1. Kaczyński
2. Duda
3. Macierewicz

p. Macierewicz rozłożył polski wywiad i kontrwywiad, a teraz zabiera się za NATOwski...
Forumowiczu Luka o jakim rzeczniku piszecieluka pisze:Kolego darbo, gratuluję wyboru rzecznika
Kiedyś pisałem Ci, że nie umiesz czytać, teraz jestem już pewny, że i z logicznym myśleniem masz kłopotyluka pisze:(...)
Kolego Rafako, sam sobie zaprzeczasz, najpierw piszesz że cię to gówno obchodzi, a potem znasz przypadek ze szczegółami i rodzinnymi konotacjami pewnego rzecznika.
(...)
_Rafako_ pisze:
Dla kolegi darbo, jak i dla mnie, żaden z tych dwóch układów nie jest lepszy, bo oba mają g...do naszego codziennego - obywateli życia. I tak utrzymujemy jakiegoś darmozjada albo pociotka z naszych pieniędzy na tym stanowisku.
Rozumiem, że temu panu mamy wierzyć, innym nie?? Dlaczego akurat jemu a nie Petru, proszę o argumenty, tylko takie do sprawdzenia, racjonalne itp. Czy nie jest tak, że taką samą propagandę uprawia właśnie ten człowiek, skąd wiadomo gdzie jest dobry a gdzie zły??_Rafako_ pisze:
Serdecznie pozdrawiam.
Rozumiem, że swą wypowiedź podpierasz wnioskami wyciągniętymi z filmu "Służby specjalne" oraz Gazety Wyborczej.FXX pisze:
p. Macierewicz rozłożył polski wywiad i kontrwywiad, a teraz zabiera się za NATOwski...
Źle rozumiesz. Proszę, nie oceniaj innych swoją miarą.Bartek-Lodz pisze:Rozumiem, że swą wypowiedź podpierasz wnioskami wyciągniętymi z filmu "Służby specjalne" oraz Gazety Wyborczej.
Coś trzeba było zrobić... a co zostało zrobione? Tylko narażono tysiące osób na utratę życia lub zdrowia... tylko. Zatem jeśli twierdzisz, że powinno się to zrobić trochę inaczej to widać, że drugie zdanie jest podparte na prawdę mocnymi wnioskami i argumentami.Bartek-Lodz pisze:To co zrobił Macierewicz z WSI powinno się zrobić trochę inaczej ale coś trzeba było zrobić... co do NATO... banda dupostołków chciała się zabunkrować na dobrze płatnych posadkach a tu bum i wpadł dziadek Macierewicz i popsuł im ich tajny plan przezimowania PIS'u.
Trzeb mieć elementarną wiedzę, żeby o czymś mówić. Te stołki których mówisz powstały wspólnie, powtarzam wspólnie ze Słowacją, czy dalej twierdzisz, że to centrum stworzyła i współfinansowała Słowacja, żeby jak ty to nazwałeś bandę dupostołków zabunkrować na płatnych posadach, żeby przezimować PIS?Bartek-Lodz pisze: co do NATO... banda dupostołków chciała się zabunkrować na dobrze płatnych posadkach a tu bum i wpadł dziadek Macierewicz i popsuł im ich tajny plan przezimowania PIS'u.
Bartek-Lodz pisze:Rozumiem, że swą wypowiedź podpierasz wnioskami wyciągniętymi z filmu "Służby specjalne" oraz Gazety Wyborczej.FXX pisze:
To co zrobił Macierewicz z WSI powinno się zrobić trochę inaczej ale coś trzeba było zrobić... co do NATO... banda dupostołków chciała się zabunkrować na dobrze płatnych posadkach a tu bum i wpadł dziadek Macierewicz i popsuł im ich tajny plan przezimowania PIS'u.
Forumowiczu Luka. Wczoraj pojechałem do Warszawy między innymi dlatego, że miałem nadzieję wręczyć Olkowi nagrodę za Złote Usta 2015. Ten się wywinął chorobą lecz jak mawia mądre przysłowie: "co się odwlecze... i tak dalejluka pisze:Kolego darbo, gratuluję wyboru rzecznika![]()
Szkoda mi na polemikę z Tobą czasu, Ty PIS-u z całego serca nienawidzisz, ja co najwyżej za nimi nie przepadam. Co gorsza popieram ich obecne działania, tak samo poparłbym te działania gdyby prowadził je Kukiz, Korwin czy jakaś tam partia razem. Bo mam wrażenie, że te działania prowadzą do ochrony interesów mojego kraju a nie jakiejś Merkel, jakiegoś Camerona czy innego Donalda Ducka - kaczki na smyczy w Brukseli. Jak więc miałbym znaleźć z Tobą temat do polemiki, jeśli jak mniemam, najchętniej wziąłbyś pod jedną łapkę Wojewódzkiego czy Lisa-Hienę pod drugą Petru-swetru i poleciał z nimi na jakiś marszluka pisze:Rozumiem, że temu panu mamy wierzyć, innym nie?? Dlaczego akurat jemu a nie Petru, proszę o argumenty, tylko takie do sprawdzenia, racjonalne itp. Czy nie jest tak, że taką samą propagandę uprawia właśnie ten człowiek, skąd wiadomo gdzie jest dobry a gdzie zły??_Rafako_ pisze:
Serdecznie pozdrawiam.
Prawda jest taka, że gdyby pisiory zajęły się sprawami bieżącymi, np. nie oszukiwaliby swoich wyborców w sprawie uchodźców, czy zajęliby się swoimi sztandarowymi projektami "Damy radę", a nie TK, mediami służbami specjalnymi, czy służbą cywilną, czy czystkami wszędzie, nikt by nic nie organizował, a tak zemsta i wodzowskie zapędy są ponad tym wszystkim, dlatego nigdy te tępe pisiory nie porządzą dłużej niż jedną kadencję. Szkoda bo jest tam paru polityków normalnych, tylko niestety wszyscy co mają coś do powiedzenia są autowani z automatu przez prezesa i jego świtę, potem skomląc na kolanach żeby mieć z czego żyć i jeszcze bardziej się zeszmacają.
Darku rozumiem, że popierasz wszystkie działania obecnego ministra i masz za nic, życie i zdrowie polskich żołnierzy służących w 2006 poza granicami państwa, którzy zostali bez ochrony wywiadowczej (wynik takiej likwidacji WSI jaka miała miejsce)?darbo pisze:Bartek-Lodz pisze:Rozumiem, że swą wypowiedź podpierasz wnioskami wyciągniętymi z filmu "Służby specjalne" oraz Gazety Wyborczej.FXX pisze:
To co zrobił Macierewicz z WSI powinno się zrobić trochę inaczej ale coś trzeba było zrobić... co do NATO... banda dupostołków chciała się zabunkrować na dobrze płatnych posadkach a tu bum i wpadł dziadek Macierewicz i popsuł im ich tajny plan przezimowania PIS'u.![]()
![]()
![]()
FXX pisze:Darku rozumiem, że popierasz wszystkie działania obecnego ministra i masz za nic, życie i zdrowie polskich żołnierzy służących w 2006 poza granicami państwa?
Poza tym pisanie o chęci utrzymania dobrze płatnych posadek jest totalną ignorancją, ponieważ nasze uposażenia jako żołnierzy są uwarunkowane w 90% od stopnia jaki posiadamy, a nie stołka... Zatem czy na tym czy na innym stołku, pułkownik zarobi porównywalne kwoty...
Dlaczego uważasz, że twoje rozumowanie i twoje rozróżnienie inteligencji od dzieci postkomuny jest bardziej słuszne niż moje? Dlaczego uważasz akurat Petru za gorszego?? Ile jeszcze lat będziemy kierować naszymi interesami i naszym krajem przez pryzmat tego czy jest to dziecko czy już może wnuk ubeka?? W sumie może i racja, nie odpowiadaj, mamy inne spojrzenie na te sprawy, ja najpierw staram sie jednak poznać ludzi, ich osiągnięcia, cele, konstruktywną krytykę wobec nich, dopiero potem wyrabiam sobie zdanie. Czym się różni "człowiek znikąd" Petru i Kukiz. Serdecznie pozdrawiam_Rafako_ pisze: Szkoda mi na polemikę z Tobą czasu, Ty PIS-u z całego serca nienawidzisz, ja co najwyżej za nimi nie przepadam. Co gorsza popieram ich obecne działania, tak samo poparłbym te działania gdyby prowadził je Kukiz, Korwin czy jakaś tam partia razem. Bo mam wrażenie, że te działania prowadzą do ochrony interesów mojego kraju a nie jakiejś Merkel, jakiegoś Camerona czy innego Donalda Ducka - kaczki na smyczy w Brukseli. Jak więc miałbym znaleźć z Tobą temat do polemiki, jeśli jak mniemam, najchętniej wziąłbyś pod jedną łapkę Wojewódzkiego czy Lisa-Hienę pod drugą Petru-swetru i poleciał z nimi na jakiś marszW jaki sposób mam pokazać Ci jak odróżnić inteligencję od dzieci postkomunistycznego i postubeckiego układu, skoro jako dorosły człowiek sam tego nie potrafisz
Zadałeś sobie trud chociaż z czystej ciekawości sprawdzić kto to jest ten koleś z filmiku i czym się na co dzień zajmuje
Pewnie nie - wolisz pana swetru - diabełka co nagle wyskoczył z pudełka...
Dla mnie taki "człowiek znikąd" jak Petru jest wiarygodny jak sondaże Ibris, już wolę Millera - starego komucha, któremu źle z oczu patrzy (i który mieszka 300 metrów ode mnie) ale przynajmniej ma jakąś historię polityczną i wiadomo jakich poglądów się po nim można spodziewać.
Serdecznie pozdrawiam.