Fajnie masz.darbo pisze:Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
:
Jak twoje dzieci głosowały w wyborach, za kim?.
Fajnie masz.darbo pisze:Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
:
Skoro ktoś mi wmawia, że takie prawo prezydenta aby ułaskawić Kamińskiego i etyka oraz zdrowy rozsądek nic tutaj nie ma do rzeczy to tak właśnie uważam. Bo wymgasz od PO ale już od PiS-u nie. Ja wymagam od wszystkich.darbo pisze:Nie wiem czy nikt oprócz mnie? Hobbysta? Heathen - troszku - racjonalna wypowiedź była niejedna. Szczerze mówiąc to mnie to zastanawia jak to się stało, że PIS tu wygrał wybory a w tej wypowiedzi dominują opcje reżimoweDuch-Dziadka pisze: Dlaczego oprócz Ciebie nikt nie podejmuje dyskusji. Strach??? Brak argumentów??? Nie rozumienie otaczającego go świata??? W ostatnim pytaniu zawarłem chyba odpowiedź.
Jak rozumiem sugerujesz odpowiedź, że ja i reszta tych co głosowali na PIS "nie rozumiemy otaczającego nas świata" ?
Wole być uświadomionym chamem niż kalekim umysłowo pozornie kulturalnym. Widzisz ja też umieć odpisać. Miało być bez wycieczek, ale widzę nie umiesz się powstrzymać.darbo pisze:Jak ktoś nie rozumie otaczającego świata to jest głupi. Chcesz tu Nas obrazić? Tych, którzy zagłosowali na PIS? Do tej diady uroda i inteligencja dopisałbym również kulturę osobistą. PAN Ci poskąpił?Duch-Dziadka pisze:Natomiast Pan bóg zamiast urody dał mi rozum, umiejętność analizowania oraz zdroworozsądkowe postrzeganie otaczającego świata
Pyk!!! Piłeczka nie przeszła..., a wiesz dlaczego??? Bo nie można tego samego powiedzieć o Tobie.darbo pisze:Ta dyskusja była by łatwiejsza gdyby było więcej takich wypowiedzi.Duch-Dziadka pisze:Co ciekawe może dla Ciebie uważam, że wczorajsza akcja związana z przegłosowaniem TK jest dla mnie dziwna.
Nie do końca wiem czy to będzie dobre czy złe, ale jednego jestem pewien: nieobecni nie mają racji. Wyjście z sejmu części posłów to głupota. Z drugiej strony PO przed końcem kadencji mogło przegłosować zmiany no więc PiS w odpowiedzi zrobił to samo. Złośliwość i głupota jednej i drugiej strony. Od co.
Czyli popierasz ułaskawienie kolesia podejrzanego o popełnienie przestępstwa i jego zasiadanie w rządzie.darbo pisze:Nie zgadzam się z tymDuch-Dziadka pisze:Prezydent jest przedstawicielem wszystkich Polaków. Mógł być przekonany o tym, że krasnoludki czeszą grzywy koniom w stajni, nie ma to znaczenia. Uważam, że jego zachowanie jest nieetyczne i nie przystoi temu stanowisku.
Pokazał, że nie jest prezydentem Polaków tylko wyborców PiS-u. Uważam również, że człowiek pokroju Kamińskiego ze swoimi zarzutami nie powinien być w rządzie choćby ze względu na toczące się procesy. OK jeśli sąd najwyższy go uniewinni niech wraca. Póki co Duda pokazał, że jest PiS-owskim żołnierzem na usługach Kłamczyńskiego znaczy się Kaczyńskiego.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...i nadal uważasz, że postrzeganie przez Ciebie otaczającej rzeczywistości jest zdrowe???darbo pisze:PIS też nie może. Jak będzie butne i pyszne to zmienię zdanie. Na ten moment nie ma takiej opcji. Po tygodniu rządzenia. dwa dni po expose???!!!Duch-Dziadka pisze:W kampanii mówiło się, że PO jest butne i pyszne. PiS jest dokładnie takie samo. Tylko w Twoim rozumieniu PIS może, a PO nie. W moim rozumieniu PO i PiS nie może się tak zachowywać i z tym się NIE ZGADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
cdn
Ty umieć i to nie pierwszy raz.Duch-Dziadka pisze: Wole być uświadomionym chamem niż kalekim umysłowo pozornie kulturalnym. Widzisz ja też umieć odpisać. Miało być bez wycieczek, ale widzę nie umiesz się powstrzymać.
