[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 0:40

darbo pisze:
luka pisze: Widocznie na taki poziom zasługujesz, bo kiedy miałeś podać argumenty na twoją wydumaną tezę o "zapaści cywilizacyjnej Polski po PO", otrzymałem stek subiektywnych bzdur i ogólników nie mających prawie nic wspólnego z "cywilizacyjnością" nie wspominając o "zapaści". Głównym przesłaniem do tej zapaści była dla ciebie islamizacja europy :roll:
Moja wypowiedź dotycząca "zapaści cywilizacyjnej" Polski pod rządami PO/PSL.

1. Czynna akceptacja rosnącego zadłużania kraju.
2. Brak sensownej polityki będącej odpowiedzią na narastającą zapaść demograficzną.
3. Brak zdecydowanych reakcji koalicji PO/PSL na wyzierającą z taśm prawdę o jakości życia politycznego i polityczno-gospodarczego.
4. Reakcja Państwa Polskiego na katastrofę w Smoleńsku będąca najlepszym przykładem jego słabości i nieudolności.
5. Polityka "ciepłej wody w kranie" w sytuacji narastających problemów/zagrożeń wewnętrznych i zewnętrznych.
6. Akceptacja/przyzwalanie/brak przeciwdziałania na olbrzymi transfer kapitału poza granicę Polski.
7. Brak zdecydowanych działań wobec strat Państwa w związku z nieszczelnym systemem podatkowym.
8. Afery, aferki, drobne przekręciki, krętactwo, pycha, przywiązanie do władzy, rozmycie ideowe, przesunięcie na lewo, oderwanie od rzeczywistości i inne.
9. Reakcja Rządu Polskiego na kryzys "uchodźczy".
10. Czekoladowy orzeł :x
11. Stosunek do tzw. polskości.
12. "Gross" syndrom.
13. Tolerowanie na najwyższym stanowisku wyraźnego sympatyka WSI.

No i taka jest dyskusja z Tobą. Albo nie rozumiesz albo nie pamiętasz albo nie doczytałeś. Jeden punkt (9) na 13 czyni, że "głównym przesłaniem" jest zagrożenie islamizacją Europy? Zapamiętałeś to co chciałeś w czym przypominasz swojego towarzysza walki, który też tutaj najpierw żądał ode mnie odpowiedzi, ja odpowiedziałem, a On potem mnie tu obrzucił zarzutem, że nie odpowiedziałem. Moja odpowiedź jest "ogólnikowa"? A jaka ma być na forum?

Daj już sobie spokój. Po co mam Ci odpowiadać jak i tak tego nie czytasz?

Po co w ogóle ta dyskusja? :roll: :-? : biczowanie :
Niestety, to było nam potrzebne. Czas pokazał, że wyszło na dobre :)

" I jeszcze jeden i jeszcze raz..."
:)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 9:11

belial666 pisze:" I jeszcze jeden i jeszcze raz..." :)
To jakaś ulubiona pieśń Twojego dzieciństwa :?: :lol:

Mam jeszcze jedno pytanie bo muszę Ciebie wsadzić do jakiejś szufladki: Ty jesteś taki satanista kulturowy, czy też wierzysz w istnienie różnego rodzaju Duchów i Duszków :?: :-P
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 9:24

darbo pisze:

Mam jeszcze jedno pytanie bo muszę Ciebie wsadzić do jakiejś szufladki: Ty jesteś taki satanista kulturowy, czy też wierzysz w istnienie różnego rodzaju Duchów i Duszków :?: :-P

:) Sytuacja Smoleńska to pewnego rodzaju prezencik od Rosjan, za wymordowaną inteligencję w Katyniu. Czego nie można powiedzieć o PiS- owskiej załodze Tupolewa. :roll: Szkoda, szkoda. :)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 01 gru 2015, 9:37

