[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: luka » 10 sty 2017, 17:44

volf mam nadzieję, że masz rację, bo jutro ścinam drzewa, :)
Tak na poważnie.
Po przeczytaniu tekstu ujednoliconego zwracam honor, raczej masz rację ( choć nie do końca chce mi się w to uwierzyć, że można bez zezwolenia wyciąć 30 - 50 letniego zdrowego buka 8-O ), jest jednak spory problem u ustawodawcy, że nawet tak prostą rzecz trzeba skomplikować w słowie pisanym. Także Dudi, tnij jak leci :D
Już chciałem chwalić tą ustawę, jednak trochę przesadzili. Jak zwykle z resztą.

Darbo, smutne, że tylko to się liczy dla ciebie, żeby wygrać ten zakład.
Lećmy dalej:
- wojsko i generałowie - szczyl bez pojęcia o wojsku,niejaki Misiewicz mówi do oficera z 35 letnim stażem, że jest oddelegowany 300 km dalej do innej jednostki w ramach reorganizacji, takich przypadków było bardzo wiele. Dzisiaj najważniejszy jest mierny ale wierny.
- TVP - jeżeli jeszcze kolego Darbo uważasz, że PO zawłaszczyło tv publiczną, to nie wiem co może cię jeszcze przekonać.
- fundacje i organizacje pozarządowe, jedna jedyna jest słuszna CARITAS, tam mają iść wszystkie fundusze, reszta to złodzieje.
- Śmieszność smoleńska, czyli apel smoleński na wszystkich uroczystościach wojskowych,
- przetargi na uzbrojenie, że tak zapytam gdzie Black Howkie :)
można wymieniać wiele, ale czy można cię przekonać??

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 18:05

luka pisze:
... choć nie do końca chce mi się w to uwierzyć, że można bez zezwolenia wyciąć 30 - 50 letniego zdrowego buka 8-O
A to czemu nie chce Ci się wierzyć?
Moja ziemia i moje drzewo i jeszcze mam prosić urzędnika o zezwolenie?
Lataj za każdym razem do gminy i składaj wniosek opisując obwód, gatunek drzewa i numer działki i jeszcze podaj zmyślony powód dlaczego chcesz ściąć drzewo. Przecież jak napisałbyś prawdę, że chcesz ciąć, bo jest twoje i gówno : gafa : do tego urzędnikowi to pozwolenia mógłbyś nie dostać :lol:
To, że przez ostatnie lata była taka chora sytuacja to nie znaczy, ze było normalnie. Swoją drogą dlaczego tego przepisu nie potrafiła/chciała zmienić rządząca przez ostanie 8 lat PO to nie jestem w stanie pojąć. Przecież to niby partia dbająca o wolność obywateli i własność prywatną :lol:
KAPPA TDS & JTD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 10 sty 2017, 18:17

volf pisze:
luka pisze:
... choć nie do końca chce mi się w to uwierzyć, że można bez zezwolenia wyciąć 30 - 50 letniego zdrowego buka 8-O
:lol:

niby tak ale jakby ktoś miał tych drzew sto, a jest zwykłym gburem nie lubiących po prostu drzew i zieleni i wycina se je tak, bo ma kaprys? na przykład takie buki, jesiony czy to nie smutne?
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 10 sty 2017, 18:34

bassooner pisze:
volf pisze:
luka pisze:

niby tak ale jakby ktoś miał tych drzew sto, a jest zwykłym gburem nie lubiących po prostu drzew i zieleni i wycina se je tak, bo ma kaprys? na przykład takie buki, jesiony czy to nie smutne?
K.... smutne :(
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 sty 2017, 18:37

volf pisze:
luka pisze:
Lataj za każdym razem do gminy i składaj wniosek opisując obwód, gatunek drzewa i numer działki i jeszcze podaj zmyślony powód dlaczego chcesz ściąć drzewo. Przecież jak napisałbyś prawdę, że chcesz ciąć, bo jest twoje i gówno : gafa : do tego urzędnikowi to pozwolenia mógłbyś nie dostać :lol:
To, że przez ostatnie lata była taka chora sytuacja to nie znaczy, ze było normalnie. Swoją drogą dlaczego tego przepisu nie potrafiła/chciała zmienić rządząca przez ostanie 8 lat PO to nie jestem w stanie pojąć. Przecież to niby partia dbająca o wolność obywateli i własność prywatną :lol:
Wszystko prawda, tylko znam paru buraków co by wycięli wszystko co można spalić, jednak takiej buczyny to.mi po prostu żal, nie mówię o wszelkiej maści topolach itp.
I tak zgadzam się że należało zrobić coś, żeby to było po ludzki, ale że wolna amerykanka, to słabo trochę :(

