luka pisze:
Widocznie na taki poziom zasługujesz, bo kiedy miałeś podać argumenty na twoją wydumaną tezę o "zapaści cywilizacyjnej Polski po PO", otrzymałem stek subiektywnych bzdur i ogólników nie mających prawie nic wspólnego z "cywilizacyjnością" nie wspominając o "zapaści".
Głównym przesłaniem do tej zapaści była dla ciebie islamizacja europy
Moja wypowiedź dotycząca "zapaści cywilizacyjnej" Polski pod rządami PO/PSL.
1. Czynna akceptacja rosnącego zadłużania kraju.
2. Brak sensownej polityki będącej odpowiedzią na narastającą zapaść demograficzną.
3. Brak zdecydowanych reakcji koalicji PO/PSL na wyzierającą z taśm prawdę o jakości życia politycznego i polityczno-gospodarczego.
4. Reakcja Państwa Polskiego na katastrofę w Smoleńsku będąca najlepszym przykładem jego słabości i nieudolności.
5. Polityka "ciepłej wody w kranie" w sytuacji narastających problemów/zagrożeń wewnętrznych i zewnętrznych.
6. Akceptacja/przyzwalanie/brak przeciwdziałania na olbrzymi transfer kapitału poza granicę Polski.
7. Brak zdecydowanych działań wobec strat Państwa w związku z nieszczelnym systemem podatkowym.
8. Afery, aferki, drobne przekręciki, krętactwo, pycha, przywiązanie do władzy, rozmycie ideowe, przesunięcie na lewo, oderwanie od rzeczywistości i inne.
9. Reakcja Rządu Polskiego na kryzys "uchodźczy".
10. Czekoladowy orzeł
11. Stosunek do tzw. polskości.
12. "Gross" syndrom.
13. Tolerowanie na najwyższym stanowisku wyraźnego sympatyka WSI.
No i taka jest dyskusja z Tobą. Albo nie rozumiesz albo nie pamiętasz albo nie doczytałeś. Jeden punkt (9) na 13 czyni, że "głównym przesłaniem" jest zagrożenie islamizacją Europy? Zapamiętałeś to co chciałeś w czym przypominasz swojego towarzysza walki, który też tutaj najpierw żądał ode mnie odpowiedzi, ja odpowiedziałem, a On potem mnie tu obrzucił zarzutem, że nie odpowiedziałem. Moja odpowiedź jest "ogólnikowa"? A jaka ma być na forum?
Daj już sobie spokój. Po co mam Ci odpowiadać jak i tak tego nie czytasz?
Po co w ogóle ta dyskusja?

były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD