[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Flyman » 20 paź 2015, 23:56

Kampania, debaty, liderzy, programy... dupy nie urywają. Nuda, Panie, nuda.
Jak człowiek ma świadomość, że to wszystko jest pitu-pitu, to nawet polska liga jest ciekawsza.
Nie wspominając o Lidze Mistrzów.
A napiszę Wam jeszcze takie moje ostatnie przemyślenie.
Wpadłem wczoraj nagle na pomysł. Oni wszyscy nie walczą o władzę, nie walczą o Polskę, nie walczą o dobro obywateli.
Oni potrzebują naszych głosów, bo się bawią w wywalanie koleżanek i kolegów z ław poselskich. Takie warcaby. Wygra ten, komu zostanie więcej pionków na szachownicy.
Cała reszta jest bez znaczenia.
Ostatnio zmieniony 21 paź 2015, 0:09 przez Flyman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
keram11
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Marek

Post autor: keram11 » 20 paź 2015, 23:56

cesar pisze:Jestem pod wrażeniem merytoryczności, spokoju i kultury wypowiedzi Adriana Zandberga. Te cechy niestety eliminują go z polityki, taki pocałunek śmierci.
Tak, pan Zandberg z partii Razem był najlepszy w tej "debacie".
Mam nadzieję, że zasady panujące w polskiej polityce w końcu się zmienią i będzie to pocałunek pokoju : gafa :
Lybra 1.9 JTD 139 KM :-)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 21 paź 2015, 7:45

Duch-Dziadka pisze:Ze zwolennikami PiS-u jest podobnie. Sprawiacie wrażenie rozsądnych ludzi, bywacie mili, zaczyna Wam o coś chodzić, a na koniec mówicie, że cała reszta to złodzieje i oszuści. Ja pier... to taka typowa mentalność Polska???
Twoja wypowiedź wprowadziła mnie w stan zadumy i refleksji. Ponieważ użyłeś drugiej osoby liczby mnogiej, więc domyślam się, że między innymi zwracałeś się bezpośrednio do mnie. Starałem się sobie przypomnieć, czy ja lub inny deklarujący w tym wątku chęć głosowania na PIS, wypowiadaliśmy się w sposób jaki opisujesz. Jak mnie pamięć nie myli - bo nie chce mi się już przeglądać tej masy wypowiedzi - to nie; lecz nie jestem do końca pewien.

Ale nie to jest ważne jak było naprawdę. Ważne jest to, że Ty wiesz i prawdą się z nami podzieliłeś.

Chciałem Ci w związku z tym coś napisać.

Jestem członkiem trzy-osobowego zarządu pewnej jednostki posiadającej osobowość prawną. Jeden z moich kolegów jest znanym prawnikiem prowadzącym własną kancelarię; drugi jest szanowanym w swojej branży, rozpoznawalnym w Polsce specjalistą, nagrodzonym za całokształt działalności przez poważne grono biznesowe. Prowadzimy działalność gospodarczą i jesteśmy aktywni społecznie i politycznie - bynajmniej nie w PIS. Ciężko harujemy, wiele ryzykując i wszystko to co osiągnęliśmy zawdzięczamy sobie oraz ludziom, którzy nas na co dzień otaczają.

Jakoś nie zauważam tego, że jesteśmy przepełnieni resentymentem i chęcią rewanżu; nie postrzegamy świata w kategoriach czarno-białych; nie uważamy, że "cała reszta to złodzieje i oszuści". Nie jesteśmy fanatykami religijnymi ( ja to nawet nie praktykuje), mamy zróżnicowane poglądy na rzeczywistość; my i nasze rodziny, wielu współpracowników i znajomych, przyjaciół - zamierzamy oddać głos na PIS.

Widzisz - zmierzam do sedna - mam wrażenie, że przespałeś ten moment, w którym twardy elektorat PIS uzupełnił się o młodych wykształconych z dużych miast, menadżerów średniego i wyższego szczeble, przedstawicieli wolnych zawodów, przedsiębiorców, ludzi myślących - zwykłych i niezwykłych.

Pozostań przy swoim. Myśl jak chcesz... bądź przerażony tym co się zbliża....

i drżyj Duchu...drżyj bo gdy nadejdzie Niedziela, ten sądny dzień... i kiedy wybije ponuro godzina, w której to trzy wiedźmy ogłoszą swoje wyborcze przepowiednie, Ty będziesz jak Makbet, przerażony i zamknięty w twierdzy, do której powoli, lecz nieubłaganie zbliża się moherowy las Birnam :-?
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Post autor: stabraf » 21 paź 2015, 10:14

Ja nie zagłosuję ani na PO ani na PiS...

Obrazek

Mieli już szanse, obiecywali, ba! przysięgali Polakom! I co? I wielkie gónwo!

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 21 paź 2015, 10:18

darbo pisze:Jestem członkiem trzy-osobowego zarządu pewnej jednostki posiadającej osobowość prawną. Jeden z moich kolegów jest znanym prawnikiem prowadzącym własną kancelarię; drugi jest szanowanym w swojej branży, rozpoznawalnym w Polsce specjalistą, nagrodzonym za całokształt działalności przez poważne grono biznesowe. Prowadzimy działalność gospodarczą i jesteśmy aktywni społecznie i politycznie - bynajmniej nie w PIS. Ciężko harujemy, wiele ryzykując i wszystko to co osiągnęliśmy zawdzięczamy sobie oraz ludziom, którzy nas na co dzień otaczają.
Wypowiedź:" Jestem piękny i uroczy popatrzcie w moje oczy, jestem przecież najpiękniejszy a na pewno najskromniejszy"
Cóż mogę dodać, wielokrotnie mogłem się w życiu przekonać, że nie ważne gdzie pracujesz i czym sie zajmujesz...ważne, jakim jesteś człowiekiem. Nagrody biznesowe, nagrody targowe i inne...daj spokój znam to wszystko bardzo dobrze i wiem jakie są zasady i kryteria przyznawania. Na mnie to nie robi wrażenia. Ciężka praca i ryzyko również, choć chwali się ludziom którzy je podejmują, bo każdy jest kowalem swojego losu.
darbo pisze:zamierzamy oddać głos na PIS.
Wygląda na to, że mimo wszystko nie czytałeś tematu ze zrozumieniem. Dziwię się, że jako przedsiębiorca masz poglądy katotaliba.
darbo pisze:Widzisz - zmierzam do sedna - mam wrażenie, że przespałeś ten moment, w którym twardy elektorat PIS uzupełnił się o młodych wykształconych z dużych miast, menadżerów średniego i wyższego szczeble, przedstawicieli wolnych zawodów, przedsiębiorców, ludzi myślących - zwykłych i niezwykłych.
I znowu to samo. Gdzie wzbogacił się??? Ma poparcie nadal na tym samym lub podobnym poziomie, a to elektorat PO zmienił swoje stanowisko. Oczywiście jakiś % to Ci, którzy emocjonalnie cały czas nie wiedzą czy PiS czy PO. Tak na marginesie nie wiem czy wiesz ale p. Szydło również należała do tych, którzy nie mogli się określić co do poglądów i nie wiedziała czy iść do PO czy do PiS i mówią o tym jej koledzy, ale tego już nikt nie puszcza.
darbo pisze:Pozostań przy swoim. Myśl jak chcesz... bądź przerażony tym co się zbliża....

i drżyj Duchu...drżyj bo gdy nadejdzie Niedziela, ten sądny dzień... i kiedy wybije ponuro godzina, w której to trzy wiedźmy ogłoszą swoje wyborcze przepowiednie, Ty będziesz jak Makbet, przerażony i zamknięty w twierdzy, do której powoli, lecz nieubłaganie zbliża się moherowy las Birnam :-?
Toś popruł teraz. Przerażony jestem ludzką bezmyślnością i brakiem umiejętności logicznego myślenia. PiS to jedyny rząd, który nie potrafił rządzić całej kadencji, nie potrafił się zgodzić ze swoimi koalicjantami...i teraz z kim stworzą koalicję???
Koalicja to kompromis. Nie będą wstanie go stworzyć...skoro nie udało się LPR-em(która miała podobny charakter) i Samoobroną(która wydawała się partią prostaków, którymi da się łatwo sterować).
Jeśli ktoś nie widzi tych rzeczy, które są podstawą do dalszego rządzenia krajem to właśnie mnie to przeraża.
Czeka nas 4 lata(oby tyle to nie trwało) stagnacji, wysłuchiwania o Smoleńsku i kłamstw, że to wszystko dzięki nam PiSowcom. Na szczęście ich wpływ na gospodarkę jest żaden i co najwyżej mogą nam dla poprawy humoru obniżyć jakiś podatek, ale będzie to jedynie zagranie pod publikę.

