[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???
No to pośmiejmy się dalej... bez personalnych sugestii 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Świetny przykład populizmu skrojonego pod gotowe decyzje rządzących. Po co zatem w ogóle finansować służbę zdrowia? Przecież: "...Kiedyś myślałem tak: "Skoro ktoś chory chce żyć, a to zrozumiałe, bo to chyba największa instynktowna dążność człowieka, i chce ponieść ryzyko, niech za to zapłaci - i za procedurę leczenia, i za ubezpieczenie medyczne".Hobbysta pisze:Polecam ciekawy wywiad z człowiekiem, który:
"...Kiedyś myślałem tak: "Skoro ktoś chce mieć dziecko, a to zrozumiałe, bo to chyba największa instynktowna dążność człowieka, i chce ponieść ryzyko, niech za to zapłaci - i za procedurę, i za ubezpieczenie dziecka". ..."
Zrozum, bellial, że nawet by uświadomić komuś jakąś rzecz nie powinieneś kłamać. Dasz radę uświadomić komuś bez uciekania się do nieprawdy, jestem o tym przekonany.belial666 pisze:To było po to, by uświadomić pewną rzecz. Tylko. No to w naszym przypadku 6lat minęło własnych starań za nim otworzyliśmy drzwi kliniki Vitro life. Koszty niemałe. Jakby doszło jeszcze in vitro, to...
Wręcz przeciwnie. To nie jest bzdura. To truizm. No może oprócz pewnej geograficznej nieścisłości - kontynent nazywa się Eurazja, a nie Europa. Europa nie spełnia definicji kontynentu.brygadzista1 pisze:Bzdura! Europa jest kontynentem na którym mieszkają Europejczycy, rządzą Europejczycy a zasady ustalają dla odmiany Europejczycy!
Jest znacznie gorzej, niż myślisz. Od ładnych kilku tysięcy lat Europa jest papką. W tym jej siła, dzięki temu stała się na długie stulecia liderem świata, a kiedy utraciła liderowanie, to na korzyść USA, które jest dzieckiem (niektórzy twierdzą, że bękartem) Europy.brygadzista1 pisze:Z takim podejściem jak Twoje Europa zmieni się w jakąś totalną papkę
Oho no i tu już błąd.brygadzista1 pisze: w której słowo Europejczyk z poprzedniego zdania będzie trzeba zamienić na Islamista.
Po pierwsze "moje podejście" NIC nie mówiło o islamistach (zakładam, że wiesz, co znaczy słowo islamista, a jak Ci się myli, to się dowiedz z google). Twój zarzut jest więc całkowicie bezpodstawny. Po drugie "moje podejście" porównywało politykę dwóch pań, i to w zakresie, o którym wspomniałem. I oceniało ich skutki. W tym kontekście pisanie o zmianie słów zakrawa na histerię. Ale może to tylko taka Twoja figura retoryczna. Po trzecie celem nie było podniecanie wyobraźni naiwnych apokaliptycznymi wizjami, lecz spokojne przeanalizowanie skutków krótko i długofalowych niedawnej decyzji premier Kopacz i drugiej, sprzecznej z nia decyzji premier Szydło.
Całkowicie się zgadzam z tą Twoją opinią, zupełnie oderwaną od meritum.brygadzista1 pisze:Mi nie przeszkadza spotkać na swojej drodze człowieka który wyznaje inną religię i inną kulturę, dopóki pracuje i szanuje otoczenie w którym przebywa.
Zauważ jeszcze raz, że rozmawialiśmy jedynie o celach i skutkach polityki rządu Kopacz i Szydło. O podjętej decyzji o "przyjęciu" lub nie kilku tys. imigrantów. Zmieniasz więc temat i to zupełnie. Niech nie ucieknie Twojej uwadze, że od wielu dekad w Niemczech mieszkają Turcy - półtora miliona. W"porażającej większości" (uwielbiam poetykę propagandzistów bezrefleksyjnie kopiowaną jako "argument"brygadzista1 pisze:A to co napływa do Europy w porażającej większości nigdy się nie utożsami z Europą. Niemcy i Szwedzi czy inni Francuzi też się cieszyli na początku że będą mieli korzyści finansowe i tanią siłę roboczą

I co, serio chciałbyś, bym za ten żałosny ataczek na mnie (niby ja się łaszę?brygadzista1 pisze:podobnie jak Ty teraz łasisz się na jakieś Euro z Brukseli "za imigranta"

Zmieniasz temat - z tematu polityki dwóch pań i jej konsekwencji dla Polski. Europa ma problem i zapewniam Cię, że sobie z nim poradzi. Póki co to Polacy emigrują do Szwecji czy Niemiec, a nie na odwrót. Głosowanie "nogami" to najlepszy probierz rzeczywistości. Dużo lepszy niż wiara w tę lub inna propagandę.brygadzista1 pisze:- a dzisiaj Szwecja nie radzi sobie z tym problemem, Niemcy chcą zamykać granice, kierowcy boją się wozić towar na trasie Calais - Dover.
Ależ sprzeciwiaj się, uratuj Europę. Nikt Ci nie broni. Tylko albo rób to z zamkniętymi oczami albo patrząc na nasz interes. W kwestii kontyngentu uchodźców dla Polski, PiS dał się ponieść swojej własnej propagandzie, bo na tym wygrywała partia. U zbyt wielu ludzi udało się wzniecić nienawiść do obcych en masse, by nie miało to wartości politycznej. Nie zmienia to faktu, że interes partii PiS W TEJ KWESTII jest sprzeczny z interesem Polski. Co wybrała premier Szydło - wiemy.brygadzista1 pisze: Jedyną metodą na ratowanie Europy jest stanowczy sprzeciw wobec napływowi tej ludności na nasz kontynent.
A to, to już sobie sam wymyśliłeś. Na Turków też płacisz? Na Polaków, których cała rzesza pobiera różnorakie zasiłki, płacisz? Jeśli nie, to przestań produkować fantasy. Uderza też niekonsekwencja Twojej wypowiedzi. Kiedy Niemcy et consortes płacą nam - nazywasz to ochłapami. Jeśli hipotetycznie my mielibyśmy płacić im - "ochłapy" znikają. To tania sztuczka retoryczna, która zupełnie byłaby niepotrzebna w dyskusji, w której posługiwałbyś się silnymi argumentami, zamiast emocjami.brygadzista1 pisze:Dzisiaj dostaniemy jakieś ochłapy z Unii na uchodźców a jutro będziemy musieli płacić na to że wszyscy uciekli do Niemiec i nie chcą pracować a przecież to nie tylko problem Niemiec tylko solidarnej Europy więc wszyscy muszą się zrzucić.
Operujesz złym aparatem pojęciowym. To nie kwestia wiary. Ani zakładów końskich ("obstawiałbym"). O wierze, to chętniej przy piwkubrygadzista1 pisze:Wierzysz w wypłacalność Unii gdy do samej Szwecji tygodniowo napływa 10 tys uchodźców? Ja raczej obstawiałbym na to że będziemy dokładać do tego interesu sporo więcej niż dostaniemy.