Dajesz Maciejmaciej_ignys pisze:Mimo piątku jestem jeszcze trzeźwy, ale zapewniam Cię, jeśli sobie tylko tego zażyczysz odnajdę bez trudu takie Twoje szarże w tym wątku
Z przyjemnościądarbo pisze:Ty umieć i to nie pierwszy raz.Duch-Dziadka pisze: Wole być uświadomionym chamem niż kalekim umysłowo pozornie kulturalnym. Widzisz ja też umieć odpisać. Miało być bez wycieczek, ale widzę nie umiesz się powstrzymać.
To, że ktoś taki jak Ty uważa kogoś takiego jak ja za kalekiego umysłowo jest dla mnie wyjątkową nobilitacją. Naprawdę ale to naprawdę bardzo bym się zaniepokoił jakbyś uważał inaczej
Dajesz Maciejmaciej_ignys pisze:Mimo piątku jestem jeszcze trzeźwy, ale zapewniam Cię, jeśli sobie tylko tego zażyczysz odnajdę bez trudu takie Twoje szarże w tym wątku
Znajdź jedną manipulacje w tym co napisałem do tej pory w tym wątku. Ja znajdę jedną Twoją. Porównamy i podyskutujemy kulturalnie...jak za dawnych czasów, ok?
No to jesteśmy ugadanimaciej_ignys pisze:Z przyjemnością![]()
Nie sądzę żebym zdążył bo prócz pracy muszę się uszykować na Krzywaniec, a tam nie ma neta, ale najpóźniej w niedzielę uklęknę przed materią
belial666 pisze:Fajnie masz.darbo pisze:Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
:
Nie czepiaj się literówki to uwłacza Twojej godności. Myśląc o kalekim umysłowo miałem w głowie Kłamczyńskiego, ale skoro przez przypadek trafnie użyłem cech opisujących Ciebie to zrobiłem to nieświadomie.darbo pisze: Ty umieć i to nie pierwszy raz.
To, że ktoś taki jak Ty uważa kogoś takiego jak ja za kalekiego umysłowo jest dla mnie wyjątkową nobilitacją. Naprawdę ale to naprawdę bardzo bym się zaniepokoił jakbyś uważał inaczej
Razem ze mną solidaryzuje się z Finlandią(bardziej chodzi tu o trunek niż kraj)darbo pisze:Też zaznałem wgląduArt92 pisze:No i wszystko jasnedarbo pisze:Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.![]()
Artur co robi Kwaśniewski w twoim awatarze?
Niestety, staramy się, natury rzeczy, a z drugiej mańki Pis kopie żonę, kobiety w brzuch... Jakby mało w sobie problemu miały... To takie ukierunkowujące w jeden punkt.darbo pisze:No to jesteśmy ugadanimaciej_ignys pisze:Z przyjemnością![]()
Nie sądzę żebym zdążył bo prócz pracy muszę się uszykować na Krzywaniec, a tam nie ma neta, ale najpóźniej w niedzielę uklęknę przed materią
pozdrawiam
belial666 pisze:Fajnie masz.darbo pisze:Dwie córki bliźniaczki dwujajowe. Wiek 22.belial666 pisze:Darbo, masz dzieci?. W jakim wieku?. Odpowiesz?.
:
Wiesz co, szczerze mówiąc to nie wiem czy w ogóle głosowały ponieważ mieszkają poza granicami kraju. Nie wnikam w ich polityczne wybory i nie mowie im co mają jeść i z kim sypiać. Był jeden burak co się kręcił wokół młodszej o 5 minut to raz powiedziałem co o tym myślę i gdzie go nie chcę widzieć a i tak jeszcze pól roku z nim się zadawała
A Ty masz dzieci?
