[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: bassooner » 19 sty 2016, 19:02

a dyskusja jest o kwaśnym czy o pseudo pisarzu który zżyna całe akapity, czyli o technice pisania? jestem muzykiem i coś tam mam w ZAiKS ie pod ochroną właśnie z powodu takich typów jak ten wyżej. i szlag by mnie trafił gdybym usłyszał kawałek swojej muzy pod innym nazwiskiem...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 sty 2016, 19:07

Witam!

Dyskusja jest o: "[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 19 sty 2016, 19:07

bassooner pisze:a dyskusja jest o kwaśnym czy o pseudo pisarzu który zżyna całe akapity, czyli o technice pisania? jestem muzykiem i coś tam mam w ZAiKS ie pod ochroną właśnie z powodu takich typów jak ten wyżej. i szlag by mnie trafił gdybym usłyszał kawałek swojej muzy pod innym nazwiskiem...
Tego człowieka nawet pisarzem nie można nazwać. Oszust to słuszne określenie.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 19 sty 2016, 19:22

Hobbysta pisze:Witam!

Dyskusja jest o: "[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???"

Pozdrawiam
to co nam tu Sumińskiego wklejasz?

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 sty 2016, 19:30

Witam!
bassooner pisze: 13 Stycznia 2016, 13:31; a tak z innej beczki - ktoś tutaj przytaczał książkę "Niebezpieczne związki Komorowskiego" Sumlińskiego ;-)
Coś Cię chyba pamięć zawodzi - zdarza się :)

Pozdrawiam

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 19 sty 2016, 19:39

nie zawodzi ale pamiętam że ktoś tu go cytował i polecał... ty?

no przecież cytując mnie, przeczytałeś chyba co cytowałeś ;-)

Awatar użytkownika
cysiek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: cysiek » 20 sty 2016, 8:09

Art92 pisze:
bassooner pisze:a dyskusja jest o kwaśnym czy o pseudo pisarzu który zżyna całe akapity, czyli o technice pisania? jestem muzykiem i coś tam mam w ZAiKS ie pod ochroną właśnie z powodu takich typów jak ten wyżej. i szlag by mnie trafił gdybym usłyszał kawałek swojej muzy pod innym nazwiskiem...
Tego człowieka nawet pisarzem nie można nazwać. Oszust to słuszne określenie.
Pisarz nie ale dziennikarz śledczy już tak.
Nie chce bronić Sumlińskiego bo wiadomo nie popisał się. Ale wszyscy wiedzą, że nie zerżnął faktów tylko czysto literackie opisy. Podanie samych suchych faktów wyglądałoby jak czytanie akt śledczych. A tak trochę lepiej się to czyta.
Kończąc, z mojej strony, wątek "Niebezpieczne..." ja tak to widzę. Książkę dobrze mi się czytało, wiele ciekawych rzeczy jest tam zawartych np wizyta autora u byłego funkcjonariusza na Mokotowie itp.
"bassooner" Twój przykład z usłyszeniem własnego utworu wykonywanego przez kogoś innego (pod jego nazwiskiem) trochę mija się z faktami. Bardziej by pasowało usłyszenie utworu w którym są zaczerpnięte kawałki Twojej melodii. Ja z ZAiKS-em nie mam nic wspólnego więc mogę to opacznie rozumieć. Popraw jeśli się mylę.
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 20 sty 2016, 10:52

nie poprawię... Masz rację, bardziej chodzi o motyw, część niż o calość.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 20 sty 2016, 11:32

Witam!
cysiek pisze:...Podanie samych suchych faktów wyglądałoby jak czytanie akt śledczych. ...
Dokładnie tak!

Pozdrawiam

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 20 sty 2016, 16:39

widzę sumliński ma w twojej osobie dobrego adwokata hobbysto... ;-)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 27 sty 2016, 21:23

No to media narodowe wkraczają do akcji.

Czekam sobie wczoraj spokojnie na Ekspres Reporterów a tu ni z gruchy ni z Pietruchy 20 minutowy lans PiSowskiego prezydenta pod pozorem przyznania nagrody "Człowiek Wolności 2015" przyznanej przez czytelników pisma "W Sieci", niech zgadnę - PiSowskiego :?:

Komunę pamiętam, ale mały byłem i nieświadom, teraz miałem pierwszy raz w życiu okazję oglądać w pełni świadom taką propagandę w tv i mało co się nie spawiowałem. Kilo czekolady mlecznej tak nie zemdli człowieka.

Zapewne też zupełnie przypadkiem wybrano jeden z najlepszych czasów antenowych (tłumy ludzi podziwiający losy Mostowiaków i potem oglądających Ekspres).

Po pierwsze powinien dostać co najwyżej nagrodę "Marionetka Roku 2015".

