[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
faraon
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Imię: Andrzej

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: faraon » 04 sty 2016, 17:46

darbo pisze:Hobbysta jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Okazało się, że niekoniecznie jest to typowy Janusz z Podkarpacia, który wp : cenzura : ala schabowego z kapustą w niedzielę by potem przed kościołem wp : cenzura : lić małżonce celem troski o jej wątrobę i z tego wszystkiego się finalnie wyspowiadać przed jakimś Krośnieńskim zaprzyjaźnionym duchownym. ;)
: czerwona :

PS.:
1. Nie wypowiadam się, bo moja yntelygenycja takich wyżyn nie sięga ...
2. Darku chyba ( :?: :roll: ) przekroczyłeś granice (co najmniej) dobrego smaku ...
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....

ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE :!: :!: :!: <<<- klik

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 04 sty 2016, 18:04

maciej_ignys pisze:Brak zrozumienia otaczającej rzeczywistości podparty sprawnością językową, ot co.
To cytat z artykułu:

http://www.rp.pl/Plus-Minus/312309860-K ... restricted

pt. "KONIEC ŚWIATA LEMINGÓW" Z Rzeczpospolitej. :)

faraon pisze:
darbo pisze:Hobbysta jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Okazało się, że niekoniecznie jest to typowy Janusz z Podkarpacia, który wp : cenzura : ala schabowego z kapustą w niedzielę by potem przed kościołem wp : cenzura : lić małżonce celem troski o jej wątrobę i z tego wszystkiego się finalnie wyspowiadać przed jakimś Krośnieńskim zaprzyjaźnionym duchownym. ;)
: czerwona :

PS.:
1. Nie wypowiadam się, bo moja yntelygenycja takich wyżyn nie sięga ...
2. Darku chyba ( :?: :roll: ) przekroczyłeś granice (co najmniej) dobrego smaku ...

Andrzeju :D

Jeżeli poczułeś się urażony to najmocniej przepraszam. Użyłem terminu "Janusz z Podkarpacia" celowo lecz nie złosliwie wobec kogokolwiek z mieszkańców tego regionu. Dla pewnej części pseudo-nowoczesnych Polaków Janusz to synonim "zacofanego prostaka", nie radzącego sobie z otaczającą rzeczywistością buraka, prymitywnego i nie dbającego o higienę i swoją kobietę Mariana.

Jest to pewnego rodzaju symbol walki pomiędzy poprawną politycznie pseudo-nowoczesną "elytą" spod znaku Ryszarda Petru a normalnymi, zdrowymi przedstawicielami homo-sapiens.

Na Podkarpaciu bywam często i bardzo lubię :)

Pozdrawiam.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia Cię uspokoiły. :)

PS. Poza tym bardzo Cię szanuję i bardzo bym nie chciał, żebyś poczuł się dotknięty moimi wypowiedziami.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 04 sty 2016, 18:38

maciej_ignys pisze:
darbo pisze:
W istocie mogą się poczuć zdradzeni. Obiecano im przecież niekończące się zasoby prosecco, słoneczne wakacje w Toskanii i parasolki na drinkach. Świeże sushi, relaks w nowoczesnych siłowniach, niezobowiązujący seks, święty spokój i wieczną demokrację. Oraz przywódców jak Donald Tusk. Uśmiechniętych, opalonych i zrelaksowanych. Dbających o ciepłą wodę w kranie, a przede wszystkim niewtrącających się w perfekcyjnie zakreślone strefy prywatności.

