[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: belial666 » 01 gru 2015, 22:40

Art92 pisze:
belial666 pisze:
Art92 pisze:Skandalem jest refundacja tego.
Rozwiń myśl... Dlaczego?
In vitro? Ok, ale nie za pieniądze podatników. Nie rozumiem dlaczego by tego zakazywać.
Wytłumaczę ci...

Masz córkę, jest chora " i tu wiara w boga ma ch... do gadania" jest chora... Lekarz, ginekolog, który ją prowadzi stwierdza, że na 98% nie zajdzie w ciążę ze swoim mężem, bo stwierdza u niej Zespół Policystycznych Jajników (wytłumaczyć, czy się wysilisz i sam się zapoznasz) Córka, nie mogąc się z tym pogodzić, sprzeda ojca swojego, by tylko mieć swojego malucha... " Bóg pomyślał" i stworzył lekarzy, wykształcił ich i założył klinikę leczenia bezpłodności w Szczecinie. Córka, udaje się do niej i jako bogaczka staje w recepcji i mówi po co przyszła... (przyszła bez refundacji). Pani natomiast wręcza jej cennik, który mówi:

Badanie nasienia 150,00 zł
Zamrożenie nasienia* 500,00 zł
Badanie nasienia poszerzone o klasyfikację MSOME 200,00 zł
Inseminacja nasieniem partnera 700,00 zł
Biopsja jądra lub najądrza 1 800,00 zł
Biopsja rysowa endometrium (Scratching) 500,00 zł
Hodowla zarodków na podłożach z czynnikiem wzrostu 1 200,00 zł
Nacięcie osłonki przejrzystej zarodka przed transferem (AH) 500,00 zł
Transfer kriokonserwowanych zarodków 1 200,00 zł

Zapłodnienie pozaustrojowe (IVF lub ICSI): monitorowanie jajeczkowania, punkcja jajników (pobranie komórek jajowych), zapłodnienie pozaustrojowe metodą IVF lub ICSI, hodowla zarodków do 2-3 lub 5 dnia, transfer zarodka/zarodków 5 700,00 zł
Zapłodnienie pozaustrojowe (IVF lub ICSI) z nasieniem dawcy: monitorowanie jajeczkowania, punkcja jajników (pobranie komórek jajowych), nasienie dawcy, zapłodnienie pozaustrojowe metodą IVF lub ICSI, hodowla zarodków do 2-3 lub 5 dnia, transfer 6 700,00 zł
Zapłodnienie pozaustrojowe z komórką jajową dawczyni (zapłodnienie pozaustrojowe metodą ICSI z wykorzystaniem nasienia partnera i komórką jajową dawczyni, hodowla zarodków do 2-3 lub 5 dnia, zamrożenie zarodków, pierwszy transfer kriokonserwowanych zarodków/zarodka, konsultacje lekarskie przed transferem, opieka koordynatora 10 150,00 zł
Stymulacja do zapłodnienia pozaustrojowego 1 000,00 zł
Hodowla zarodków Embryoscope/PrimoVision 400,00 zł
Transfer zarodków w podłożu EmbryoGlue? z wysoką zawartością hialuronianu 500,00 zł
Znieczulenie ogólne 600,00 zł
Opłata za rezerwację nasienia dawcy 1 000,00 zł
Procedura zapłodnienia pozaustrojowego ICSI-IMSI 6 400,00 zł
Mrożenie oocytów ? prewencja płodności (monitorowanie jajeczkowania, punkcja jajników, mrożenie komórek jajowych ? 1 słomka, tj. 1-3 komórki jajowe, roczne przechowywanie komórek jajowych)* 3 700,00 zł
Dopłata za każdą kolejną słomkę 1 100,00 zł
Procedura zapłodnienia pozaustrojowego z wykorzystaniem rozmrożonych komórek jajowych (zapłodnienie pozaustrojowe ICSI, hodowla zarodków do 2-3 lub 5 dnia, transfer zarodka/zarodków, cena zawiera: zapłodnienie pozaustrojowe ICSI,, hodowla zarodków do 2-3 lub 5 dnia, transfer zarodka/zarodków)

Zamrożenie nasienia* 500,00 zł
Zamrożenie 1-3 oocytów* 1 100,00 zł
Zamrożenie 1 lub 2 zarodków* 1 100,00 zł
Zamrożenie powyżej 2 zarodków* 1 400,00 zł
Opłata roczna za przechowywanie gamet 250,00 zł
Opłata roczna za przechowywanie zarodków/oocytów/nasienia 250,00 zł
Procedura ICSI-ET po rozmrożeniu komórek jajowych
Elektrokoagulacja 300,00 zł
Histeroskopia diagnostyczna 700,00 zł
Hysteroskopia zabiegowa ze znieczuleniem 1 500,00 zł
Znieczulenie ogólne 600,00 zł
Założenie wkładki domacicznej (wkładka własna) 400,00 zł
Założenie wkładki domacicznej z wkładką 500,00 zł
Założenie wkładki domacicznej Jaydess (z wkładką) 930,00 zł
Założenie wkładki domacicznej Mirena (z wkładką)

+ koszta leków, które lekarz prowadzący przypisuje, które nie są refundowane.

Taki jest kosz 1 dziecka...

Teraz mi mądrze odpowiedz. Dlaczego program nie może być refundowany?. Płacę podatki. Jako ateista płacę podatki na kościół. Dlaczego program nie może być refundowany????
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 01 gru 2015, 23:31

Wystarczy, że odpowiem: bo nie? Jako podatnik nie chcę się składać na to by ktoś miał refundowane invitro. Tak samo jak m.in leki czy szkolnictwo.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 0:30

Art92 pisze:Wystarczy, że odpowiem: bo nie? Jako podatnik nie chcę się składać na to by ktoś miał refundowane invitro. Tak samo jak m.in leki czy szkolnictwo.
Słaba odpowiedź. Bez poziomu jakiegokolwiek... Musisz pieniądze zacząć do szafy chować, bo PiS do reszty cię ograbi z twoich marnych podatków...

PS. W końcu na co te podatki mają być przeznaczone?
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 02 gru 2015, 0:49

belial666 pisze:
Art92 pisze:Wystarczy, że odpowiem: bo nie? Jako podatnik nie chcę się składać na to by ktoś miał refundowane invitro. Tak samo jak m.in leki czy szkolnictwo.
Słaba odpowiedź. Bez poziomu jakiegokolwiek... Musisz pieniądze zacząć do szafy chować, bo PiS do reszty cię ograbi z twoich marnych podatków...

PS. W końcu na co te podatki mają być przeznaczone?
Twoja odpowiedź jest słabsza bo wyciągasz łapy po pieniądze innych. Tak nie powinno być. Podatki powinny być proste, powinno być ich mało. Szczególnie dochodowy jest szkodliwy. Na co podatki? Wojsko, Policja i wszelkiego rodzaju służby, sądownictwo. Mam mieszane uczucia co do służby zdrowia. Generalnie podatki nie powinny być przeznaczane na pierdoły. Im więcej pieniędzy w budżecie tym biedniejsi obywatele. Cytując Margaret Thatcher: "Nie ma czegoś takiego jak publiczne pieniądze. Jeśli rząd mówi, że komuś coś da, to znaczy, że zabierze Tobie, bowiem rząd nie ma żadnych własnych pieniędzy". Dlatego nie jestem fanem rządu PiS, ponieważ o ile światopoglądowo nie są mi odlegli to z ich chorymi pomysłami na gospodarkę zgodzić się nie mogę.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 6:37

Jaki ty jesteś naiwny stary. Zostaniesz zwolniony z podatku i weźmiesz go do kieszeni i nie wydolisz finansowo kiedy dopadnie cię choróbsko. W ciagu dwóch lat jesteś bankrutem i bezdomnym. Na końcu umierasz i jest spokój z takimi myślącymi.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 02 gru 2015, 8:06

Belial... sam mam mieszane uczucia i skłaniam się ku nie refundowaniu, choć zastrzeżeń żadnych do metody nie mam.

Argumenty ? Służba zdrowia powinna w ramach państwowej, bezpłatnej opieki refundować tylko zabiegi przywracające zdrowie lub ratujące życie.
Inaczej wszystko się wywali na mordę.

Jako argument można również podać ten najbardziej prozaiczny: jeśli nie stać Cię żeby wydać kilkanaście, czy kilkadziesiąt tysięcy złotych na sprowadzenie dziecka na świat, jak chcesz zapewnić mu materialne zabezpieczenie ? Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś na jednodniową imprezę pt. wesele nie znalazł, a jest to zdaje się bardziej błahy powód na sypanie kasą.

No i pozostaje zawsze adopcja. Są tysiące dzieci które czekają na ciepły dom. Mój prawnik mimo "technicznej" możliwości, bo mieli już wcześniej syna, zaadoptował dwójkę dzieci, nomen omen ze Szczecina i nie żałował ani chwili.