Rutuś pisze:Prawdopodobnie z mocnym naciskiem na słowo prawdopodobnie "Zasada niedokonywania zmian w trakcie roku podatkowego nie dotyczy bowiem tych rozwiązań, które są korzystne dla podatników."W związku z tym wynika że 30 listopad nie jest datą wiążącą ale gdzie wykopać na to kasiorę.Może mamy tu księgowego który się wypowie w tym temacie.
Nic nie żaden księgowy, gdyż księgowy zajmuje się zwykłą rejestracją zdarzeń gospodarczych i tworzeniem raportów z nich, lecz prawnik by się przydał lub podatkowiec. TK dał owszem datę wiążącą (w niej cała nasza podatnicza nadzieja) na koniec listopada, ale... roku 2016. Miejmy więc nadzieję, że chcąc nie chcąc, PIS zostanie przymuszony aby zmienić kwotę wolną pod naciskiem Trybunału, choć być może dopiero za rok. Pod warunkiem, że Trybunał, który w znaczącej części zawdzięcza stołki prezesowi PiS, czegoś nie wymyśli, by całą hecę odwlec ad Calendas Graecas. Szczególnie, że nie bardzo jest sankcja za zignorowanie wyroków TK przez partię, która ma większość w sejmie i posłusznego sobie prezydenta. Zobaczymy.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 9:55

belial666 pisze:
darbo pisze:

:) Sytuacja Smoleńska to pewnego rodzaju prezencik od Rosjan, za wymordowaną inteligencję w Katyniu. Czego nie można powiedzieć o PiS- owskiej załodze Tupolewa. :roll: Szkoda, szkoda. :)
Twoje Katyńsko-Smoleńskie dykteryjki ujawniają prawdziwy stan Twojej Umysłowości, ku mojej autentycznej radości :lol:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maciej - na podstawie Twojej poniższej wypowiedzi mam zamiar dowieść jakiego rodzaju błąd popełniasz w rozumowaniu; błąd, który jak grzech pierworodny zakłóca Ci prawidłowy ogląd rzeczywistości. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie na ten temat i szczerze mówiąc nie liczę na to, że się ze mną zgodzisz lub przyznasz mi część racji. Nawet jestem pewien, że nie :lol:

Mimo to mam nadzieję, że mój wywód będzie zrozumiały i czytelny. Zawierał będzie dedukcyjną konstrukcję logiczną złożoną z dwóch przesłanek i konkluzji. Zamierzam udowodnić, że Twoja oczywista konkluzja wynikająca z prostej dedukcji oparta jest na jednej prawdziwej i jednej fałszywej przesłance. W związku z tym podważę całe Twoje rozumowanie.

Twoja wypowiedź:
maciej_ignys pisze:Problem Darku polega na tym, że w każdym cywilizowanym kraju, a w szczególności anglosaskim kręgu kulturowym, samo toczące się postępowanie o tak poważne zarzuty związane z pełnieniem funkcji, nawet nie zagrożone karą więzienia, eliminuje zawodnika natychmiast z życia publicznego.
Politykierskie "ułaskawienie" jest objawem pychy, pokazaniem *** opozycji i potencjalnym wrogom.

cdn...
Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 10:30 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 gru 2015, 10:20

Nawet przy pytaniu o niż demograficzny, zahaczyłeś o to kogo zapraszamy do nas. Czy to aby nie twoja paranoja??
Kolejne argumenty wyjaśnione przeze mnie, dla ciebie było za mało, szkoda że nie możemy porównać tych osiągnięć z latami 2005-7.
Mogłeś obejrzeć sobie program naczelnego gazety, z której ochoczo czerpiesz sondaże :)
Był tam niejako pierwowzór Beatki Szydło, pani premier oczywiście. Siedział w tym 2 lata, i kto jak kto on wie dobrze co się teraz dzieje. Nasz Napoleon wprowadza swój plan, którego nie udało się zrealizować parę lat temu, a że napoleonowi doskwiera powoli SKS, postara się a aby tym razem błędów nie popełnić, liczę na ciebie kolego Darbo, że kiedy zacznie przeginać, będziesz pierwszy który to ogłosi?
Pytanie dodatkowe, czy Donald Tusk powinien stanąć przed TS i ewentualnie poproszę o argument za? :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 10:38