Powyższy post Stabrafa jest kwintesencją tych wyborów i powinien nam wszystkim przyświecać... :)
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 21 paź 2015, 10:33

stabraf pisze:Ja nie zagłosuję ani na PO ani na PiS...
: ok2 : : ok2 : : ok2 : : ok2 : : ok2 :
stabraf pisze:[...] gónwo![...]
Widzę, że slang zoom'a zatacza coraz szersze kręgi :D
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Post autor: stabraf » 21 paź 2015, 10:42

Bo od zooma warto się czegoś naumić ;)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 21 paź 2015, 10:53

W myśl niewiedza jest błogosławieństwem czasami zazdroszczę takim ludziom... :D ;)

Najświeższa informacja: Przed debatą doszło do zadymy sprowokowanej przez PiS, ponieważ Pani Szydło przybyła z większą ilością ludzi niż było ustalone. Co mówi PiS???
To ochrona była agresywna i nas szarpała...
Nawet na głupią debatę nie potrafią przyjść w spokoju...a co dopiero tworzenie rządu i koalicji... : czerwona :
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 21 paź 2015, 11:41

Nie Darbo, nie przyznałem Ci racji. Wycofałem się tylko z określenia że było to największe w historii zadłużanie kraju w przeliczeniu na długość czasu rządzenia. I to wycofałem się tylko dlatego że ci nieudacznicy rządzili za krótko i to w okresach nieujmowanych statystycznie przez dostępne źródła (chodzi mi oczywiście o precyzję dat). Fakt jest oczywisty, zadłużali kraj, mimo doskonałej koniunktury i mimo tego że sporo krajów unii obniżało swój deficyt. Jak to się ma do rządów nieudaczników z PO ?
Piski śmiali się z "zielonej wyspy" Tuska, ale fakt jest taki, że mimo niesprzyjających warunków ekonomicznych Polska jako jedyna w latach 2010-2011 w CAŁEJ EUROPIE obniżyła swoje zadłużenie i miała dodatni wzrost gospodarczy. I jest to dokonanie uchwytne, nie podlegające warunkowaniu dużo-mało, zawinili-nie zawinili.

I mimo podniecania się gawiedzi ośmiorniczkami (osobiście wolałbym żeby ministrowie nie ośmieszali się jedzeniem kanapek w parku), mimo wszystkich błędów i głupot które popełniła PO, głosowanie człowieka świadomego ekonomicznie, inteligentnego, umiejącego czytać ze zrozumieniem na Pawłowską, Macierewicza, Kaczyńskiego i całą tą ferajnę za kolosalny dysonans logiczny.

I nie, nie znam, obracając się w środowisku biznesowym nikogo (pracuję z ludźmi z różnych zakątków Polski) kto nie śmiał by się przez łzy, czując jak nadchodzą 4 lata paranoi, o głosowaniu na PiS z uprzejmości nie wspomnę.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 paź 2015, 11:44

Duch-Dziadka pisze: Wypowiedź:" Jestem piękny i uroczy popatrzcie w moje oczy, jestem przecież najpiękniejszy a na pewno najskromniejszy" Cóż mogę dodać, wielokrotnie mogłem się w życiu przekonać, że nie ważne gdzie pracujesz i czym sie zajmujesz...ważne, jakim jesteś człowiekiem. Nagrody biznesowe, nagrody targowe i inne...daj spokój znam to wszystko bardzo dobrze i wiem jakie są zasady i kryteria przyznawania. Na mnie to nie robi wrażenia. Ciężka praca i ryzyko również, choć chwali się ludziom którzy je podejmują, bo każdy jest kowalem swojego losu.
Daleki jestem od forumowego narcyzmu i raczej nie mam zwyczaju pisać tu o swoich przygodach społeczno-zawodowych. Chciałem tylko, żebyś zrozumiał, że wyborcy PIS - w tym ja i moi znajomi - to nie fanatycy, moherowe berety, ludzie przegrani i tacy, którym się nie udało. Jak widać dostrzegłeś to co dostrzegłeś i zrozumiałeś to co zrozumiałeś - po swojemu. Jestem do tego przyzwyczajony, że jak komuś brakuje argumentów to przypina "gębę".

Ale....
Duch-Dziadka pisze:Wygląda na to, że mimo wszystko nie czytałeś tematu ze zrozumieniem. Dziwię się, że jako przedsiębiorca masz poglądy katotaliba.
z tym katotalibem to przesadziłeś... jestem zwolennikiem rozdziału kościoła od państwa, wyprowadzenia religii ze szkół, zachowania kontrowersyjnego ustawodawstwa na obecnym poziomie i...nie chodzę nawet do kościoła.