Jedynym argumentem za jest tak na prawdę czynnik demograficzny, ale wydaje mi się że za słabym.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 8:12

maciej_ignys pisze:Belial... sam mam mieszane uczucia i skłaniam się ku nie refundowaniu, choć zastrzeżeń żadnych do metody nie mam.

Argumenty ? Służba zdrowia powinna w ramach państwowej, bezpłatnej opieki refundować tylko zabiegi przywracające zdrowie lub ratujące życie.

Jako argument można również podać ten najbardziej prozaiczny: jeśli nie stać Cię żeby wydać kilkanaście, czy kilkadziesiąt tysięcy złotych na sprowadzenie dziecka na świat, jak chcesz zapewnić mu materialne zabezpieczenie ? Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś na jednodniową imprezę pt. wesele nie znalazł, a jest to zdaje się bardziej błahy powód na sypanie kasą.

No i pozostaje zawsze adopcja. Są tysiące dzieci które czekają na ciepły dom. Mój prawnik mimo "technicznej" możliwości, bo mieli już wcześniej syna, zaadoptował dwójkę dzieci, nomen omen ze Szczecina i nie żałował ani chwili.

Jedynym argumentem za jest tak na prawdę czynnik demograficzny, ale wydaje mi się że za słabym.
Nie masz pojęcia o czym piszesz stary. Przemyśl co napiłeś.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 02 gru 2015, 8:25

belial666 pisze:Jaki ty jesteś naiwny stary. Zostaniesz zwolniony z podatku i weźmiesz go do kieszeni i nie wydolisz finansowo kiedy dopadnie cię choróbsko. W ciagu dwóch lat jesteś bankrutem i bezdomnym. Na końcu umierasz i jest spokój z takimi myślącymi.
Tak wszyscy poumierają i będzie koniec świata. :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 02 gru 2015, 8:29

Mamy rok 2015. Wróć do nas...
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 02 gru 2015, 8:30

belial666 pisze:
maciej_ignys pisze:Belial... sam mam mieszane uczucia i skłaniam się ku nie refundowaniu, choć zastrzeżeń żadnych do metody nie mam.

Nie masz pojęcia o czym piszesz stary. Przemyśl co napiłeś.
Interesująca odpowiedź :D Jak nie masz pojęcia co napisałem przeczytaj jeszcze raz ;)
Jako podatnik uważam za niecelowe finansowanie takiej metody zapłodnienia, bo to nie jest leczenie niepłodności.
Tylko tyle. Jeśli kogoś zaś stać na tą metodę, nie widzę powodów aby dostęp do niej ograniczać.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 gru 2015, 8:36

Art 92. Zapomniałeś dodać, że w Nowym Jorku (nie ma takiego miasta jak New Jork, jest Niewiadów. To co pan mi nic nie mówi? No mówię pani właśnie.
To przecież ja muszę pójść i poszukać, zobaczyć gdzie to jest. Cholera jasna... ) już kilka lat później podatek dochodowy wynosił nawet 73%, a 30 lat później nawet 93%. I to właśnie w tych latach powstała potęga i światowa dominacja USA.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 02 gru 2015, 8:53

Nat pisze:Art 92. Zapomniałeś dodać, że w Nowym Jorku (nie ma takiego miasta jak New Jork, jest Niewiadów. To co pan mi nic nie mówi? No mówię pani właśnie.
To przecież ja muszę pójść i poszukać, zobaczyć gdzie to jest. Cholera jasna... ) już kilka lat później podatek dochodowy wynosił nawet 73%, a 30 lat później nawet 93%. I to właśnie w tych latach powstała potęga i światowa dominacja USA.
Zauważyłem ten błąd niestety nie znalazłem wersji z prawidłową nazwą miasta. Serio uważasz, podatek dochodowy sprawił, że USA stało się potęgą? A mi się wydaje, że to zasługa m.in wolnego rynku, wojen światowych, fali emigracji(tania siła robocza).

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 02 gru 2015, 9:05

darbo pisze:
maciej_ignys pisze:Soczysty rys psychologiczny przyprawiony szczyptą sarkazmu ;)
aha...
maciej_ignys pisze:Równie interesujące uprzejmości można odczuć z Twojej strony.
Zarzucanie Natowi bzdur i braku zrozumienia dla jakiegokolwiek z Twoich postów, jawne zarzucanie mu głupoty....
Bolszewicka logika, żenada....
Jest różnica pomiędzy "głupoty piszesz" a "jesteś głupi"; posługujesz się "bolszewicką" logiką a "jesteś bolszewikiem".