Przyznał byś się Luka chociaż raz do pomyłki; nawet nie musisz przepraszać :lol:
luka pisze:Nawet przy pytaniu o niż demograficzny, zahaczyłeś o to kogo zapraszamy do nas. Czy to aby nie twoja paranoja??
Jeżeli mam być szczery to wolę, żeby mi doskwierała paranoja niż ślepota :-P
luka pisze:Pytanie dodatkowe, czy Donald Tusk powinien stanąć przed TS i ewentualnie poproszę o argument za? :)
A kogo to obchodzi?

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 01 gru 2015, 11:39

Moje komentarze: ;)

1. Czynna akceptacja rosnącego zadłużania kraju. A co teraz PiS robi? Zwieksza deficyt.
2. Brak sensownej polityki będącej odpowiedzią na narastającą zapaść demograficzną. Zgadzam się, na razie też brak perspektyw na kompleksowe rozwiązania
3. Brak zdecydowanych reakcji koalicji PO/PSL na wyzierającą z taśm prawdę o jakości życia politycznego i polityczno-gospodarczego. Niestety powinny być dymisje nie było
4. Reakcja Państwa Polskiego na katastrofę w Smoleńsku będąca najlepszym przykładem jego słabości i nieudolności. A co rząd miał zrobić, pojechać na czołgu po wrak? Katastrofa wyjaśniona, niestety nikt nie poniósł konsekwencji za organizacje w 36 pułku.
5. Polityka "ciepłej wody w kranie" w sytuacji narastających problemów/zagrożeń wewnętrznych i zewnętrznych. Trochę nie rozumiem.
6. Akceptacja/przyzwalanie/brak przeciwdziałania na olbrzymi transfer kapitału poza granicę Polski. Jeśli finansuje się inwestycje zagranicznym kapitałem to trzeba go w końcu oddać.
7. Brak zdecydowanych działań wobec strat Państwa w związku z nieszczelnym systemem podatkowym.Fakt.
8. Afery, aferki, drobne przekręciki, krętactwo, pycha, przywiązanie do władzy, rozmycie ideowe, przesunięcie na lewo, oderwanie od rzeczywistości i inne. To jest cecha każdej opcji politycznej, wystarczy popatrzeć jak teraz PiS się rozpycha, jak lewica się kiedyś rozpychała i jak PO się rozpychało. Zarówno PO i PiS tworzy rząd kolesi a nie ekspertów, no może poza Morwieckim
9. Reakcja Rządu Polskiego na kryzys "uchodźczy".Fakt
10. Czekoladowy orzeł :x Kwestia indywidualna, ja nie uważam tego za coś złego, co więcej sam bym go zjadł
11. Stosunek do tzw. polskości. Czyli że mamy Polaków i "polaków"?
12. "Gross" syndrom. ??
13. Tolerowanie na najwyższym stanowisku wyraźnego sympatyka WSI.Ekhm, a PiS nie obsadza stanowisk "gwiazdami"?
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 11:44

Macieju :) Sprawa Kamińskiego. Fragment Twojej wypowiedzi. :trabka:
maciej_ignys pisze:Problem Darku polega na tym, że w każdym cywilizowanym kraju, a w szczególności anglosaskim kręgu kulturowym, samo toczące się postępowanie o tak poważne zarzuty związane z pełnieniem funkcji, nawet nie zagrożone karą więzienia, eliminuje zawodnika natychmiast z życia publicznego.
Politykierskie "ułaskawienie" jest objawem pychy, pokazaniem *** opozycji i potencjalnym wrogom.
Twoja powyższa wypowiedź jest jak najbardziej sensowna i zrozumiała. Gość, który ma zarzuty powiązane z pełnieniem przez niego funkcji publicznej, powinien sam skulić ogon i usunąć się z życia publicznego, co najmniej do ostatecznego wyjaśnienia. Powołujesz się na zwyczaje polityczne krajów anglosaskich. Na pozór, na tak zwany pierwszy rzut oka wszystko wygląda na "oczywistą oczywistość" jak mawia klasyk. Pozostaje mi tylko przyznać Ci rację i posypać głowę popiołem w akcie ekspiacji spowodowanym moim politycznym wyborem.

Jednak...

W klasycznym rozumowaniu logicznym mamy do czynienia z konkluzją opartą na przesłankach. Przesłanki nie zawsze są wyrażone explicite. W Twojej układance mamy jedną oczywistą przesłankę i jedną oczywistą konkluzję. Druga przesłanka (jakakolwiek ona jest) jest wyrażona implicite czyli ma charakter domyślny.

Brakuje nam jednej przesłanki. Więc pozwolę sobie ją tu umieścić. Żeby w efekcie otrzymać konkluzję - całość powinna brzmieć:

Przesłanka numer 1.

"w każdym cywilizowanym kraju, a w szczególności anglosaskim kręgu kulturowym, samo toczące się postępowanie o tak poważne zarzuty związane z pełnieniem funkcji, nawet nie zagrożone karą więzienia, eliminuje zawodnika natychmiast z życia publicznego."

Przesłanka numer 2.

Polska jest cywilizowanym krajem.

Konkluzja: prezydent nie powinien ułaskawiać Kamińskiego a tenże powinien być wyeliminowany z życia publicznego - ponieważ Polska jest cywilizowanym krajem a tak sie postępuje w takich przypadkach w cywilizowanych krajach.

Gdzie jest wiec błąd. Przesłanka 2 jest błędna. Polska nie jest cywilizowanym krajem w takim stopniu w jakim są kraje anglosaskie. Polska stara się być, aspiruje, podejmuje próby. W cywilizowanym kraju sądy są niezależne w dużo większym stopniu niż w takim kraju jak nasz. Tu łatwiej o wyroki polityczne, kiedy ktoś jest skazany bo proces był stronniczy lub kiedy ktoś powinien być skazany lecz tak sie nie dzieje bo proces również jest stronniczy. Czy system sądów III RP dobrze działa?

Najlepszym dowodem na fałsz przesłanki "Polska jest cywilizowanym krajem" jest afera taśmowa. Przyznasz, że w kraju anglosaskim wypowiedzi polityków w takim stylu spowodowały by prawdopodobnie podanie się rzadu do dymisji lub conajmniej dymisję poszczególnych ministrów. Jednak tak się nie stało.Dlaczego? Bo Polska nie jest cywilizowanym krajem

Czy proces Kaminskiego mógł być stronniczy? Mógł być. Czy mógł być zemstą za jego antykorupcyjne działania? Mógł być. Czy Kamiński może być przeszkodą dla niektórych grup interesów na stanowisku szefa CBA. Może być.

Oto argumenty za stronniczoscią procesu Kaminskiego:

1. Zapadł wyrok w aferze gruntowej, w którym skazano Piotra Rybę.
2. Umorzono postępowanie prokuratorskie przeciw Mariuszowi Kamińskiemu w związku z rzekomym nadużyciem władzy i nieprawidłowościami występującymi w czasie czynności operacyjnych.
3. Zgodę na kontrolowane prowokacje Kamiński otrzymał od prokuratorów i sądów. W konsekwencji wyrok Sądu Rejonowego Warszawa-Śródmieście powinien skutkować uniewinnieniem Piotra Ryby oraz postawieniem przed sądem prokuratorów i sędziów, którzy udzielili CBA zgody na przeprowadzenie akcji popularnie zwanej ?aferą gruntową?.
4. Prokurator domagał się dla Mariusza Kamińskiego 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata, plus 4 lata zakazu uczestnictwa w życiu publicznym. Sędzia orzekł trzy lata bez zawiasów i 10 lat zakazu sprawowania funkcji publicznych. Kiedy ostatni raz polityk dostał taki wyrok, w dodatku nie za korupcję, złodziejstwo, gwałt, czy jazdę po pijaku, ale za niewłaściwe wykonywanie swoich obowiązków?
5. Skazując go na trzy lata bezwzględnego więzienia, sąd nie tylko wymierzył wyrok wyższy, niż domagała się prokuratura, ale prawdopodobnie ? tak twierdzi wielu prawników ? najbardziej surowy w III RP za takie przestępstwo. Nawet prawnicy nieprzychylni PiS byli zaskoczeni orzeczeniem sędziego W.Ł.
6. Jeszcze większym zaskoczeniem było przygotowane przez niego pisemne uzasadnienie do wyroku, które nie dość, że ujrzało światło dzienne pod koniec kampanii wyborczej do Sejmu, to jeszcze zawierało dane personalne funkcjonariuszy CBA. Kierownictwo Biura uznało, że sędzia zaatakował służbę, ponieważ ujawniając nazwiska funkcjonariuszy, naraził ich na niebezpieczeństwo i w rzeczywistości uniemożliwił im pracę. Nie było tu mowy o pomyłce, bo wiele innych wrażliwych danych zostało w tym dokumencie ukrytych.
7. Znany polski biznesmen świętej pamięci Jan Kulczyk sam "na podsłuchu" powiedział, że gdyby DT usunął Kamińskiego z CBA było by mniej problemów z "aferami".

To dlatego Duda mógł z czystym sumieniem uniewinnić Kamińskiego. Cała ta sprawa wyroku śmierdzi na kilometr.

Nieprawdziwośc drugiej przesłanki podważa całą Twoją konstrukcje logiczną. W cywilizowanym kraju Kamiński powinien skulić ogon i się wycofać z życia publicznego do czasu ostatecznego wyroku. W takim kraju jak Polska (gdzie mogą się toczyć tego typu pokazowe procesy) prezydent ?zaingerował? aktem łaski aby przywrócić sprawiedliwość.

Cóż ? trzeba dodać, że zgodnie z zasadą, ?kto sieje wiatr ten zbiera burzę? Kamiński sam w okresie 2006-2008 swoimi pokazowymi działaniami spowodował ?zamęt? i można powiedzieć, że dostał to co sam zasiał.

Lecz ja moher ze znakiem dodatnim (moher minus to Belial666 :skeub: ) wierzę, że Kamiński jest uczciwy.

Tyle. :D
Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 12:05 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 gru 2015, 12:03

darbo pisze:Macieju :) Sprawa Kamińskiego. Fragment Twojej wypowiedzi. :trabka:
Twoja powyższa wypowiedź jest jak najbardziej sensowna i zrozumiała. Gość, który ma zarzuty powiązane z pełnieniem przez niego funkcji publicznej, powinien sam skulić ogon i usunąć się z życia publicznego, co najmniej do ostatecznego wyjaśnienia. Powołujesz się na zwyczaje polityczne krajów anglosaskich. Na pozór, na tak zwany pierwszy rzut oka wszystko wygląda na "oczywistą oczywistość" jak mawia klasyk. Pozostaje mi tylko przyznać Ci rację i posypać głowę popiołem w akcie ekspiacji spowodowanym moim politycznym wyborem.

Jednak...

W klasycznym rozumowaniu logicznym mamy do czynienia z konkluzją opartą na przesłankach. Przesłanki nie zawsze są wyrażone explicite. W Twojej układance mamy jedną oczywistą przesłankę i jedną oczywistą konkluzję. Druga przesłanka jakakolwiek ona jest jest wyrażona implicite czyli ma charakter domyślny.

Brakuje nam jednej przesłanki. Więc pozwolę sobie ją tu umieścić. Żeby w efekcie otrzymać konkluzję - całość powinna brzmieć:

Przesłanka numer 1.