?O, tu jest granica. Tu jestem ja i moje życie, a tam dalej, za płotem, jakieś wybory, etosy i sprawy publiczne". Miało być niezobowiązująco, fajnie i miło.
Nie jest! I to w sensie globalnym. A zatem zdrada. Lekka nerwowość.
Frustracja, może nawet pierwsze symptomy agresji.
Skąd to się wzięło? Przecież podstawy teoretyczne były dość solidne. Francis Fukuyama powiedział wyraźnie: z upadkiem komunizmu skończyła się historia. Wygrała, bo musiała wygrać, demokracja liberalna. Konfrontację wrogich bloków zastąpi zmaganie się podaży z popytem oraz pnąca się elegancko w górę wykresów globalna konsumpcja. Wszystkim będzie lepiej, czarnym, żółtym i białym.
Despoci grzecznie ustąpią, tyranów się obali i każdy będzie miał swoją Brukselę. Kościoły się wyludnią, bo zajęci konsumpcją ludzie nie będą mieli czasu na kultywowanie przesądów. Gumką myszką wytrze się kategorie: wina i grzech. Ludzkość zaśpiewa jednym głosem.
Pięknie napisane w trybie edytora PISdron.
Po pierwsze ONI. Bo są zawsze ONI, ci głupsi, gorsi, dali się omamić głupim obietnicom, medialnym papkom i praniu mózgu, ONI, co zepsuli ten kraj, nabruździli, podeptali ideały, moralność i ludzką godność w imię chciwości, złodzieje, krętacze, kłamcy, ludzie małego formatu, w przeciwieństwie do umiłowanego nam jaśnie Panującego który pracowicie przegania chmury i zło wszelkie wypędza.
Po wtóre: Teorie FF po kryzysie z lat 2007-2009 straciły na znaczeniu bardziej niż zegarki Nowaka, a przypisywanie demokracji liberalnej cech krwiożerczego kapitalizmu jest niczym innym jak sporym nadużyciem. To systemy totalitarne oparte na religii mają tendencję do składania nierealistycznych, bo nieweryfikowalnych obietnic, kreśląc jasno zakres praw i obowiązków poza których ramy wychodzić nie wolno. Demokracja liberalna nie obiecuje że za bycie grzecznym dostaniesz życie wieczne tylko że jak będziesz uczciwie pracował to będziesz syty, ciesząc się wolnością osobistą, wybieram bramkę numer 2 : yesyes :
Po trzecie: satyra to słaba i niecelna. Ani w demokracji liberalnej nie jest potrzebna biurokracja, ani kościoły i błazeńskie obnoszenie się ze swoją wiarą w cokolwiek czego nie można ogarnąć rozumem, a w szczególności w trójksiąg starożytnych bredni monoteistycznych (Tora, Biblia i Koran, pozwólcie że przypomnę chronologicznie). Demokracja liberalna jest też oczywiście o wiele bardziej wyważonym systemem społecznym bo odwołuje się do praw i obowiązków jednostki, bez mieszania do tego Mahometa, Jezusa czy Koziołka Matołka.

Brak zrozumienia otaczającej rzeczywistości podparty sprawnością językową, ot co.

Ale takie mamy czasy, takich sobie nie czytająca nic poza programem tv większość sobie obrała i z tym stolcem będziemy się musieli zmagać.

Ja natomiast chciałbym na tych łamach podziękować miłościwie nam panującemu Jarosławowi za KGHM po 58,20, dokupuję i polecam, bo koniec (zakładam że żałosny) jego supremacji zbiegnie się przypuszczalnie z odbiciem w Chinach i kurs powróci na swój naturalny (bliski C/WK - 1) poziom w okolice 120-130 złotych, przynosząc przez trzy lata 25-30 zł dywidendy.

Obiecuję za 1% zysków kupić kwiatów i wódki na imprezę pod tytułem "sztandar wyprowadzić" :lol:
Czy Ty się w ogóle zastanawiasz nad tym co piszesz :?: :?: :?:
Bo ten brak zarozumienia otaczającej rzeczywistości poparty sprawnością językową to chyba autodiagnoza jest. :) ;)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 04 sty 2016, 21:16

darbo pisze:Hobbysta potrafił obnażyć pokrętną argumentację samego Dziadka, który jak wiadomo do łatwych dyskutantów nie należy.
Taaaaaaaaaaaaaaaaaaakżeeeeeeeeeeeeeeeee teeeeeeeeeeeeego..., ale że Dudka nie wzięli na mundial?????? :D
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 04 sty 2016, 23:27

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_5b02d75682cd5deb02ab50e0f4004d3e,640,0,0,0.jpg
Stany masowania przez naród. Przed i po...
Lewa strona- po pól roku rządzenia.
Prawa strona - po półtorej roku.
darbo pisze: PS. Poza tym bardzo Cię szanuję i bardzo bym nie chciał, żebyś poczuł się dotknięty moimi wypowiedziami.
Nie tlumacz się jak panienka. On jest normalny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 04 sty 2016, 23:39

Półtorej, to np. flaszki.
Roku jest raczej półtora.
Poza tym, nie sądzę, by się tak przepracował, by miał takie sińce pod oczami. Ale, kto wie?

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 04 sty 2016, 23:57

Półtorej, też, będzie musiał wypić po przepracowaniu. Oczywiście z masażystami...

Noo, i w końcu raz na zawsze sprawę zamkniemy... Wszyscy widzą jak było? No!
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_macierewicz.jpg
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 05 sty 2016, 11:38

Historia zatoczyła koło :roll: : gafa :

Obrazek
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 05 sty 2016, 12:22

maciej_ignys pisze:

Ja natomiast chciałbym na tych łamach podziękować miłościwie nam panującemu Jarosławowi za KGHM po 58,20, dokupuję i polecam, bo koniec (zakładam że żałosny) jego supremacji zbiegnie się przypuszczalnie z odbiciem w Chinach i kurs powróci na swój naturalny (bliski C/WK - 1) poziom w okolice 120-130 złotych, przynosząc przez trzy lata 25-30 zł dywidendy.