Przecież dyskutowaliśmy o Polsce i polityce rządów Kopacz i Szydło. A Ty się martwisz socjalem w Niemczech? Z całym szacunkiem Niemcy nie są głupsi od Ciebie, jak im się znudzi dopłacać do kogokolwiek, to przestaną. To się nazywa polityka społeczna. Nie martwmy się o niemiecką, skoro nawet naszej własnej, polskiej nie potrafimy prowadzić w zadowalający sposób.brygadzista1 pisze: Nie o pieniądze jednak najbardziej się martwię lecz o światopoglądy ludzi którzy przyjeżdżają do Europy. To nie są biedne rodziny uciekające przed wojną - to są zdrowe chłopy które dostały cynk że w Niemczech dają dobry socjal i można zarobić a się nie narobić. A jak coś pójdzie nie tak to zaczną nam robić bombowe psikusy.
O tak, Putin do tego pasuje. Rzuci parę bon motów, na które każdy naiwniak się złapie tak skutecznie, że nie zagłębi sie w sferę faktów. Jakich? Choćby takich, że Putin KUPUJE za ciężkie pieniądze spokój u siebie (choćby sposób załatwienia problemu Czeczenii), że wyznaje zasadę Stalina "u nas ludiej mnoho" - czego najlepszym przykładem jest to, że podczas zamachów w Federacji (Dubrovka, Biesłan i inne) Rosjanie bardziej bali się interwencji ludzi Putina niż samych zamachowców. Życie potwierdziło, że mieli rację. Putin to największy wróg... zwykłych Rosjan, taki rak na ciele tego kraju. Dodatkowo, Rosja pozostaje największym zagrożeniem strategicznym dla Polski, a próba likwidacji Ukrainy jest memento, którego jakoś większość Polaków nie dostrzega. Propaganda jest ważniejsza. I w tym problem.brygadzista1 pisze:Szczerze - mam nadzieję że Polska polityka będzie bliższa działaniom Putina niż tych wszystkich debili z Europarlamentu.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- kuba88
- Klubowicz
- Imię: Jakub
Dzisiaj nad ranem nasz kochany PiSdent kolejny raz pokazal z kim mamy do czyniena. Niby wiadomo bylo, ze do tego dojdzie, nie wazne czy zgodnie z prawem, ale to niezmiennie wkurza. Zastanawia mnie tylko czy jest jeszcze ktokolwiek kto wierzy w prezydenta wszytkich Polaków.
Ostatnio zmieniony 03 gru 2015, 16:36 przez kuba88, łącznie zmieniany 2 razy.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km
Witam!
Pozdrawiam
To bardzo prawdopodobne, bo w lipcu 2012 r. prof. Stanisław Cebrat kierownik Zakładu Genomiki Uniwersytetu Wrocławskiego udzielając wywiadu wiedział, że PiS w grudniu 2015 r. po wygranych wyborach wykorzysta jego doświadczenie. Mniejsza z tym. Tekst jest raczej skierowany do tych, którzy zastanawiają się, czy nie skorzystać z tej metody i pieniądze w ich wypadku są najmniej istotne. O pieniądzach tam też oczywiście jest.Nat pisze: Świetny przykład populizmu skrojonego pod gotowe decyzje rządzących.
Pozdrawiam
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Co za różnica, kto i kiedy to powiedział, jeśli powiedział głupio? Przyznaj, że to samo powiedziane o chorych wzbudza Twoje wewnętrzne protesty - a to przecież tożsama "logika".Hobbysta pisze:To bardzo prawdopodobne, bo w lipcu 2012 r. prof. Stanisław Cebrat kierownik Zakładu Genomiki Uniwersytetu Wrocławskiego udzielając wywiadu wiedział, że PiS w grudniu 2015 r. po wygranych wyborach wykorzysta jego doświadczenie. Mniejsza z tym. Tekst jest raczej skierowany do tych, którzy zastanawiają się, czy nie skorzystać z tej metody i pieniądze w ich wypadku są najmniej istotne. O pieniądzach tam też oczywiście jest.
Pozdrawiam
Nat
Nat

Witam!
Jeszcze raz zachęcam do przeczytania wywiadu z prof. Stanisławem Cebratem. Wywiad z człowiekiem, który wie o czym mówi.
Pozdrawiam
Jeszcze raz zachęcam do przeczytania wywiadu z prof. Stanisławem Cebratem. Wywiad z człowiekiem, który wie o czym mówi.
Pozdrawiam
- belial666
- Forumowicz/ka
Moje powiedziane trzy świnie są tak konkretne jak Twój argument" Mam obraz na sprawę, bo mi koleżanka /znajoma powiedziała" Żadnych konkretów. Uważam że kopiujesz na bieżąco i wklejasz w temat.Nat pisze: Zrozum, bellial, że nawet by uświadomić komuś jakąś rzecz nie powinieneś kłamać. Dasz radę uświadomić komuś bez uciekania się do nieprawdy, jestem o tym przekonany.
. .
Pamiętam wydaną opinię na temat Laveya. Nic o nim więcej na powiedziałeś, tylko tyle co powiedziała Ci Wikipedia" Węgierski cynkowiec nabijający ludzi w butelkę" Słabo jak na moderatora tego forum- wklejać i tyle. Nawet słabe. Koszty i jej historię choroby proszę mi podać? Zobaczymy jaki prawdomówny jesteś.
Nr. telef. 501259455
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
A niech i kosztuje milion euro. To nadal nie zmieni faktu, że in vitro nie powinno być refundowane.belial666 pisze:Moje powiedziane trzy świnie są tak konkretne jak Twój argument" Mam obraz na sprawę, bo mi koleżanka /znajoma powiedziała" Żadnych konkretów. Uważam że kopiujesz na bieżąco i wklejasz w temat.Nat pisze: Zrozum, bellial, że nawet by uświadomić komuś jakąś rzecz nie powinieneś kłamać. Dasz radę uświadomić komuś bez uciekania się do nieprawdy, jestem o tym przekonany.
. .
Pamiętam wydaną opinię na temat Laveya. Nic o nim więcej na powiedziałeś, tylko tyle co powiedziała Ci Wikipedia" Węgierski cynkowiec nabijający ludzi w butelkę" Słabo jak na moderatora tego forum- wklejać i tyle. Nawet słabe. Koszty i jej historię choroby proszę mi podać? Zobaczymy jaki prawdomówny jesteś.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Całe nieporozumienie bierze się stąd, że zamiast zrozumieć, bawisz się w odbijanie piłeczki. Napisana przez ciebie kwota: "Trzy świnie" to konkret. Co do grosza. Bez trudu można udowodnić, że napisałeś nieprawdę. A to dlatego, że obracamy się w sferze faktów. Żadne twoje myszkowanie z tematem koleżanek faktu, że skłamałeś nie cofnie.belial666 pisze:Moje powiedziane trzy świnie są tak konkretne jak Twój argument" Mam obraz na sprawę, bo mi koleżanka /znajoma powiedziała" Żadnych konkretów. Uważam że kopiujesz na bieżąco i wklejasz w temat.Nat pisze: Zrozum, bellial, że nawet by uświadomić komuś jakąś rzecz nie powinieneś kłamać. Dasz radę uświadomić komuś bez uciekania się do nieprawdy, jestem o tym przekonany.
. .
Niestety piszesz zupełnie niezrozumiale. W dodatku używasz słów, które w tym kontekście zwyczajnie nie istnieją. Cynkowiec to co najwyżej pierwiastek, co czyni twoją wypowiedź zupełnym bełkotem. Albo więc będziesz pisał jasno i po polsku, tak by nawet głupiec mojego pokroju zrozumiał, albo nie licz na polemikę.belial666 pisze:Pamiętam wydaną opinię na temat Laveya. Nic o nim więcej na powiedziałeś, tylko tyle co powiedziała Ci Wikipedia" Węgierski cynkowiec nabijający ludzi w butelkę" Słabo jak na moderatora tego forum- wklejać i tyle. Nawet słabe. Koszty i jej historię choroby proszę mi podać? Zobaczymy jaki prawdomówny jesteś.
Rozumiem, że boli cię przyłapanie na kłamstewku (niewielkiej, przyznajmy, wagi), ale jeśli myślisz, że z tego powodu będę tańczył jak mi zagrasz, to chyba robisz kolejny błąd.

Pytanie znajomej o historię jej choroby i publikowanie tych spraw na publicznym forum jedynie po to, by zadośćuczynić twojej agresji i tanim insynuacjom

Pozdrawiam
Nat
Nat

- belial666
- Forumowicz/ka
No i pozjadał rozumy...Nat pisze:Całe nieporozumienie bierze się stąd, że zamiast zrozumieć, bawisz się w odbijanie piłeczki. Napisana przez ciebie kwota: "Trzy świnie" to konkret. Co do grosza. Bez trudu można udowodnić, że napisałeś nieprawdę. A to dlatego, że obracamy się w sferze faktów. Żadne twoje myszkowanie z tematem koleżanek faktu, że skłamałeś nie cofnie.belial666 pisze:Moje powiedziane trzy świnie są tak konkretne jak Twój argument" Mam obraz na sprawę, bo mi koleżanka /znajoma powiedziała" Żadnych konkretów. Uważam że kopiujesz na bieżąco i wklejasz w temat.Nat pisze: Zrozum, bellial, że nawet by uświadomić komuś jakąś rzecz nie powinieneś kłamać. Dasz radę uświadomić komuś bez uciekania się do nieprawdy, jestem o tym przekonany.
. .Niestety piszesz zupełnie niezrozumiale. W dodatku używasz słów, które w tym kontekście zwyczajnie nie istnieją. Cynkowiec to co najwyżej pierwiastek, co czyni twoją wypowiedź zupełnym bełkotem. Albo więc będziesz pisał jasno i po polsku, tak by nawet głupiec mojego pokroju zrozumiał, albo nie licz na polemikę.belial666 pisze:Pamiętam wydaną opinię na temat Laveya. Nic o nim więcej na powiedziałeś, tylko tyle co powiedziała Ci Wikipedia" Węgierski cynkowiec nabijający ludzi w butelkę" Słabo jak na moderatora tego forum- wklejać i tyle. Nawet słabe. Koszty i jej historię choroby proszę mi podać? Zobaczymy jaki prawdomówny jesteś.
Rozumiem, że boli cię przyłapanie na kłamstewku (niewielkiej, przyznajmy, wagi), ale jeśli myślisz, że z tego powodu będę tańczył jak mi zagrasz, to chyba robisz kolejny błąd.![]()
Pytanie znajomej o historię jej choroby i publikowanie tych spraw na publicznym forum jedynie po to, by zadośćuczynić twojej agresji i tanim insynuacjom? Chyba pomyliłeś fora, a w każdym bądź razie rozmówcę.

Nr. telef. 501259455
Witam!
Pozdrawiam
In vitro powinno być prawnie zakazane - kara śmierci, w ostateczności zamieniona na dożywocie!Art92 pisze: To nadal nie zmieni faktu, że in vitro nie powinno być refundowane.
Pozdrawiam
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Przyjmuję tę propozycję z przyjemnością.belial666 pisze:No i pozjadał rozumy...Pisz bzdury dalej i kopiuj , ale nie do mnie i nie zemną...

Skąd u ciebie tak absolutny brak poszanowania życia? Nawołując do mordowania ludzi, którzy pragną mieć dzieci, zaprzeczasz fundamentom naszej europejskiej kultury i cywilizacji. Nawołując do rujnowania życia dożywociem za realizację marzeń o powołaniu do życia stworzenia bożego wydajesz się dawać upust sadystycznym skłonnościom. Przepraszam, że tak osobiście, ale wyobraziłem sobie te tysiące ludzi uśmiercone przez ciebie i na twoje zlecenie przez kata, te kolejne tysiące, które czezną w więziennej celi i... zrobiło mi się zwyczajnie żal.Hobbysta pisze:Witam!
In vitro powinno być prawnie zakazane - kara śmierci, w ostateczności zamieniona na dożywocie!
Dziś w Polsce, dzięki metodzie in vitro, rodzi się ok. 5 000 dzieci rocznie. Już od 28 lat.
Pozdrawiam
Nat
Nat

Witam!
Nic nie rozumiesz, ale może inni zrozumieją, ile istnień ludzkich jest mordowanych w wyniku takiej metody produkcji ludzi.
Polecam obejrzeć film Grzegorz Brauna z 2010 r. pt.: "Eugenika".
Pozdrawiam
Nic nie rozumiesz, ale może inni zrozumieją, ile istnień ludzkich jest mordowanych w wyniku takiej metody produkcji ludzi.
Pozdrawiam
- belial666
- Forumowicz/ka
Już się nagadałeśNat pisze:Przyjmuję tę propozycję z przyjemnością.belial666 pisze:No i pozjadał rozumy...Pisz bzdury dalej i kopiuj , ale nie do mnie i nie zemną...
Bylebyś nie kłamał w żywe oczy, bo to jedyny przypadek, kiedy mogę się nie powstrzymać
.
. .

Nr. telef. 501259455
- Art92
- Klubowicz
- Imię: Artur
Nie widzę powodu dla którego miałoby być zakazane. Lecz nie uważam za słuszne refundację tego. Chce zmienić płeć! Żądam refundacji bo mnie nie stać! Brzydzę się wyciąganiem łap po cudze pieniądze.Hobbysta pisze:Witam!
Pozdrawiam
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6