"w każdym cywilizowanym kraju, a w szczególności anglosaskim kręgu kulturowym, samo toczące się postępowanie o tak poważne zarzuty związane z pełnieniem funkcji, nawet nie zagrożone karą więzienia, eliminuje zawodnika natychmiast z życia publicznego."

Przesłanka numer 2.

Polska jest cywilizowanym krajem.

Konkluzja: prezydent nie powinien ułaskawiać Kamińskiego a tenże powinien być wyeliminowany z życia publicznego - ponieważ Polska jest cywilizowanym krajem a tak sie postępuje w takich przypadkach w cywilizowanych krajach.

Gdzie jest wiec błąd. Przesłanka 2 jest błędna. Polska nie jest cywilizowanym krajem w takim stopniu w jakim są kraje anglosaskie. Polska stara się być, aspiruje, podejmuje próby. W cywilizowanym kraju sądy są niezależne w dużo większym stopniu niż w takim kraju jak nasz. Tu łatwiej o wyroki polityczne, kiedy ktoś jest skazany bo proces był stronniczy lub kiedy ktoś powinien być skazany lecz tak sie nie dzieje bo proces również jest stronniczy. Czy system sądów III RP dobrze działa?

Najlepszym dowodem na fałsz przesłanki "Polska jest cywilizowanym krajem" jest afera taśmowa. Przyznasz, że w kraju anglosaskim wypowiedzi polityków w takim stylu spowodowały by prawdopodobnie podanie się rzadu do dymisji lub conajmniej dymisję poszczególnych ministrów. Jednak tak sie nie stało.

Czy proces Kaminskiego mógł być stronniczy? Mógł być. Czy mógł być zemstą za jego antykorupcyjne działania? Mógł być. Czy Kamiński może być przeszkodą dla niektórych grup interesów na stanowisku szefa CBA. Może być.

Oto argumenty za stronniczoscią procesu Kaminskiego:

1. Zapadł wyrok w aferze gruntowej, w którym skazano Piotra Rybę.
2. Umorzono postępowanie prokuratorskie przeciw Mariuszowi Kamińskiemu w związku z rzekomym nadużyciem władzy i nieprawidłowościami występującymi w czasie czynności operacyjnych.
3. Zgodę na kontrolowane prowokacje Kamiński otrzymał od prokuratorów i sądów. W konsekwencji wyrok Sądu Rejonowego Warszawa-Śródmieście powinien skutkować uniewinnieniem Piotra Ryby oraz postawieniem przed sądem prokuratorów i sędziów, którzy udzielili CBA zgody na przeprowadzenie akcji popularnie zwanej ?aferą gruntową?.
4. Prokurator domagał się dla Mariusza Kamińskiego 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata, plus 4 lata zakazu uczestnictwa w życiu publicznym. Sędzia orzekł trzy lata bez zawiasów i 10 lat zakazu sprawowania funkcji publicznych. Kiedy ostatni raz polityk dostał taki wyrok, w dodatku nie za korupcję, złodziejstwo, gwałt, czy jazdę po pijaku, ale za niewłaściwe wykonywanie swoich obowiązków?
5. Skazując go na trzy lata bezwzględnego więzienia, sąd nie tylko wymierzył wyrok wyższy, niż domagała się prokuratura, ale prawdopodobnie ? tak twierdzi wielu prawników ? najbardziej surowy w III RP za takie przestępstwo. Nawet prawnicy nieprzychylni PiS byli zaskoczeni orzeczeniem sędziego W.Ł.
6. Jeszcze większym zaskoczeniem było przygotowane przez niego pisemne uzasadnienie do wyroku, które nie dość, że ujrzało światło dzienne pod koniec kampanii wyborczej do Sejmu, to jeszcze zawierało dane personalne funkcjonariuszy CBA. Kierownictwo Biura uznało, że sędzia zaatakował służbę, ponieważ ujawniając nazwiska funkcjonariuszy, naraził ich na niebezpieczeństwo i w rzeczywistości uniemożliwił im pracę. Nie było tu mowy o pomyłce, bo wiele innych wrażliwych danych zostało w tym dokumencie ukrytych.
7. Znany polski biznesmen świętej pamięci Jan Kulczyk sam "na podsłuchu" powiedział, że gdyby DT usunął Kamińskiego z CBA było by mniej problemów z "aferami".