Po drugie wielkie "przemówienie" jakiegoś kolesia, nawet nie zanotowałem kto to. W cudzysłowie, bo to było czytanie z jakiejś pomiętolonej kartki, chyba psu z gardła wyciągniętej.

Po trzecie przemowa prezydenta - oczywiście nie mogło zabraknąć słów o "dziedzictwie Lecha Kaczyńskiego" oraz "Jarosław wszystko przygotował". Najlepsze było jak powiedział, że nigdy by nie podpisał ustaw antyspołecznych, działających na szkodę obywatelom, a przecież podpisał już kilka, w tym podwyżki cen usług bankowych i cen w marketach (tak, wiem, że to się szumnie inaczej nazywa, ale końcowy rezultat jest taki jak napisałem). Powiedział też o tym, że będzie dążył, aby poprawić warunki życia Polakom. No tak - przecież nikt z zakupów i kredytów nie zrezygnuje, a skoro stać ludzi na droższe produkty i usługi (po wprowadzeniu tych za : cenzura : tych podatków) to znaczy, że żyje się im lepiej - ciekawe podejście do tematu :lol:

Po czwarte - całość wyglądała jak naprędce spreparowana, ale kompletnie nie przygotowana.

Żenua.

Pan prowadzący Ekspres skomentował że "witam Państwa, 20 minut później, to prawda, ale jestem przekonany, że czekaliście" czy jakoś tak - ciekawe jak długo jeszcze po takiej uwadze będzie prowadzącym :lol:

Jeśli tak ma to wyglądać to dziękuję i wysiadam.
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
cysiek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: cysiek » 27 sty 2016, 22:14

Tomzik pisze:No to media narodowe wkraczają do akcji.

Czekam sobie wczoraj spokojnie na Ekspres Reporterów a tu ni z gruchy ni z Pietruchy 20 minutowy lans PiSowskiego prezydenta pod pozorem przyznania nagrody "Człowiek Wolności 2015" przyznanej przez czytelników pisma "W Sieci", niech zgadnę - PiSowskiego :?:

Komunę pamiętam, ale mały byłem i nieświadom, teraz miałem pierwszy raz w życiu okazję oglądać w pełni świadom taką propagandę w tv i mało co się nie spawiowałem. Kilo czekolady mlecznej tak nie zemdli człowieka.

Zapewne też zupełnie przypadkiem wybrano jeden z najlepszych czasów antenowych (tłumy ludzi podziwiający losy Mostowiaków i potem oglądających Ekspres).

Po drugie wielkie "przemówienie" jakiegoś kolesia, nawet nie zanotowałem kto to. W cudzysłowie, bo to było czytanie z jakiejś pomiętolonej kartki, chyba psu z gardła wyciągniętej.

Po trzecie przemowa prezydenta - oczywiście nie mogło zabraknąć słów o "dziedzictwie Lecha Kaczyńskiego" oraz "Jarosław wszystko przygotował". Najlepsze było jak powiedział, że nigdy by nie podpisał ustaw antyspołecznych, działających na szkodę obywatelom, a przecież podpisał już kilka, w tym podwyżki cen usług bankowych i cen w marketach (tak, wiem, że to się szumnie inaczej nazywa, ale końcowy rezultat jest taki jak napisałem). Powiedział też o tym, że będzie dążył, aby poprawić warunki życia Polakom. No tak - przecież nikt z zakupów i kredytów nie zrezygnuje, a skoro stać ludzi na droższe produkty i usługi (po wprowadzeniu tych za : cenzura : tych podatków) to znaczy, że żyje się im lepiej - ciekawe podejście do tematu :lol:

Po czwarte - całość wyglądała jak naprędce spreparowana, ale kompletnie nie przygotowana.

Żenua.

Pan prowadzący Ekspres skomentował że "witam Państwa, 20 minut później, to prawda, ale jestem przekonany, że czekaliście" czy jakoś tak - ciekawe jak długo jeszcze po takiej uwadze będzie prowadzącym :lol:

Zapewne jesteś platnikiem abonamentu TV skoro taki elaborat napisales.
Pozdrawiam
Cysiek

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 27 sty 2016, 22:36

a można nie być płatnikiem abonamentu TV...

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 27 sty 2016, 22:59

cysiek pisze:
Tomzik pisze:No to media narodowe wkraczają do akcji.

Żenua.

Zapewne jesteś platnikiem abonamentu TV skoro taki elaborat napisales.

Nawet jak nie jest to w wolnym kraju ma prawo wyrazić swoje zdanie.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
cysiek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: cysiek » 27 sty 2016, 23:28

bassooner pisze:a można nie być płatnikiem abonamentu TV...
Z tego co wiem to można
Pozdrawiam
Cysiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”