Obiecuję za 1% zysków kupić kwiatów i wódki na imprezę pod tytułem "sztandar wyprowadzić" :lol:
Macieju :) Przy całym moim głębokim szacunku do Twojej osoby to muszę stwierdzić, że jesteś trochę takim pociskaczem kitu. Takie teorie to dla czytelników GW lub Newsweeka pasują ale nie na tak poważnym gremium jak LKP. :roll:

Chciałbym uzupełnić Twoją wypowiedź.

Proponuje podziękować również:

1. Donaldowi Tuskowi i byłej premier Kopacz za spadek wartości KGHM od momentu szczytu do końca października ub. roku o ok. 100 złotych (Uprzejmie spieszę poinformować, że kurs akcji KGHM ustanowił swoje maximum w dniu 21.04.2011r. na wysokości 200,31 PLN. W okresie od 21.04.2011 do 23.10.2015 rok kurs KGHM spadł o ok. 100 złotych). Poniżej wykres cen akcji KGHM:
kurs KGHM.jpg
2. Chińskiej gospodarce za spowolnienie, co zaowocowało zmniejszonym popytem na surowce w tym miedź i inne.
3. Międzynarodowym rekinom, którzy spekulują intensywnie na giełdach surowcowych doprowadzając lub przyczyniając się do okresowych spadków i wzlotów nie mających związku ze zwykłą grą popytu i podaży
4. Amerykańskiej Rezerwie Fedreralnej za luzowanie i zacieśnianie polityki monetarnej co zaowocowało wahaniami podaży pieniądza i powstawaniem/upadaniem różnego rodzaju baniek spekulacyjnych.
5. Innym giełdom, na których aktualnie trwają spadki, czyli inaczej nazywając sprawę: złej atmosferze inwestycyjnej, co zaowocowało wycofywaniem się kapitału z giełd, w tym GPW.

Wszystkie powyżej wymienione czynniki mają wpływ na aktualną wycenę KGHM, lecz...
zdaniem Twoim oraz propagandzistów z czerskiej i tych od Lisa dziękujemy tylko Jarkowi Kaczyńskiemu. : czerwona :

Taka bolszewicka logika. :D

Tutaj notowania KGHM w korelacji do cen miedzi. Oczywiście nie ma żadnego związku. :x
kghm 15 lat na gieldzie.png
Tylko Jarek się przyczynił : klam : : klam : : klam :

DZIĘKUJEMY CI JARKU ;)
Ostatnio zmieniony 05 sty 2016, 17:11 przez darbo, łącznie zmieniany 2 razy.

rain
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Piotrek

Post autor: rain » 05 sty 2016, 13:19

darbo pisze: Tylko Jarek się przyczynił : klam : : klam : : klam :
Z wykresu wynika że tuż przed pierwszym rządem Jarka, rynek pozytywnie zareagował na nadchodzące czasy świetności i cena miedzi skoczyła i utrzymywała się dopóki Jarek nie powiedział ?sprawdzam? w Sejmie. Zobacz jak szybko cena miedzi i akcje KHGM spadły między 2007 a 2008 rokiem, tuz po dymisji Rządu PiS.

Jasno to pokazuje pozytywny wpływ Rządów PiS na wzrost ceny miedzi na rynku, ceny akcji KGHM i a co za tym idzie większe dywidendy.

Teraz przy drugim rządzie PiS, po prostu ceny miedzi na świecie wracają do wcześniej ustalonego przez PiS poziomu.

Jak możesz tego nie dostrzegać na przytoczonym przez Ciebie wykresie? LoL
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v

Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 05 sty 2016, 15:56

rain pisze:
darbo pisze: Tylko Jarek się przyczynił : klam : : klam : : klam :
Z wykresu wynika że tuż przed pierwszym rządem Jarka, rynek pozytywnie zareagował na nadchodzące czasy świetności i cena miedzi skoczyła i utrzymywała się dopóki Jarek nie powiedział ?sprawdzam? w Sejmie. Zobacz jak szybko cena miedzi i akcje KHGM spadły między 2007 a 2008 rokiem, tuz po dymisji Rządu PiS.

Jasno to pokazuje pozytywny wpływ Rządów PiS na wzrost ceny miedzi na rynku, ceny akcji KGHM i a co za tym idzie większe dywidendy.

Teraz przy drugim rządzie PiS, po prostu ceny miedzi na świecie wracają do wcześniej ustalonego przez PiS poziomu.