To dlatego Duda mógł z czystym sumieniem uniewinnić Kamińskiego. Cała ta sprawa śmierdzi na kilometr.

Nieprawdziwośc drugiej przesłanki podważa całą Twoją konstrukcje logiczną. W cywilizowanym kraju Kamiński powinien skulić ogon i się wycofać z życia publicznego do czasu ostatecznego wyroku. W takim kraju jak Polska (gdzie mogą się toczyć tego typu pokazowe procesy) prezydent ?zaingerował? aktem łaski aby przywrócić sprawiedliwość.

Cóż ? trzeba dodać, że zgodnie z zasadą, ?kto sieje wiatr ten zbiera burzę? Kamiński sam w okresie 2006-2008 swoimi pokazowymi działaniami spowodował ?zamęt? i można powiedzieć, że dostał to co sam zasiał.

Lecz ja moher ze znakiem dodatnim (moher minus to Belial666) wierzę, że Kamiński jest uczciwy.

Tyle. :D
Teraz bierzemy na wiarę??
Jeżeli uważasz że sądy. prokuratura ( po połączeniu MS z PG ) czy TK oraz sużby będą bardziej apolityczne, to naprawdę zamilcz chłopie. Szczerze wolę żeby służby nagrywały polityków rządzących, niż kiedy miałyby służyć do obalania opozycji i wpieprzania przeciwników politycznych do więzień. Arabski podobno idzie na pierwszy ogień. Najpierw udowodnią zamach w Smoleńsku,potem Arabski idzie do paki, tego chcesz??
Kolejny raz udowadniasz, że nie jesteś obiektywny, bo widzisz źdźbło u innych a belki u swoich nie dostrzegasz. Żadne twoje udowadnianie tez na podstawie zdań wyrwanych z kontekstu tu nie pomogą. Dobrze analizujesz, wniosków niestety nie jesteś w stanie wyłapać.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 gru 2015, 12:22

luka pisze:]
Teraz bierzemy na wiarę??
Jeżeli uważasz że sądy. prokuratura ( po połączeniu MS z PG ) czy TK oraz sużby będą bardziej apolityczne, to naprawdę zamilcz chłopie. Szczerze wolę żeby służby nagrywały polityków rządzących, niż kiedy miałyby służyć do obalania opozycji i wpieprzania przeciwników politycznych do więzień. Arabski podobno idzie na pierwszy ogień. Najpierw udowodnią zamach w Smoleńsku,potem Arabski idzie do paki, tego chcesz??
Kolejny raz udowadniasz, że nie jesteś obiektywny, bo widzisz źdźbło u innych a belki u swoich nie dostrzegasz. Żadne twoje udowadnianie tez na podstawie zdań wyrwanych z kontekstu tu nie pomogą. Dobrze analizujesz, wniosków niestety nie jesteś w stanie wyłapać.
Moje powyższa wypowiedź jest skierowana głównie do Macieja i być może jeszcze tych osób, które chcą dyskutować i zakładają, że do prawdy się dochodzi a nie posiada . Ty raczej nie jesteś w stanie - z powodu braku dobrej woli a nie deficytów intelektualnych - jej zrozumieć. :-?

Coraz bardziej staczasz się w tej dyskusji w stronę dna, czyli tam gdzie rezyduje od niepamiętnych czasów kolega Belial666 :diabel: . Już niebawem - jak domniewywuję - obaj się spotkacie by usłyszeć "pukanie od dołu". :ha_red:

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 gru 2015, 12:39

Może być?

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 gru 2015, 12:47

darbo pisze:CBA. Kierownictwo Biura uznało, że sędzia zaatakował służbę, ponieważ ujawniając nazwiska funkcjonariuszy, naraził ich na niebezpieczeństwo i w rzeczywistości uniemożliwił im pracę. Nie było tu mowy o pomyłce, bo wiele innych wrażliwych danych zostało w tym dokumencie ukrytych.
To zdanie idealnie pasuje do innego bohatera? Czy też go potępisz?

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 12:48

darbo pisze:
belial666 pisze:
darbo pisze:

Twoje Katyńsko-Smoleńskie dykteryjki ujawniają prawdziwy stan Twojej Umysłowości, ku mojej autentycznej radości :lol:
Jak ja postrzegam świat i ludzi w nim żyjących, to jest moje. Rzadko dzielę się z tym, a zawłaszcz z zatwardziałymi katolikami, którzy nie potrafią racjonalnie myśleć, czy podejmować słusznych decyzji, narodowych decyzji. Częściej żyją marzeniami, które płata im ich mózgowie, ale najczęściej wpojana wraz z mlekiem "doktryna". Ubolewam...:)

Co ty sobie o mnie myślisz/jakie masz zdanie, to jest naprawdę mało ważne i drugorzędne. Kim ty jesteś, hmm? :)
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 01 gru 2015, 12:58

W zasadzie na tak piramidalną niedorzeczność powinienem się obrazić śmiertelnie i we własnym i Polski imieniu.
Prowadzisz rozbudowany dyskurs, posługujesz się wyrafinowanym słownictwem, budujesz zwielokrotnione konstrukcje logiczne, tracąc czas i zadymiając pokój.
Polska jest cywilizowanym krajem w pełnym tego słowa znaczeniu, basta !
A nawet, posługując się Twoją retoryką, jeśli nie jest to działania Dudy w kwestii Kamińskiego oddalają nas od tego jak najbardziej !
To że na podstawie bajań, pierdołów i emocji wyciągasz absolutnie nieuprawnione wnioski dotyczące procesu i wyroku nie czynią z gówna kalafiora !
To jest wyrok niezawisłego sądu od którego przysługują instancje odwoławcze i Twoje, Dudy czy ciotki Gabrysi z Radomia odczucia nie mają tu żadnego znaczenia. Jakby chcieli tego półgłówka posunąć to by go na stołku PO przez dwa lata nie trzymało, wyświetlasz sobie filmy.

Teraz ja Cię proszę.

Jeśli uważasz że bezczelne i nie mieszczące się w żadnych standardach ułaskawienie Kamińskiego, powołanie a potem obrona Obajtka na szfa ARiMR, oskarżonego o łapówkarstwo, czy zamiatanie pod dywan faktu wyłudzenia przez Dudę 110 tysięcy złotych na przeloty do Poznania na chałtury. Jeśli uważasz że władza ma prawo do lekceważenia wyroków sądu "bo jej się nie podobają". I jeśli na prawdę uważasz że Polska nie jest cywilizowanym krajem a czynione przez tych szmaciarzy wspomniane ruchy mają nas do tego przybliżyć, to ja też **** taką dyskusję.

I pozwól że ja zostanę w mojej cywilizowanej Polsce, gdzie respektuje się wyroki sądu, szanuje ludzi i dotrzymuje słowa. Gdzie nie podaje się ręki złodziejom i chorym na władzę debilom. Od kilkunastu lat tłumaczę anglikom że Polak to nie ten najebany koleś z wąsem w skarpetkach i sandałach nie mówiący słowa w ich języku. Że Polska to cywilizowany, wytrwale i pracowicie aspirujący kraj. Jadę teraz na weekend na kilka "christmas parties" z moimi biznesowymi partnerami, będę udawał że się oduczyłem języka.

Komentarze z "cywilizowanego" europejskiego kraju, z Guardiana, nie z The Sun:

http://www.theguardian.com/commentisfre ... tin-russia

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”