałem tylko napisać, że oszołomstwo można znaleźć zarówno po jednej jak i drugiej części sceny politycznej; u osób religijnych i ateistów; homo i heteroseksualnych; lewicowców i prawicowców, kobiet i mężczyzn.cesar pisze:Darbo, ja nie mówię nikomu jak ma żyć, jeśli chce z mężczyzną, kobietą, jego wybór. Nie neguję patriotyzmu, jeśli nie jest rasizmen, czasami faszyzmem, nie neguję tradycji, jeśli inni, jedzący, śpiący czy pijący inaczej nie są postrzegani jak małpy. Słyszymy często, barbarzyńcy, jak można jeść psy. W ich społeczności można, taj jak my jemy świnie. Ogólnie ,to się nazywa , przypominam, TOLERANCJA. Po drugiej stronie tego określenia, staropolskie słowo zaścianek. Niech ludzie wyjeżdżają jak najwięcej, najdalej, za pracą,za kobietą, po przygody i przywożą inne zwyczaje, smaki,to jest zdrowe , zarówno gospodarczo, kulturowo i genetycznie. Inaczej , dalej dzieci będą wołały na ulicy "Mamo - murzyn".
Też nie lubię tego jak ktoś próbuje narzucać mi co mam myśleć i jak postępować. Dlatego z fanatyzmem trzeba walczyć po obu stronach.
To najlepszy powód do wyjazducesar pisze:za kobietą

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
....czyli TOLERANCJA, nie zgadzam się, ale szanuję, nie rozumiem , szanuję.Ale psa nie zjem nigdy.
Thesis 3,0 V6 2002
- maciej_ignys
- Klubowicz
Te żółte (nomen omen) rasy hodowane dla mięsa (gu lub gyun) są zupełnie smaczne. Jakby Ci to podali w odpowiednim sosie, upierałbyś się że to potrawka z kurczaka. Podobnie jak szczur, choć jeszcze delikatniejszy. Prawdziwym obrzydlistwem, choć bardzo sensownym z punktu widzenia dostarczania białka jest szarańcza, choć jako pasta jest wyborna. Ja zaś jestem fanem słodko - pikantnej koniny, szczególnie tej z południa, neapolitańskiej, bo ta z północy Włoch, kolebki naszej ukochanej motoryzacji jest wędzona zbyt subtelniecesar pisze:....czyli TOLERANCJA, nie zgadzam się, ale szanuję, nie rozumiem , szanuję.Ale psa nie zjem nigdy.

To chyba jesteśmy na innych forach. Ostatnie 20 stron niczego nikomu nie udowodniło, chociaż argumenty pojawiały się różnorakie.maciej_ignys pisze:To co robi PO to nie jest "skrajne rozwalanie kraju" cokolwiek nie chciałbyś powiedzieć. Bywają nieporadni, głupi, populistyczni i zachłanni. Ale znacznie mniej niż PiS, co mam nadzieję że ostatnie dwadzieścia kilka stron udowodniło.
To jest taka logika, że jest ok, bo inni mają ostre zatwardzenie a my tylko lekką sraczkęmaciej_ignys pisze:5. Jesteśmy bardzo płytko zadłużeni i koszt spłacania tych zobowiązań nie będzie wysoki - nie mam siły Ci tego udowadniać (albo jak mówimy w Wlkp - EPY) a suma zadłużenia per capita czyli na tak zwany ryj jest jedna z najniższych w Europie.

Szacunkowa wielkość jawnego długu publicznego, po uwzględnieniu wahań kursu złotego, rośnie obecnie z 1025,3 mld zł na koniec czerwca 2015 r. do 1113,0 mld zł na koniec grudnia 2015 r., czyli o ponad 477 mln zł na dobę, 19,9 mln zł na godzinę i 5521 zł na sekundę. Wyliczenia te nie uwzględniają umorzenia obligacji przejętych przez ZUS z OFE oraz pozostałych zmian w systemie emerytalnym, ponieważ Trybunał Konstytucyjny nie wypowiedział się jeszcze, czy działanie te było zgodne.
Dług narasta o dwa miliardy w ciągu pięciu dni. Nieźle

Nieprawda. Wystarczy uważnie poczytać tą dyskusję.maciej_ignys pisze:PiS zadłużał Polskę w sposób bardziej szkodliwy niż inne ekipy, gdyż było ta na fali wznoszącej, gdzie można go było redukować.
Ja mogę jeść wszystko: psa, szczura, szarańcze, gąsienice, nietoperza, konia, osła, pszczołę.cesar pisze:....czyli TOLERANCJA, nie zgadzam się, ale szanuję, nie rozumiem , szanuję.Ale psa nie zjem nigdy.
Mam wątpliwości co do wieprzowiny i tu sympatyzuje z islamem i judaizmem.

Ciekawe mamy wyniki forumowej ankiety

A poniżej taka oto sytuacja

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, 17:53 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciej_ignys
- Klubowicz
Ej, ja się z Tobą już nie chciałem kłócić !!
Proszę spójrz na kursy walut w których jesteśmy zadłużeni i skoreluj to z Twoimi danymi
Hmmm. Dziękuję
Jeśli zaś ostatnie 20 stron nie udowodniło empirycznie że PIS zadłużał kraj w okresie koniunktury a inne kraje swój deficyt (wyrażony w kwotach a nie procentach do PKB czy innych sztuczkach) zmniejszały... ależ wodzu, co wódz ?
Aleeee, jednak się z Tobą w jednym zgodzę, my mamy lekką sraczkę, przy innych odwadniającym rozwolnieniu

Proszę spójrz na kursy walut w których jesteśmy zadłużeni i skoreluj to z Twoimi danymi
Hmmm. Dziękuję

Jeśli zaś ostatnie 20 stron nie udowodniło empirycznie że PIS zadłużał kraj w okresie koniunktury a inne kraje swój deficyt (wyrażony w kwotach a nie procentach do PKB czy innych sztuczkach) zmniejszały... ależ wodzu, co wódz ?