Nie dość, że inteligentny to jeszcze kłamczuszek.Duch-Dziadka pisze:Nie czepiaj się literówki to uwłacza Twojej godności. Myśląc o kalekim umysłowo miałem w głowie Kłamczyńskiego, ale skoro przez przypadek trafnie użyłem cech opisujących Ciebie to zrobiłem to nieświadomie.darbo pisze: Ty umieć i to nie pierwszy raz.
![]()
Nie znam Cię na tyle aby używać takich epitetów to tak na marginesie![]()
Refleksja I rzędu: zaszła katastrofa w ParyżuArt92 pisze:Razem ze mną solidaryzuje się z Finlandią(bardziej chodzi tu o trunek niż kraj)darbo pisze: Artur co robi Kwaśniewski w twoim awatarze?Wszyscy tydzień temu wstawiali zdjęcia z Francją w tle, mimo że żaden Francuz nie wstawił zdjęcia z flagą Polski po Smoleńsku, ani żaden Polak nie wstawił zdjęcia z flagą Rosyjską po katastrofie ich samolotu. Więc postanowiłem się wesprzeć jakiś kraj
![]()
Będą z Ciebie ludzie SynuArt92 pisze:Twoje córki są rok młodsze ode mnie więc chyba przejdziemy na Pan
Generalnie masz rację. I żeby nie było, bardzo współczuję Francji tej tragedii, tylko podobne zdarzają się tak często,w tak różnych krajach, że musiałbym codziennie wstawiać inną flagę. To raz. Dwa: Nie wydaje mi się by ten gest solidarności(bardziej lub mniej na pokaz) komukolwiek pomógł. Kto wierzy w Boga niech się pomodli, kto chce niech wpłaci jakiś pieniądz dla rodzin zabitych.Refleksja I rzędu: zaszła katastrofa w Paryżu
Refleksja II rzędu: wszyscy robią sobie flagi na fejsie - więc i ja sobie robię.
Refleksja III rzędu: lecz Francuzi nie robili sobie polskich flag po smoleńsku a Polacy nie robili rosyjskich po zamachu w Egipcie
Metapoziom I rzędu: generalnie mam to w dupie; flagi - bezsensowne działanie spowodowane modą
Matapoziom II rzędu: zrobię coś żeby ten głupawy proces ośmieszyć i doprowadzam go do absurdu
Metapoziom III rzędu: idę się spokojnie napić- GAME OVER
![]()
![]()
![]()
Artur gratuluję - wygrałeś, możesz się spokojnie napić. W tak młodym wieku wykazujesz się już tak zaawansowanym poziomem refleksji. Podoba mi się. Powaga![]()
Art92 pisze:Twoje córki są rok młodsze ode mnie więc chyba przejdziemy na Pan
Będą z Ciebie ludzie synu![]()
![]()
![]()
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oczywiście, że żartuje. Któż to, o zdrowych zmysłach i ciele oddaje głos na PiS, nie!?:)madolat pisze:A ja cały czas mam wrażenie że Ty, Darek cały czas się z Nami bawisz i tak naprawdę wcale tak nie myślisz...![]()
A że pisać lubisz i umiesz, to cała ta dyskusja jest Ci bardzo na rękę, nawet pomimo tego, że przyszywa Ci się jakieś łatki
Prawo i Sprawiedliwość - 5.711.698 głosów - 37,58 proc.belial666 pisze:
Oczywiście, że żartuje. Którz to, o zdrowych zmysłach i ciele oddaje głos na PiS, nie!?:)
Niestety. Kto powiedział, że większość ma, miała rację.madolat pisze:Prawo i Sprawiedliwość - 5.711.698 głosów - 37,58 proc.belial666 pisze:
Oczywiście, że żartuje. Którz to, o zdrowych zmysłach i ciele oddaje głos na PiS, nie!?:)
Aż tylu ich mamy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Masz dobre wrażenie. Jakby to powiedzieć. Zbyt nisko ta objętość się objawiła.darbo pisze: Z większych pojemności mam jeszcze coś takiego![]()
Ale mam wrażenie, że nie o taką pojemność Ci chodziło![]()
![]()