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 10 sty 2017, 18:40

przed oknem, za ulicą mam rów, za rowem działki na których buduje się... dojazd będzie mostkami, przez rów, mostek na przeciwko mnie wypada tak że trzeba wyciąć jesion wyniosły, duży, ładny, trójpienny... ale wystarczy mostek przesunąć o metr, półtora i wyapdnie pomiędzy "moim" jesionem a sąsiada... z niecierpliwością obserwuję rozwój wydarzeń... ;-(
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 18:45

bassooner pisze: niby tak ale jakby ktoś miał tych drzew sto, a jest zwykłym gburem nie lubiących po prostu drzew i zieleni i wycina se je tak, bo ma kaprys? na przykład takie buki, jesiony czy to nie smutne?
Urosną nowe i to jest radosne : ok2 :
Pewnie jak byłbyś w lesie i widział zrywkę drewna to byś się ze smutku popłakał, bo tam tych drzew to są tysiące a może i miliony :)
KAPPA TDS & JTD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 10 sty 2017, 18:47

bassooner pisze:
volf pisze:
luka pisze:

Toż to lipa przecież jest 8-O :)
I tak se ją zmierzę na wszelki wypadek i podjadę do urzędu żeby poznać interpretacje :)
A jak byście chcieli wiedzieć, to w miejsce tej jednej już jest posadzonych 35(!!!) młodych drzewek, tyle że ozdobnych (iglastych). I dojdzie gdzieś drugie tyle :D >>> http://www.forum.lanciapolska.org/viewt ... 81&t=73284
Po prostu wqrw mam na te liście i gałęzie sypiące się z niej co roku. I sąsiedzi na całej ulicy też mają wqrw...
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 18:52

Po co chcesz mierzyć, nawet na zdjęciu widać, że grube. Tam piszą o obwodzie a nie średnicy pnia więc byle chrap ma wiekszą :lol:
Chyba nie usuwasz w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą?
KAPPA TDS & JTD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 10 sty 2017, 18:56

volf pisze:Po co chcesz mierzyć, nawet na zdjęciu widać, że grube. Tam piszą o obwodzie a nie średnicy pnia więc byle chrap ma wiekszą :lol:
Chyba nie usuwasz w związku z prowadzoną działalnością gospodarczą?
Nie, nie. Będzie kiedyś chałupa mam nadzieję :)

PS. A jak jest różnica między obwodem a średnicą pnia??? Bo nie kumam za bardzo :)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 10 sty 2017, 19:01

Hm....

Średnica to 2x promień ;)

A obwód to 2x promień x jeszcze pi :)

Ot, taka matematyka :)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 10 sty 2017, 19:02

Dudi pisze: PS. A jak jest różnica między obwodem a średnicą pnia??? Bo nie kumam za bardzo :)
No nie żartuj 8-O
Obwód=średnica x liczba Pi
Geometria z podstawówki się kłania :lol: ;)
KAPPA TDS & JTD

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 10 sty 2017, 19:04

Tyle to ja wiem, bardziej mi chodziło jak zmierzyć jedno i drugie, jak drzewo stoi.
Bo dla mnie obwód a średnica w tym przypadku (na H=130cm) to jedno i to samo ;)
Dudi
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 10 sty 2017, 19:06

Dudi średnica to to co w środku, a obwód to co na około :)
Akurat lipa to lipa, ale takiego buka czy jesionu bym nie ścinał. Po drugie, nawet 20 iglaków nie zastąpi ładnego twardego i zdrowego buka.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 10 sty 2017, 19:10

Dobra internety pomogły, podobno średnica to obwód podzielony przez pi. Rzeczywiście wyższa matematyka :lol:

PS. Są jeszcze dwie lipy, dąb i grab, a i jeszcze jakieś orzechy, kasztany...Zapewniam, że jak sypną to nie idzie tego uprzątnąć.
Jak tam wole iglaste, w szczególności sosny i świerki. I mają zajebiaszczą żywicę :D
Dudi
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”