luka pisze:Nareszcie się objawiłeś
Dlaczego w takim razie tak bardzo raziły cię taśmy PO?
Czy złodziej może się równać z osobą, która doprowadza pośrednio lub bezpośrednio do śmierci człowieka? Jakie przestępstwo jest gorsze?
Co masz na myśli i czy naprawdę chcesz rozpoczynać ten wątek?
wujekp pisze: Natomiast oczywiście osoby, które głosowały na PiS nie przyznają ot tak, że zostały wydymane od razu na wejściu. Naturalnym odruchem jest racjonalizacja naszych wyborów (czego by nie dotyczyły).
Oprócz racjonalizacji ludzka psychika na dużą skalę stosuje jeszcze
projekcję. To taki mechanizm rzutowania na innych, własnych, zwykle nieświadomych poglądów, zachowań lub cech.
Otóż mam takie wrażenie, że jestem w tej dyskusji wygodnym obiektem do projekcji dla niektórych dyskutantów, którzy z reguły wiedzą lepiej niż ja, jak się czuję, co myślę i dlaczego głosowałem na pis, i po co mi taki radykalizm i są pewni, że jestem w gruncie rzeczy, małym, ksenofobicznym internetowym trollem ]:-) . Wiedzą też, że w pewnym momencie będę musiał przejrzeć na oczy i opadną mi klapki "pisiora" i boleśnie skończy się mój fanatyzm religijny, a to, że nie praktykuję żadnej religii nie odgrywa tu znaczącej roli.
Ale taki urok tej dyskusji.
belial666 pisze:
PS. Zwymiotowałem darbem...
To jedna z ostatnich reakcji obronnych
starego, przed przyjęciem nowej
prawdy. Nie ma powodów do niepokoju.
Niestety proces Twojej duchowej przemiany może zostać nie dokończony, ponieważ zostaliśmy napomnieni

za obniżanie poziomu dyskusji. Szkoda bo "VIRGIN SQUAD" dotarł do Twojego Anioła stróża- jest nawet jego zdjęcie

. Niestety ale chyba nikogo to tutaj nie interesuje

. Hmm... to mógłby być moment przełomowy.

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD