[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 14:10

Nat pisze: Wyglądasz na urażonego szczerością Maćka_Ignysia, dlatego tak się miotasz.
Uwierz mi, że rozmowa z Maciejem to pestka w porównaniu z tym, co usłyszałem od kliku innych kolegów. "Pisior", "fanatyk" to jest norma a jeden groził mi śmiercią. :roll:

Maciej Ignys to jest czysta przyjemność, w tym intelektualna. :-P

Więc mylisz się.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 lis 2015, 14:16

Skoro jak twierdzisz, nie czujesz się urażony jego szczerością, to po co kompulsywnie drążysz temat cały dzień na forum publicznym?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 27 lis 2015, 14:22

Art92 pisze:Jak można się tak spierać o dwie partie które zasadniczo niewiele się różnią?
Obrazek doskonały : ok2 : : ok2 : : ok2 :

Obrazek
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 27 lis 2015, 14:31

darbo pisze:
Nat pisze: Wyglądasz na urażonego szczerością Maćka_Ignysia, dlatego tak się miotasz.
Uwierz mi, że rozmowa z Maciejem to pestka w porównaniu z tym, co usłyszałem od kliku innych kolegów. "Pisior", "fanatyk" to jest norma a jeden groził mi śmiercią. :roll:

Maciej Ignys to jest czysta przyjemność, w tym intelektualna. :-P

Więc mylisz się.
Wiesz darbo, oddałeś głos na zespół niespokojnych nóg, który miesza, nie na forum, nie w twoim życiu, ale w naszym. Wolałem już rządy PO chodź też kradli i wynosili. Ale lenistwo i bezsens PiS'u doprowadza do obłędu. Głosując na nich jesteś jednym z nich i będziesz oceniany i rozliczany razem z nimi. Tak powinno być.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 14:50

Nat pisze:Skoro jak twierdzisz, nie czujesz się urażony jego szczerością, to po co kompulsywnie drążysz temat cały dzień na forum publicznym?
A gdzież to Ci się jedno słówko na literkę "ch" podziało?

Miało być merytorycznie?

Snail pisze:
darbo pisze:
rain pisze:Tak czytam i czytam i dochodzę do wniosku że pan prezes mógłby Cię zajść od tyłu i wprowadzić sondę, a Ty nie miałbyś obiekcji.
Czy Nat zwróci uwagę na merytoryczność wypowiedzi kolegi Raina?

Co wnosi do sporu sonda Prezesa w moim odbycie? Czy opisane "zajście od tyłu" sugeruje coś o mojej lub Prezesa orientacji seksualnej? Jak mam rozumieć "sondę"? Czy dosłownie? Czy symbolicznie jako reprezentantkę "fallusa" a dla mniej wtajemniczonych "członka"? : gafa :

Czy Nat zabierze w tej sprawie głos? :lol:

Czy pouczy Raina tak jak poucza mnie? :mrgreen: :)))))
Darku, ja jestem prosty chłop. Ale może spróbuję... Rainowi chodziło chyba o to, że przyjmujesz wszystko, co mówi / robi PIS i prezes tego przedsiębiorstwa bezkrytycznie. Więc użycie przez w/w prezesa sondy wobec Twojej osoby również prawdopodobnie przyjąłbyś bezkrytycznie.
Ja tam się wcale nie obrażam na różne tego typu insynuacje ;) Sam też używam takiego języka od czasu do czasu. Chodzi mi generalnie o to, że gdybym ja napisał coś takiego w odpowiedzi Maciejowi Ignysowi to zapewne kolega Nat zwrócił by mi uwagę, że nie dyskutuję merytorycznie i daje się ponosić emocjom.

Ciekawe czy równie sprawiedliwie będzie rozdawał "rózgi" pozostałym dyskutantom?

Śmiem wątpić.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 lis 2015, 15:15

Bądź tak miły i nie wykorzystuj mojego nicka do smagania nim kolejnych swoich dyskutantów. Nie masz prawa do bezpłatnego wykorzystywania tej nazwy i wizerunku. :D
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 15:19

Nat pisze:Bądź tak miły i nie wykorzystuj mojego nicka do smagania nim kolejnych swoich dyskutantów. Nie masz prawa do bezpłatnego wykorzystywania tej nazwy i wizerunku. :D
O...sorry. Nie uczynię już tego nigdy więcej. Najmocniej przepraszam. :D

rain pisze:Darku, wg mnie całkiem bezrefleksyjnie przyjmujesz wszystko co serwuje Prawo i Sprawiedliwość.
No to mnie zraniłeś... do bulu :lol: ;)

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 27 lis 2015, 15:47

darbo pisze:
rain pisze:Darku, wg mnie całkiem bezrefleksyjnie przyjmujesz wszystko co serwuje Prawo i Sprawiedliwość.
No to mnie zraniłeś... do bulu :lol: ;)
Ok, pośmiałeś się, a teraz powiedz proszę: czy dostrzegasz jakieś nieścisłości, skazy, nieprawidłowości czy też błędne decyzje w postępowaniu obecnego rządu? Czy jest coś co Ci się nie podoba? Uzasadnij proszę, jeśli tak lub jeśli nie.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 27 lis 2015, 15:47

Już odpowiadam Darku.
Po pierwsze nie zamierzam być wobec Ciebie arogancki, bo to nie Ciebie nie lubię, tylko PiS.
Tak samo jak nienawidzę KK i zwalczam go z całą zaciętością, tak ludzie szczerze wierzący mi nie wadzą.
Po drugie (w kwestii Nat'a, wybacz), to że nie lubi pomarańczy nie oznacza że lubi jak mu nogi śmierdzą.
Moje zarzuty (nieobiektywne rzecz jasna) tyczyły się tylko męczącej retoryki, co przyznał mi Nat.
Wyciągasz po prostu oczywiste wnioski z zupełnie nieoczywistych danych a oponentom zarzucasz nieobiektywizm.
I jest to metoda która zirytowała Jarka, a wcześniej mnie, bo konsekwentnie ubiera interlokutora w cudze buty.
Niestety jak pokazało ostatnie 75 stron, ani ja Cię nie przekonam ani Ty się do bycia przekonanym nie zbliżasz.

Na pocieszenie powiem Ci że to jest trzeci raz w życiu jak się z Nat'em zgadzamy a przegadaliśmy wiele litrów :D
I ostatnio kiedy się z nim zgadzałem to powiedział:
- Może byś poszedł spać, jesteś solidnie narąbany - a ja odpowiedziałem:
- Chybrzzae rasz mazzje - i poszedłem spać :lol:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 15:57

maciej_ignys pisze:Po drugie (w kwestii Nat'a, wybacz), to że nie lubi pomarańczy nie oznacza że lubi jak mu nogi śmierdzą.
Maciej poproszę Cię o jedną rzecz. Chciałbym, żebyś przeczytał uważnie to co zaraz napiszę i wskazał gdzie się mylę. Ok?

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 27 lis 2015, 16:00

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:Po drugie (w kwestii Nat'a, wybacz), to że nie lubi pomarańczy nie oznacza że lubi jak mu nogi śmierdzą.
Maciej poproszę Cię o jedną rzecz. Chciałbym, żebyś przeczytał uważnie to co zaraz napiszę i wskazał gdzie się mylę. Ok?
Jak nie będziesz robił retorycznych szpagatów - z przyjemnością ;)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 lis 2015, 16:14

Darbo, a obietnicę daną mi - spełnisz?
maciej_ignys pisze:Na pocieszenie powiem Ci że to jest trzeci raz w życiu jak się z Nat'em zgadzamy a przegadaliśmy wiele litrów :D
Wiesz.. wcale nie odniosłem takiego wrażenia. W kwestiach mistycznych nie zgadzamy się w 99,825 %, w pozostałych - duuuzo częściej ;)
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 16:18

Dyskutujemy już o polityce 75 stron. Było tu obecnych wiele różnych wątków ale ten dominujący brzmi: zmiana władzy z PO/PSL na PIS i jej konsekwencje. Zarysowały się różne stanowiska lecz większość dyskutantów jest przekonanych o lub wieszczy okres złych rządów obecnej władzy. Z jednej i drugiej strony padają argumenty personalne i prawdopodobnie nikt tu nikogo do niczego nie przekona. Każdy jest przekonany o swojej racji i każdy jej broni.

Miałeś mi podać przykład moich manipulacji i ten przykład podałeś. Napisałeś, że "czepiam się" kolegi N ponieważ jego wypowiedź była czysto merytoryczna a ja jak zwykle odpisałem w swoim stylu, czyli zaczepnie.

Czy naprawdę podtrzymujesz swoje zdanie o tym, że N. był tylko merytoryczny?

Czy jeżeli w sporze kłócą się przede wszystkim zwolennicy śmierdzących nóg i pomarańczy, wskazanie przez jednego, nowego dyskutanta, że nie znosi pomarańczy nic nie znaczy? Nie jest to stanowisko wobec śmierdzących nóg - w jakimś sensie? Czy zwolennicy śmierdzących nóg mają prawo się cieszyć, że ważny dyskutant uważa, że "pomarańcze" bredzą?

Naprawdę widzisz tylko moją stronniczość? Naprawdę tylko ja tutaj ubieram innych w "cudze" buty? Tylko ja posługuje się chwytami retorycznymi? Tylko ja łajam innych argumentami "ad personam"? Tyko ja dobieram informację do wcześniej założonych przekonań?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2015, 16:29 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 27 lis 2015, 16:24

darbo pisze:Czy jeżeli w sporze kłócą się przede wszystkim zwolennicy śmierdzących nóg i pomarańczy, wskazanie przez jednego, nowego dyskutanta, że preferuje pomarańcze nic nie znaczy? Nie jest to stanowisko wobec śmierdzących nóg - w jakimś sensie? Czy zwolennicy śmierdzących nóg mają prawo się cieszyć, że ważny dyskutant uważa, że "pomarańcze" bredzą?
Cały Twój proces intelektualny opiera się na błędnym z gruntu założeniu, że nowy dyskutant lubi pomarańcze. Opierasz to na swoim widzimisiu, bo tak Ci wygodnie. Zamiast brakujących dowodów, pozostaje Ci jedynie tania erystyka. Wyjaśnień merytorycznych, które burzyłyby Twój dyskurs, nie przyjmujesz. Dlatego to jałowa paplanina. I w dodatku off topic. Gadka na tematy polityczne, choć nudna, jest 100x ciekawsza, niż gadka na temat Darbo, mnie czy innych. Możemy więc wrócić do meritum?
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 27 lis 2015, 16:28

Oczywiście pomyliłem się. Nie lubi tych pomarańczy. Nie znosi ich. One bredzą. Mój błąd. Maciej weź poprawkę. Już poprawiłem.

Zaraz wrócimy do meritum. Spokojnie. Czekam na odpowiedź Macieja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”