Ale...szacuneczek... Ty wiesz lepiej niż ja. Jakie to proste i oczywiste.
darbo pisze:Pozostań przy swoim. Myśl jak chcesz... bądź przerażony tym co się zbliża....

Duch-Dziadka pisze:Toś popruł teraz. Przerażony jestem ludzką bezmyślnością i brakiem umiejętności logicznego myślenia.
Coż... będziesz musiał jakoś z tym żyć od poniedziałku
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 21 paź 2015, 11:49

darbo pisze:
z tym katotalibem to przesadziłeś... jestem zwolennikiem rozdziału kościoła od państwa, wyprowadzenia religii ze szkół, zachowania kontrowersyjnego ustawodawstwa na obecnym poziomie i...nie chodzę nawet do kościoła.
Tym bardziej nie rozumiem Twojej postawy i chęci oddania głosu na PiS.
Uzasadnij w takim razie w kilku zdaniach czym Ty lub Twoi znajomi się kierujecie w swoim świadomym wyborze, bo nic mi się tutaj nie zgadza.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 21 paź 2015, 11:59

stabraf pisze:Ja nie zagłosuję ani na PO ani na PiS...
: ok2 : Ani Kukiz...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Heathen
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Konrad

Post autor: Heathen » 21 paź 2015, 12:04

QV...soon:)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 21 paź 2015, 12:06

Duch-Dziadka pisze:
darbo pisze:
Tym bardziej nie rozumiem Twojej postawy i chęci oddania głosu na PiS.
Uzasadnij w takim razie w kilku zdaniach czym Ty lub Twoi znajomi się kierujecie w swoim świadomym wyborze, bo nic mi się tutaj nie zgadza.
Uzasadnię lecz umówmy się: możemy się obyć bez złośliwości i przypinania gęby? Z obu stron. OK?

cesar
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany
Imię: cesar

Post autor: cesar » 21 paź 2015, 12:58

Teraz trochę przewrotnie.Cieszyłbym się gdyby do sejmu nie wszedł PSL. Może to naiwność,ale wiązałbym z tym nadzieje na likwidację KRUS.Parlament ani rząd nie stojący pod lufą pistoletu PSL mógłby spróbować, choć wizja blokady dróg nie napawa optymizmem.
Teraz kamyczek do ogródka Darbo. Mogę pić gorszą whisky, jeść mniej szynki, ale mam obsesję wolności. Słowa,myśli, wyboru,wolności postrzegania świata, ludzi mnie otaczających. O tym czy postrzegam kogoś jako patriotę chcę decydować sam.Jeśli moja córka nie będzie mogła w sposób naturalny zajść w ciążę, chcę pozostawić jej prawo wyboru, czy dokona zapłodnienia in vitro, czy dziecko adoptuje ? Każdemu kto powie "Bóg tak chciał " - wyrwę język.Jeśli mam położyć na szali wyboru z jednej strony podpierdzielenie 2 mld z budowy autostrad, co dzieje się na całym świecie, na drugiej zaś stronie zabranie mi wolności, ograniczenie swobody dokonywania wyborów ....wybieram to pierwsze.Jeśli ma wejść w życie obsada stanowisk z klucza ,o którym mówią ludzie związani z prezesem, powinienem emigrować ,ale jestem za stary.Jeśli służbami miałby kierować człowiek opętany obsesjami,jeśli w trybunale konstytucyjnym miałaby zasiadać pani Pawłowicz, wolę dyskusje u Sowy, nota bene nikomu nie szkodzące.Jeśli mają zamykać lekarzy i transplantologia ma spaść do zera a lekarz ma się bać zamknąć drzwi rozmawiając z pacjentem, wolę zegarki Nowaka.To cały czas wybór mniejszego zła.I to nie jest wybór przeciwko.To są moje negocjacje z samym sobą.Jeśli kibole mają stać się zapleczem politycznym partii, to po prostu przeczy zwykłej przyzwoitości.Wybaczcie ,ale ani człowiek ani organizacja ani partia ,która nie umie, nie chce koalicji z nikim, nie ma mentalnej zdolności koalicyjnej ,oznacza tylko jedno - dyktatura.
Thesis 3,0 V6 2002

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”