Jak możesz tego nie dostrzegać na przytoczonym przez Ciebie wykresie? LoL

Wniosłeś w analizę powiew kreatywnej świeżości : ok2 : . Jednak przeoczyłeś oczywistą zależność. :D

W dniu 13 maja 2015 roku, kurs akcji miedziowego giganta osiągnął lokalne maximum na poziomie 131 plnów. W tym czasie trwał już konkurs ZŁOTE USTA LKP 2015 i stawało się coraz bardziej oczywiste, że trójka głównych faworytów to Rafako, Ignys i Wilkin. Od tego momentu trwa zjazd cenowy do dnia 26 sierpnia, kiedy rynek znalazł równowagę na poziomie ok. 71 złotych.

Nie jestem tylko pewien, na którego z nominowanych rynek zareagował taką paniką :mrgreen:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A z innej bajki: przyczynek do dyskusji na temat demokracji liberalnej:

akcja się działa w noc sylwestrową; przez kilka dni w mediach niemieckich cisza (podobno); w "polskojęzycznych" to wiadomo - nic...

Dopiero dzisiaj taki np. portal dziennik.pl informuje:

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art ... biety.html

Za duża skala, żeby ukryć :-?

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 06 sty 2016, 9:58

Witam!

"Spór o Trybunał Konstytucyjny w Polsce - Max Kolonko Mówi Jak Jest" - (27.12.2015 r.), długie ale warto : ok2 :
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M ... e=youtu.be[/youtube]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 06 sty 2016, 12:40

Pozwól Darku że nie będę cytował całego Twojego postu, bo będzie przydługo.
Po przedstawionej analizie nietrudno się domyśleć że nie masz do czynienia z rynkiem kapitałowym, a przedstawione przez Ciebie analizy opierają się na wiedzy ściągniętej "na szybko" z netu.
Dwie rzeczy jednakowoż się zgadzają. Na wartość firmy tych gabarytów i zajmującej się tym rodzajem działalności ma wpływ popyt na wydobywane surowce i sytuacja polityczna w kraju. Malejący, a w zasadzie nie rosnący już tak szybko jak onegdaj popyt na surowce produkowane przez KGHM, a w szczególności miedź spowodował spadek cen do poziomów dawno nie notowanych. Ale ten wskaźnik mógł spowodować spadek nie większy niż do 75-80 zł. Efektem dalszych spadków, powodujących że firma jest niedoszacowana, na mniej więcej połowę jest wynikiem braku wiary rynków w poczynania ekipy Kaczora i zamętu który stworzył z podatkiem od kopalin, to obiecując jego likwidację, to wycofując się z tej decyzji.
I to za te 20 zł na akcji chciałem mu podziękować :lol:

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 06 sty 2016, 13:16

maciej_ignys pisze:Pozwól Darku że nie będę cytował całego Twojego postu, bo będzie przydługo.
Po przedstawionej analizie nietrudno się domyśleć że nie masz do czynienia z rynkiem kapitałowym, a przedstawione przez Ciebie analizy opierają się na wiedzy ściągniętej "na szybko" z netu.
I tu wyjątkowo się mylisz. Nie jestem co prawda ekonomistą lecz o rynku kapitałowym wiem sporo. Przez kilka lat intensywnie spekulowałem na GPW; zarobiłem trochę kasy na Banku Śląskim, Universalu i kilku innych spółkach, które charakteryzowały się dużymi wahaniami kursu. Ukończyłem również kurs maklerski i przystąpiłem do państwowego egzaminu, którego - i tu się dzisiaj cieszę - nie zdałem (wolę być tym kim jestem a nie maklerem). Stąd mam wiedzę i mądrość która podpowiada mi, że dobrze czynisz akumulując KGHM, podczas gdy inni go panicznie wyprzedają. Zbierzesz tego owoce i to niezależnie od tego, czy cena jeszcze spadnie czy nie - myślę o perspektywie średnio lub długoterminowej. Nie jesteś więc leszczem - szacuneczek :)

Znana mi jest analiza techniczna i teoria fal elliota. Wiem co to formacje zmieniające trend (formacja głów i ramion, odwróconej głowy i ramion i inne, w tym podwójnego dna - która to być może ukształtowała się na wykresie KGHM zwiastując zmianę trendu. Wiem co to wskaźnik C/WK; korzystałem ze wskazań MACD itd.

Wystarczy mi tej wiedzy, żeby ocenić, że w przypadku KGHM i jej ceny co najmniej naciągnąłeś prawdę.

Jest to łatwe do udowodnienia. Wystarczy porównać wykres ceny miedzi z wykresem ceny KGHM, np. za ostatnie półrocze, czy rok.

kghm.jpg
miedź1.jpg
Na dole miedź a na górze KHGM - za ostatni rok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”