"Zaburzony psychicznie buc" :?: No proszę.
maciej_ignys pisze:Bawi mnie to szczególnie w kontekście Nat'a, jak niedorzecznie wręcz nietrafiona jest ta ocena.
Ocena dotyczy wypowiedzi a nie osoby. W tym różnica. Nawet jak najmądrzejszy członek forum pisze głupoty to one nie przestają być głupotami.
maciej_ignys pisze:Jeśli poczułeś się urażony zaś, nie widzę przeszkód abyś interweniował u moderatorów.
Jestem zdziwiony, że moderator nie reaguje. Niemniej jednak nie zamierzam interweniować; sam sobie chłopak wystawił laurkę pisząc to co napisał.
maciej_ignys pisze:Wiesz, każdy ma swój punkt widzenia. Ja widzę że Duch kocha Cię jak miłosierny samarytanin, tylko dba abyś z drogi tej wyboistej, błędnej czem prędzej zszedł, Ty zaś widzisz w Kamińskim człowieka uczciwego którego miłosierny nasz prezydent wyrwał z łap przekupnych karłów palestry : yesyes :
Maciej....p : cenzura : sz głupoty :-?

I żeby było jasne: to nie znaczy, że jesteś głupi :-?
Zbuldoczył nam się kolaga :( :roll:

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 02 gru 2015, 9:08

Art92 pisze:
Nat pisze:Art 92. Zapomniałeś dodać, że w Nowym Jorku (nie ma takiego miasta jak New Jork, jest Niewiadów. To co pan mi nic nie mówi? No mówię pani właśnie.
Zauważyłem ten błąd niestety nie znalazłem wersji z prawidłową nazwą miasta. Serio uważasz, podatek dochodowy sprawił, że USA stało się potęgą? A mi się wydaje, że to zasługa m.in wolnego rynku, wojen światowych, fali emigracji(tania siła robocza).
Nie napisałem, że tak uważam. Wiem tylko, że były to dwa aspekty, które wystąpiły równolegle i jakoś jeden drugiemu nie przeszkadzał. Co ciekawe, tzw. "złote powojenne lata" Europy, jej dynamicznego rozwoju, też przypadają na okres wysokich i bardzo wysokich podatków dochodowych. A dość szybkie zadłużanie się wielu państw w ostatnim cwierćwieczu - na znacząca obniżkę opodatkowania. To tyle w temacie cudownych właściwości krzywej Laffera, fetyszu domorosłych ekonomistów ;)
dochodowy.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 02 gru 2015, 10:08

_Rafako_ pisze:

Rozumiem, że takie odzywki paniom i panom moderatorom nie przeszkadzają :?: :?: :?: Alan ma rację twierdząc, że na tym Forum zrobił się nam gnój, tym bardziej szkoda, że gdy Wilkin zarobiony i nie zagląda na Forum, to pozostałe osoby funkcyjne nie mają tak zwanych "jaj", żeby przywołać co poniektórych do porządku. Kultura dyskusji i jakość argumentów godna wiejskiego sprzedawcy skarpet...
Serdecznie pozdrawiam.

Przestań się mazać...
Napisałem to bezosobowo kierując to do ogólnego stanu umysłu ludzi, którzy poparli PiS i bronią wyimaginowanych idei.
Natomiast jak rozumiem nie potrafisz się włączyć w dyskusję i zamiast pisać mądrze piszesz byle co.
W opcji na forum masz taką możliwość naciśnięcia ikonki z wykrzyknikiem i tam możesz do woli pisać o swoich przemyśleniach na temat wypowiedzi innych userów. Już na początku napisałem m.in. do Ciebie, że jak nie umie sie dyskutować i rozmawiać to proszę nie zaśmiecać tego tematu.

Tu akurat nie umiem Cie poprzeć Macieju i nie zgodzę się z Twoja opinią.
Niestety adopcja nie jest prosta, a przede wszystkim niesie za sobą ogromną odpowiedzialność na lata.
Mam okazję obserwować adopcje z boku wśród znajomych i czasami jak słyszę o problemach z którymi borykają się ludzie, którzy zdecydowali się na adopcję to wydaje mi się, że moja rola ojca jako wychowawcy to pestka.
Uważam, że program PO był dobry - refundacja określonej ilości zabiegów.
Dobrze wiesz jak jest w Polsce i młodzi ludzie bez zaplecza finansowego nie mają łatwego startu.
...a gdzie tu dodatkowo wycisnąć niemałą kwotę na invitro. Wolę by państwo dawało takim ludziom niż na socjale dla tych, którzy uważają, że praca to zło konieczne.
Giulietta Veloce 2016r

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”