Aleeee, jednak się z Tobą w jednym zgodzę, my mamy lekką sraczkę, przy innych odwadniającym rozwolnieniu

Panowie, przypisując ten dług, przypisujmy go po części sobie , jako społeczeństwu a raczej przede wszystkim sobie.Przecież te ośmiorniczki nie były aż tak drogie. To koszt transformacji ustrojowej.Rozbuchana konsumpcja, głód dóbr luksusowych, widzianych tylko czasami w serialach.Popatrzcie na nasz kapitalizm,wolny rynek, to w porównaniu z państwami,które gonimy - osesek.Chorujemy na choroby wieku dziecięcego, to jest nieuniknione. Na razie to katar.
Wspominam, chyba najlepszego reformatora, transformacja made by Wilczek, gdyby była kontynuowana, byłaby wzorcem w Sevre.
Obok hasła tolerancja, w sferze gospodarki postuluję - DEREGULACJA.
Wspominam, chyba najlepszego reformatora, transformacja made by Wilczek, gdyby była kontynuowana, byłaby wzorcem w Sevre.
Obok hasła tolerancja, w sferze gospodarki postuluję - DEREGULACJA.
Thesis 3,0 V6 2002
Deregulacja tak; a za tolerancje wstawiłbym pokojowe współistnienie i współżyciecesar pisze: Obok hasła tolerancja, w sferze gospodarki postuluję - DEREGULACJA.

Hejmaciej_ignys pisze:Ej, ja się z Tobą już nie chciałem kłócić !!![]()

To nie moje dane tylko niejakiego Balcerowicza, profesora zresztą, lekko nadętego lecz chyba obiektywnegomaciej_ignys pisze:Proszę spójrz na kursy walut w których jesteśmy zadłużeni i skoreluj to z Twoimi danymi
Hmmm. Dziękuję![]()
Wyjaśnienie zadłużania Polski przez PIS w czasie koniunktury i porównywania się w tej kwestii z innymi krajami, najpierw ościennymi a potem przypadkowo wybranymi i ostatecznie ze średnią unijną, analiza deficytu wyrażonego kwotowo i proporcjonalnie do PKB zajęło nam chyba z kilkadziesiąt postów i z tego co pamiętam musiałeś mi przyznać rację*maciej_ignys pisze:Jeśli zaś ostatnie 20 stron nie udowodniło empirycznie że PIS zadłużał kraj w okresie koniunktury a inne kraje swój deficyt (wyrażony w kwotach a nie procentach do PKB czy innych sztuczkach) zmniejszały... ależ wodzu, co wódz ?![]()
maciej_ignys pisze:Aleeee, jednak się z Tobą w jednym zgodzę, my mamy lekką sraczkę, przy innych odwadniającym rozwolnieniu

* tu mogłem się mylić; istnieje mało prawdopodobna opcja, że Cię nie przekonałem

Witam!
Pozdrawiam
Zachęcam Cie jednak mimo wszystko do poszerzenia swojej wiedzy. Ten przykładowy tekst być może jest dla Ciebie zbyt długi, ale przy odrobinie wysiłku dasz radęTomzik pisze: Wole nie próbować, ...

Pozdrawiam
- Bartek-Lodz
- Klubowicz
- Imię: Bartek
- Kontakt:
maciej_ignys - nie chce mi się już udowadniać jak jest bo to bez sensu a jak jest każdy widzi - jeżeli ty twierdzisz, że jest ok i to dzięki PO to niech tak będzie i żyj dalej w tej świadomości. Nie jestem za PISem z uwagi, że to fanatycy religijni ale mam dość PO i tego co robią a jak dalsze losy naszego kraju się potoczą zobaczymy po wyborach.
Co do cen i kosztów w państwach UE to sorry ale ich koszta w stosunku do ich zarobków i socjalu to u nas jest drożyzna jak diabli. Koszta prowadzenia działalności to samo, już nie wspomnę o swobodzie prowadzenia działalności.
Co do kosztów budowy i jakości wykonania autostrad i dróg w naszym kraju to coś wiem na ten temat - jesteśmy 50 lat za murzynami.
Co do cen i kosztów w państwach UE to sorry ale ich koszta w stosunku do ich zarobków i socjalu to u nas jest drożyzna jak diabli. Koszta prowadzenia działalności to samo, już nie wspomnę o swobodzie prowadzenia działalności.
Co do kosztów budowy i jakości wykonania autostrad i dróg w naszym kraju to coś wiem na ten temat - jesteśmy 50 lat za murzynami.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Widzisz, ja wolę sobie po wysiłku umysłowym w pracy odpocząć, naprawdę znam ciekawsze zajęcia, bardziej relaksujące.Hobbysta pisze:Zachęcam Cie jednak mimo wszystko do poszerzenia swojej wiedzy. Ten przykładowy tekst być może jest dla Ciebie zbyt długi, ale przy odrobinie wysiłku dasz radę![]()
Pozdrawiam
A horyzonty wolę poszerzać w innych dziedzinach.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W